Ιστορικό χρυσό για την Κοντοχριστοπούλου στους Μεσογειακούς Αγώνες
Σπουδαία επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα, με την Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο ξίφος ασκήσεως.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε με 15-13 της Αιγύπτιας Σάρα Αμρ Χόσνι στον μεγάλο τελικό και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, γράφοντας ιστορία για την ελληνική ξιφασκία.
Η Κοντοχριστοπούλου μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, πήρε από νωρίς το προβάδισμα και κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο μέχρι τον τελευταίο πόντο.
Η επιτυχία της έχει μάλιστα ιστορική σημασία, καθώς πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ξιφασκίας σε Μεσογειακούς Αγώνες.
Μετά τον τελικό, η 29χρονη ξιφομάχος τόνισε πως: «είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση. Είναι το πρώτο μετάλλιο για την ξιφασκία στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είμαι πολύ περήφανη για τους υπόλοιπους συναθλητές μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου και όλους όσους με έχουν στηρίξει. Ευχαριστώ πολύ».
Στη φάση των ομίλων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με νίκη 5-3 επί της Αιγύπτιας Σάρα Αμρ Χόσνι, την οποία έμελλε να συναντήσει ξανά στον μεγάλο τελικό. Ακολούθησε η επιβλητική επικράτηση με 5-1 απέναντι στη Γαλλίδα Κονστάνς Καταρζί, ενώ στη συνέχεια νίκησε με 5-4 την Τυνήσια Νουράν Μπ'Σιρ. Η μοναδική ήττα της στον όμιλο ήρθε από την Ιταλίδα Ματίλντε Μολινάρι με 5-1.
Στη φάση των «16», η Κοντοχριστοπούλου ξεπέρασε το εμπόδιο της Κροάτισσας Ντόρια Μπλάζιτς με 15-13 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Εκεί πραγματοποίησε μία από τις πιο πειστικές εμφανίσεις της στη διοργάνωση, επικρατώντας με 15-8 της Ιταλίδας Φραντσέσκα Παλούμπο και εξασφαλίζοντας την παρουσία της στην τετράδα και παράλληλα ένα μετάλλιο.
Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Ισπανίδα Αριάδνα Τάκερ, την οποία νίκησε με 15-11, παίρνοντας την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.
Στη μάχη για το χρυσό βρήκε ξανά απέναντί της τη Σάρα Αμρ Χόσνι από την Αίγυπτο. Όπως και στον όμιλο, η Κοντοχριστοπούλου ήταν και πάλι νικήτρια, αυτή τη φορά με 15-13, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ξιφασκίας στην ιστορία των Μεσογειακών Αγώνων.
Η πορεία της Κοντοχριστοπούλου:
* Όμιλος: Κοντοχριστοπούλου - Σάρα Αμρ Χόσνι 5-3
* Όμιλος: Κονστάνς Καταρζί - Κοντοχριστοπούλου 1-5
* Όμιλος: Νουράν Μπ'Σιρ - Κοντοχριστοπούλου 4-5
* Όμιλος: Κοντοχριστοπούλου - Ματίλντε Μολινάρι 1-5
* Φάση των «16»: Ντόρια Μπλάζιτς - Κοντοχριστοπούλου 13-15
* Προημιτελικά: Φραντσέσκα Παλούμπο - Κοντοχριστοπούλου 8-15
* Ημιτελικά: Κοντοχριστοπούλου - Αριάδνα Τάκερ 15-11
* Τελικός: Κοντοχριστοπούλου - Σάρα Αμρ Χόσνι 15-13
Πηγή Φώτογραφίας: Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας/Facebook