Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στο Euro η Ουγγαρία

Στο Euro η Ουγγαρία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/11/2015 00:36
Η Ουγγαρία κέρδισε με 2-1 την Νορβηγία στη Βουδαπέστη και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Όσλο, «σφράγισε» το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2016.

Την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια πανηγυρίζει η Ουγγαρία. Έπειτα από το 1-0 στο Όσλο, η ομάδα του Μπερντ Στοκ κέρδισε με 2-1 την Νορβηγία στην Βουδαπέστη και έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση για το Euro 2016 μέσω της διαδικασίας των μπαράζ.

Οι Μαγυάροι ξεκίνησαν ιδανικά στο ματς και στο 14’ πήραν το προβάδισμα με ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό τελείωμα του Πρίσκιν, ο οποίος σκόραρε με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή.

Η Νορβηγία προσπάθησε να απαντήσει και στο 28’ είχε σημαντική στιγμή με τον Αλεσάμι, όμως ο Κίραλι κράτησε το μηδέν. Οι Νορβηγοί χρειάζονταν δύο γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση και στο 45’ έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-1, με τον Χόφλαντ να σημαδεύει το δοκάρι των Ούγγρων.

Στο δεύτερο μέρος η Ουγγαρία έδωσε χώρο στην Νορβηγία, ωστόσο δεν απειλήθηκε και μάλιστα είχε δοκάρι στο 58’ με τον Τζούτζακ για να διπλασιάσει το προβάδισμα της. Στο 72’ ο αρχηγός των Ούγγρων είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όμως ο Νίλαντ πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση, κρατώντας ζωντανή την Νορβηγία.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Κίραλι νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πέντερσεν και στο 83’ η Ουγγαρία «κλείδωσε» την πρόκριση χάρη σε αυτογκόλ του Χένρικσεν. Μετά από κόρνερ του Τζούτζακ, ο Χένρικσεν έστειλε με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Νορβηγία ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87’ με δυνατό σουτ του Χένρικσεν. Η ομάδα του Ομάρ Ελαμπντελαουί (έπαιξε σ’ όλο το ματς) γνώρισε τον αποκλεισμό και η Ουγγαρία εξασφάλισε την πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 1986. Μάλιστα αυτή θα είναι η 3η της συμμετοχή σε Euro και η πρώτη μετά το 1972.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.