Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με Μακ η Σλοβακία, στα μπαράζ η Ουκρανία

Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με Μακ η Σλοβακία, στα μπαράζ η Ουκρανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/10/2015 00:18
Με τον Μακ να βρίσκει δίχτυα, η Σλοβακία κέρδισε με 4-2 στο Λουξεμβούργο και προκρίθηκε στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έχασε από την Ισπανία η Ουκρανία (1-0) και θα παίξει στα μπαράζ.

Την πρώτη της πρόκριση σε τελικά Euro (αν εξαιρεθούν οι συμμετοχές ως Τσεχοσλοβακία) εξασφάλισε η Σλοβακία! Η ομάδα του Κόζακ έκανε τα εύκολα… δύσκολα απέναντι στο Λουξεμβούργο, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι Σλοβάκοι είχαν ένα «εκρηκτικό» εξάλεπτο, όπου πέτυχαν τρία γκολ με τους Χάμσικ (24’), Νέμεκ (29’) και Μακ (30’). Μάλιστα και τις τρεις ασίστ έδωσε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις.

Και εκεί που όλα έδειχναν να είχαν κριθεί, το Λουξεμβούργο αντέδρασε και μείωσε σε 3-2 με τους Μουτς (61’) και Γκέρσον (65’ πεν.). Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως στις καθυστερήσεις ο Χάμσικ πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Στα μπαράζ η Ουκρανία


Προκριματικά Euro: Προκρίθηκε με Μακ η Σλοβακία, στα μπαράζ η Ουκρανία
Η Ουκρανία ηττήθηκε με 1-0 στο Κίεβο από τη… δεύτερη ομάδα της Ισπανίας και τερμάτισε στην 3η θέση που οδηγεί σ’ αγώνες μπαράζ.

Ο Μάριο Γκασπάρ της Βιγιαρεάλ σκόραρε στο διεθνές ντεμπούτο του, ανοίγοντας το σκορ στο 21’. Τρία λεπτά μετά ο Φάμπρεγκας είχε την ευκαιρία να σκοράρει με πέναλτι στην 100η του συμμετοχή με τους «φούριας ρόχας», όμως ο Πιάτοφ κατάφερε να αποκρούσει την εκτέλεση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάμπρεγας έχει χάσει και τα 4 πέναλτι που έχει εκτελέσει με την Εθνική Ισπανίας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι διαδικασίες πέναλτι, όπου έχει σκοράρει και στις 3 εκτελέσεις!

Η Ουκρανία πίεσε και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, ωστόσο ο Ντε Χέα βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα, κατεβάζοντας… ρολά. Ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε δέκα αποκρούσεις και η Ισπανία διατήρησε ανέπαφη την εστία της για 723 λεπτά σε επίσημα ματς.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Ουκρανία θα διεκδικήσει την πρόκριση μέσω μπαράζ, αφού δεν μπορεί να ελπίζει για την απευθείας πρόκριση μέσω του καλύτερου τρίτου. Αυτό το εισιτήριο θα πάει στην Ουγγαρία, εκτός αν η Τουρκία κερδίσει την Ισλανδία και παράλληλα αν τερματίσει τελευταία η Λετονία και όχι το Καζακστάν.

Η τελική βαθμολογία του 3ου ομίλου:


1. Ισπανία 27
2. Σλοβακία 22
-----------------------
3. Ουκρανία 19
-----------------------
4. Λευκορωσία 11
5. Σκόπια 4
6. Λουξεμβούργο 4

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.