Τζόλης: Ανεπίσημο ντεμπούτο στην Άρσεναλ με ασίστ!
Η Άρσεναλ άρχισε την προετοιμασία της με το νικητήριο 3-0 επί της MK Ντονς, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο προπονητικό κέντρο Sobha Realty.Με αρκετούς διεθνείς να βρίσκονται ακόμη σε άδεια, ο Μικέλ Αρτέτα είχε περιορισμένες επιλογές, δίνοντας όμως την ευκαιρία στους νεοαποκτηθέντες να πάρουν τα πρώτα λεπτά συμμετοχής.
Ο Χρήστος Τζόλης πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, δίπλα στους Γκαμπριέλ Ζεζούς και Ρις Νέλσον.
Ο Άγγλος εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, όμως καθοριστική ήταν η συμβολή του Τζόλη, ο οποίος κατέγραψε την πρώτη του ασίστ ως παίκτης της Άρσεναλ!
Γενικότερα, ο διεθνής άσος άρχισε ιδανικά την πορεία του στο Λονδίνο, δείχνοντας από νωρίς να έχει καλή συνεργασία με τον Ρικάρντο Καλαφιόρι.
Λίγο πριν από την ανάπαυλα, στο 39', ο Ίθαν Νουανέρι διπλασίασε τα γκολ της Άρσεναλ, όταν πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα με φαλτσαριστό σουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρτέτα προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, χρησιμοποιώντας κυρίως ποδοσφαιριστές από την ακαδημία και βγάζοντας τον Τζόλη.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κίνταχ Ο' Νιλ για την Άρσεναλ, η οποία θα συνεχίσει την προετοιμασία της με φιλικό απέναντι στην Τζιρόνα επί ισπανικού εδάφους την 1η Αυγούστου.
Αξίζει να τονιστεί ότι στο άρθρο για το ματς στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι πρωταθλητές Αγγλίας αναφέρουν σε μεσότιτλο ότι ο Τζόλης έκανε «λαμπρό ξεκίνημα».
«Παραλίγο να προηγηθούμε μέσα σε 60 δευτερόλεπτα με τον νέο μας εξτρέμ, τον Τζόλη, να μπαίνει αμέσως στο παιχνίδι.
Τροφοδότησε τον Ρις Νέλσον μέσα στην περιοχή, όμως η προσπάθεια του τελευταίου σταμάτησε πάνω στον τερματοφύλακα Κρεγκ ΜακΓκίλιβρεϊ.
Ο Τζόλης συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα από την αριστερή πτέρυγα, συνεργαζόμενος πολύ καλά με τον αριστερό μπακ Ρικάρντο Καλαφιόρι.
Οι δυο παίκτες συνδυάστηκαν για το γκολ που άνοιξε το σκορ, όταν κυκλοφόρησαν την μπάλα γύρω από την άμυνα της Ντονς, προτού ο Τζόλης βρει ξανά τον Νέλσον.
Αυτή τη φορά ο Άγγλος δεν έκανε λάθος και, στο 10ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, γράφοντας το 1-0», ανέφερε η Άρσεναλ στην ιστοσελίδα της.