Ινφαντίνο: Ανοίγει το «θησαυροφυλάκιο» της FIFA – 10 εκατ. δολάρια για κάθε ομοσπονδία
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, άνοιξε την πόρτα για τη διάθεση περισσότερων χρημάτων στις ομοσπονδίες-μέλη, μέσω των αποθεματικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 6 δισ. δολάρια.Σύμφωνα με το The Athletic, ο Ινφαντίνο απέστειλε επιστολή στους προέδρους των έξι συνομοσπονδιών, απαντώντας στις προτάσεις των Αλεξάντερ Τσέφεριν, Βίκτορ Μονταλιάνι και Σεΐχη Σαλμάν για αύξηση της χρηματοδότησης προς τις εθνικές ομοσπονδίες.
Το θέμα θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIFA στις 15 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως συγκεντρωθούν και αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις.
«Θα υποστηρίξω το μεγαλύτερο επίπεδο πρόσθετης χρηματοδότησης που μπορεί να δοθεί υπεύθυνα, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες της FIFA, με δίκαιη εφαρμογή και διαφάνεια»
ΠΟΣΟ;;; 🔵⚪
Απόδοση 200.00* για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Ολλανδία. Για νέα μέλη με εγγραφή
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Απόδοση 200.00* για τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Ολλανδία. Για νέα μέλη με εγγραφή
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Στο τραπέζι τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια ανά ομοσπονδία
Η πρόταση προβλέπει έκτακτη αποδέσμευση μέρους των αποθεματικών της FIFA, μετά και την οικονομική επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αίτημα να διατεθούν τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια σε κάθε ομοσπονδία-μέλος κατά τον κύκλο 2027-2030.
Ο Ινφαντίνο ζήτησε από τους εμπλεκόμενους να παρουσιάσουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και μοντέλα πριν από τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το τελικό ποσό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Η συνεδρίαση θα είναι η πρώτη μετά την εγκατάλειψη της πρότασης FIFA Forward Enterprise (FFE), η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο Ινφαντίνο υποστήριξε ότι το σχέδιο, το οποίο πλέον έχει αποσυρθεί, είχε ως στόχο να επιτρέψει στη FIFA να επενδύσει περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο.
Την ίδια στιγμή, ο Ινφαντίνο παραμένει μέχρι στιγμής ο μοναδικός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές της FIFA το 2027, με την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων να εκπνέει στις 18 Νοεμβρίου.
FIFA president Gianni Infantino has opened the door to distributing more money to member associations from the governing body’s billion reserves.
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC) September 28, 2026
In a letter sent on Monday, seen by The Athletic, and sent to all six confederation presidents, who are also FIFA vice-presidents,… pic.twitter.com/OhpiZGerbZ