Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νίκολιτς: «Χρειαζόμαστε μέσους, έχουμε κάποιες ιδέες για έξτρα κινήσεις»

Νίκολιτς: «Χρειαζόμαστε μέσους, έχουμε κάποιες ιδέες για έξτρα κινήσεις»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
26/7/2026 19:41
Ο Μάρκο Νίκολιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα της ΑΕΚ στη φιλική νίκη επί της Τσβόλε στην Ολλανδία, τονίζοντας πως η ομάδα του έδειξε θετικά στοιχεία.

Ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε στον έλεγχο που είχε η «Ένωση» στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, επισημαίνοντας ωστόσο πως το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν προβληματικό.

Παρά τα λάθη, ο Νίκολιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αντίδραση των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι ανέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο και έφτασαν στην ανατροπή.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το σημαντικότερο κέρδος της αναμέτρησης ήταν ότι αρκετοί παίκτες αγωνίστηκαν για 90 λεπτά, αποκτώντας πολύτιμο αγωνιστικό ρυθμό στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Αναφερόμενος στον μεταγραφικό σχεδιασμό, ο προπονητής της ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως η άμεση προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, αποκαλύπτοντας ότι αναμένει τουλάχιστον δύο νέες προσθήκες τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, έθεσε ως βασικούς στόχους της νέας σεζόν την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και μια ανταγωνιστική πορεία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκολιτς:

«Μου άρεσε το παιχνίδι, πρώτον γιατί παίξαμε σε κανονικό γήπεδο, σε κανονικές συνθήκες, ήταν ιδέα της Τσβόλε γιατί ήταν η πρόβα τζενεράλε της αντιπάλου. Πολύ σημαντικό ότι είχαν πολλοί παίκτες την ευκαιρία, μετά τον Μάιο ουσιαστικά, να παίξουν 90 λεπτά σε έναν αγώνα.Είμαι ευχαριστημένος από τον έλεγχο του αγώνα, τον έλεγχο της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο β' ημίχρονο ήταν καταστροφικό γιατί εκεί φανήκαμε αλαζονικοί και ήρεμοι αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε γρήγορα μετά τα δυο γκολ που δεχθήκαμε, γυρίσαμε το παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή είδατε μια ενδεκάδα που έμεινε για ώρα στο χορτάρι, το ίδιο θα γίνει και την Τετάρτη όμως τότε θα έχουμε διαφορετική ενδεκάδα κι έτσι θα πάμε και στο τελευταίο φιλικό.

Γενικά είμαστε καλά, δεν είχαμε τραυματισμούς, εκτός από Καλοσκάμη και Αλεξίου που είχαν μικροπροβλήματα και αναμένω αύριο να προπονηθούν μαζί μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπαράσταση του κόσμου, είναι πάντα ωραίο να ακούς τα συνθήματα και να νιώθεις την παρουσία τους.

Έχουμε τρεις νίκες και μια ισοπαλία, δεν είναι κακός απολογισμός αν και τα αποτελέσματα δεν μετρούν και τόσο στα φιλικά, όμως και χαρτιά να παίζεις με τους φίλους σου θες να κερδίζεις, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς.

Από την εμφάνιση έμεινα ικανοποιημένος από τον έλεγχο της μπάλας και από τις στατικές φάσεις, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά, επιθετικά κάναμε τρεις φάσεις.

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι από το 45 μέχρι το 60 χάσαμε τη μαχητικότητα στα μαρκαρίσματα, τις μονομαχίες, αν και είναι φυσιολογικό γιατί έπαιξαν όλο το ματς, μιλάμε για το διάστημα από το 45 έως το 60 κι αυτό με προβλημάτισε.

Έμεινα ικανοποιημένος από τις αλλαγές, τον Πέτρο, τον Ζίνι, μπήκαν και βοήθησαν, πάντα έχουμε την ανάγκη, ενόψει των διοργανώσεων που θα συμμετέχουμε, να έχουμε όσο το δυνατόν ευρύτερη ομάδα.

Περιμένω δυο παίκτες τις επόμενες ημέρες, στη συνέχεια ίσως κι άλλους. Έχουμε μπροστά μας την μεγάλη πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως προηγείται το Σούπερ Καπ που είναι ένας τίτλος που πρέπει να κατακτήσουμε και αυτό που πάντα επιμένω είναι ότι ευρύτερος στόχος είναι να πάρουμε ξανά τον τίτλο στο πρωτάθλημα, κάτι που θα μας οδηγήσει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πολύ απλά, χρειαζόμαστε μέσους, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω, έχουν φύγει πέντε παίκτες κι έχει έρθει ένας οπότε μιλάμε για ανάγκη κάλυψης και ποιοτικά αλλά και αριθμητικά, εκεί στρέφουμε το ενδιαφέρον μας, μετά μπορεί να υπάρξουν κινήσεις και σε άλλες θέσεις αλλά τώρα στοχεύουμε στο κέντρο.

Πιστεύω θα χαμογελάω κι εγώ κι εσείς σε μερικές μέρες, είμαι πολύ σίγουρος. Έναν πιο τεχνικό παίκτη, υβριδικό, που θα μπορεί να πηγαίνει στα άκρα κι έναν στο κέντρο με μεγάλη ένταση.

Είναι καλύτερο να εστιάσουμε στις κινήσεις που χρειαζόμαστε στο κέντρο, να σβήσει ο συναγερμός και να προχωρήσουμε, έχουμε κάποιες ιδέες για τις έξτρα κινήσεις όμως έχουμε καιρό για να το δούμε στην πορεία, πάντα θέλουμε να βάζουμε ποιότητα στην ομάδα, κοιτάμε την ποιότητα αλλά και το πως μπορεί να προσαρμοστεί ένας παίκτης στο μοντέλο παιχνιδιού μας, είναι σύνθετοι παράγοντες, αλλά αυτό που προέχει είναι να καλυφθούμε στο κέντρο».


Το καλοκαίρι μόλις έγινε πιο δροσερό! 710 μοναδικά Δώρα* Όλα χωρίς κατάθεση με promo code SUMMER710🏖️

(*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.