Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο θρίαμβος της Ελλάδας με την Πορτογαλία του Εουσέμπιο (video)

Ο θρίαμβος της Ελλάδας με την Πορτογαλία του Εουσέμπιο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/12/2015 16:26
Σαν σήμερα (11/12) πριν από 47 χρόνια, η Εθνική Ελλάδας πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, κερδίζοντας στο Στάδιο Καραϊσκάκη την Πορτογαλία του μεγάλου Εουσέμπιο με 4-2 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970!

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 1968, όταν η Εθνική Ελλάδας υποχρέωσε την Πορτογαλία του Εουσέμπιο σε βαριά ήττα με 4-2, πανηγυρίζοντας μια από τις πρώτες πολύ μεγάλες νίκες στην ιστορία της.

Η «γαλανόλευκη» βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 18’ από τέρμα του Αουγκούστο, όμως έκανε την μεγάλη ανατροπή χάρη στα γκολ των Παπαϊωάννου (33’), ∆έδε (40’), Τόρες (48’ αυτογκόλ) και Σιδέρη (61’). Το γκολ του Εουσέμπιο στο 68’ διαμόρφωσε απλώς το τελικό 4-2, σκορ που έκανε το γύρο της Ευρώπης!

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου τυχαίο, αφού η Εθνική ομάδα εκείνης της εποχής ήταν γεμάτη αστέρια και έφθασε για πρώτη φορά στην ιστορία τόσο κοντά στο να προκριθεί σε τελική φάση Μουντιάλ. Τελικώς, έχασε το εισιτήριο για τα γήπεδα του Μεξικού για μόλις ένα βαθμό, τερματίζοντας στην 2η θέση του ομίλου.

Ελλάδα: Οικονοµόπουλος – Γκαϊτατζής, Ζαντέρογλου, Μπαλόπουλος, Αρ. Καµάρας - ∆οµάζος, Χάιτας - ∆έδες (65΄ Κούδας), Σιδέρης (αρχηγός), Παπαϊωάννου, Μποτίνος. Προπονητής: Νταν Γεωργιάδης

Πορτογαλία: Αµέρικο Λόπες - Τζασίντο Κάρλος, Αρµάντο Μανχίλα (46΄Ραούλ Μαχάντο), Ζοσέ Κάρλος, Χιλάριο Κονσεϊσάο, Ρολάντο Γκονζάλβες, Μάριο Κολούνα, Αουγκούστο (46΄ Τζιακίντο Ζοάο), Τόρες, Εουσέµπιο, Σιµόες


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.