Η ΕΠΟ απέβαλλε την ΕΠΣ Θεσσαλίας

Η ΕΠΟ απέβαλλε την ΕΠΣ ΘεσσαλίαςΣτην αναστολή της ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας προχώρησε η ΕΠΟ μετά την προσφυγή της πρώτης στα πολιτικά δικαστήρια, με την οποία ζητεί την έκπτωση του ΔΣ της ομοσπονδίας και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης. Νέα απειλή Grexit

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΟ μετά την κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας να καταθέσει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ζητώντας την έκπτωση των μελών του ΔΣ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Μάλιστα, η ΕΠΟ ενημέρωσε ήδη τις ομάδες που θα παίζουν του χρόνου στην Ευρώπη, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή (θα συζητηθεί στις 8 Ιουνίου), επιβάλλεται αυτόματα διεθνής αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της FIFA, σε περίπτωση που κάποια διοίκηση έχει προκύψει με δικαστική απόφαση και παρέμβαση εκτός Ομοσπονδίας, η Ποδοσφαιρική αυτή Ομοσπονδία τίθεται αυτόματα εκτός διεθνών διοργανώσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:


«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα».Ομάδες που αφορά: ΜΕΤΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σχολιασμός 30 ημερών


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.
Σχόλιο:
 

  • Μη διαφημίζετε άλλα site
  • Μη βρίζετε υπερβολικά
  • Μη γράφετε ασταμάτητα το ίδιο μήνυμα
  • Παίξε Online Στοίχημα

    Δες την παρακάτω δοκιμασμένη και νόμιμη Ελληνική στοιχηματική εταιρία: