Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Εποχή Σίλβα στον Ολυμπιακό

Εποχή Σίλβα στον Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/7/2015 21:49
Προπονητής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε έρθει εδώ και καιρό σε συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» και την Τρίτη (7/7) έπεσαν οι υπογραφές.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Μάρκο Σίλβα ανακοινώθηκε επίσημα ως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και υπέγραψε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά πιθανότατα θα είναι για 2+1 χρόνια.

Ο 38χρονος θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες το απόγευμα της Τετάρτης (8/7, 18:00) ενώ η παρουσίαση του είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης (9/7, 14:30) στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Σίλβα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα του το 2011 αναλαμβάνοντας το «τιμόνι» της Εστορίλ. Στην πρώτη του χρονιά στον σύλλογο κατάφερε να δικαιώσει την επιλογή της διοίκησης, αφού η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και επέστρεψε στην Πριμέιρα Λίγκα.

Στην πρώτη του χρονιά στα «μεγάλα σαλόνια», ο Πορτογάλος οδήγησε την Εστορίλ στην 5η θέση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Την επόμενη χρονιά (2013-14) τα πήγε ακόμα καλύτερα, καθώς η Εστορίλ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος, εννέα βαθμούς μπροστά από την 5η Νασιονάλ, εξασφαλίζοντας ξανά ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η πορεία του στον πάγκο της Εστορίλ δεν έμεινε απαρατήρητη και τον Μάιο του 2014 αντικατέστησε τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο της Σπόρτινγκ. Στην ομάδα της Λισαβόνας έμεινε μόλις μια χρονιά λόγω ρήξης με τη διοίκηση, καθώς υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες για το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Σε ένα χρόνο στην Σπόρτινγκ, ο Σίλβα οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Μπράγκα (νωρίτερα είχε αποκλείσει την Πόρτο) και στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Σε 53 ματς στον πάγκο της έκανε 31 νίκες, 15 ισοπαλίες και 7 ήττες με 105 γκολ ενεργητικό και 54 παθητικό.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, Μάρκο Σίλβα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.