Ραπίντ Βιέννης - Παναθηναϊκός 4-1: Καμπανάκι τα λάθη, πονοκέφαλος με Ίνγκασον (video)
Ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά σοβαρά αμυντικά λάθη στο α' μέρος του φιλικού ματς του Allianz Stadion, με αποτέλεσμα να χάσει 4-1 από τη Ραπίντ Βιέννης.Βέβαια, το πιο σοβαρό πρόβλημα απ' όλα ακούει στο όνομα Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.
Η αυστριακή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Μάρκο Τίλιο, ζευγάρωσε τα γκολ της με τον Τόνι Άνταμσεν στο 37', «χτύπησε» ξανά 43' με τον Μουλάι Χαϊνταρά και επανήλθε στο 88' με κόρνερ (!) του Λούις Σάουμπ.
Το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του «τριφυλλιού» διήρκησε 120 λεπτά, έπειτα από σχετική συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ των δύο προπονητών.
Σε αυτό το διάστημα, ο ρυθμός είχε πέσει ακόμα περισσότερο, ωστόσο ο Παύλος Παντελίδης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και έγραψε το τελικό 4-1 στο 107', προτού τραυματιστεί ο Ίνγκασον.
Κακός αμυντικά ο Παναθηναϊκός
Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε από πλευράς «τριφυλλιού», συγκεκριμένα στο 9', όταν ο Ράστοντερ έστρωσε, ο Τσέριν έκανε το μακρινό σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τίλιο άγγιξε το δεύτερο γκολ με ένα μακρινό πλασέ που βρήκε στο αριστερό δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Ο Παναθηναϊκός, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα φιλικά, δεν είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής, ωστόσο μετά το 20' η εικόνα του βελτιώθηκε στον τομέα της κυκλοφορίας.
Πρέσαρε ψηλά, έκλεψε μπάλες και υποχρέωσε τη Ραπίντ να αμυνθεί μαζικά, χάνοντας μάλιστα κλασική ευκαιρία στο 20' με ένα κοντινό πλασέ του Ταμπόρδα που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χεντλ.
Η ομάδα του Νίστρουπ απείλησε ξανά στο 29' με μία ωραία ατομική προσπάθεια του Ζαρουρί, το μακρινό σουτ του οποίου πέρασε άουτ.
Ακολούθως, στο 36', ο Ταμπόρδα βρήκε με σκαφτή πάσα τον Ζαρουρί, εκείνος έπαιξε το 1-2 με κεφαλιά, ο Αργεντινός σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Χεντλ κράτησε το «μηδέν» για τη Ραπίντ.
Δευτερόλεπτα αργότερα, όμως, ο Παναθηναϊκός φανέρωσε και πάλι αμυντικά κενά, αφού ο Χαϊνταρά βρέθηκε μόνος, έκανε το σκαφτό πλασέ και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Δευτερόλεπτα αργότερα, στο 37', ο Ντεμίρ έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Κυριακόπουλο και ο Άνταμσεν ζευγάρωσε τα γκολ της αυστριακής ομάδας με σχεδόν εξ επαφής προβολή.
Σαν σε προπόνηση και με κάκιστες τοποθετήσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Άνταμσεν έδωσε στον Χαϊνταρά και εκείνος έγραψε το 3-0 από κοντά στο 43'.
Βελτιώθηκε, αλλά... 4-0
Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο β' μέρος και στο 49' απείλησε με ένα εκτός περιοχής σουτ του Τσέριν που έβγαλε σε κόρνερ ο Χεντλ.
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα, αλλά το μακρινό σουτ του Αντίνο αποδείχθηκε πολύ άστοχο.
Εξίσου καλή ήταν και η κυκλοφορία στο 52', όταν ο Ζαρουρί βρήκε τον Τσέριν αριστερά, εκείνος σέντραρε, ο Ράστοντερ πήρε την καρφωτή κεφαλιά και ο Χεντλ απέκρουσε σε κόρνερ.
Εννέα λεπτά πιο μετά ήταν η σειρά της άμυνας των γηπεδούχων να δείξει ολιγωρία, ο Ράστοντερ προσπάθησε να την εκμεταλλευθεί, έκανε το πλασέ και ο Χεντλ δήλωσε ξανά παρών.
Τέσσερις αλλαγές έκανε ο Νίστρουπ στο 63', με τον Κάτρη να παίρνει θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας και τον Τσάπρα να προωθείται μπροστά του, ενώ σε εκείνο το διάστημα η Ραπίντ άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα.
Στο επόμενο 20λεπτο δεν έγινε η παραμικρή φάση, ώσπου στο 84' ο Γιάγκουσιτς βρήκε με ωραία κάθετη τον Παντελίδη, ο οποίος έπιασε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.
Η πρώτη φάση της Ραπίντ στο β' μέρος ήταν ένα δυνατό σουτ του Όσβαλντ από το ύψος της περιοχής που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πένια στο 88'.
Ο Σάουμπ ανέλαβε την εκτέλεση από δεξιά, έδωσε πολλά φάλτσα στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Πένια, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Τραυματίστηκε ο Ίνγκασον
Το έξτρα ημίωρο επεφύλασσε ένα γκολ, δύο ευκαιρίες και, κυρίως, τον τραυματισμό του Ίνγκασον στο 112', έπειτα από επαφή με αντίπαλο.
Υπό καλές προϋποθέσεις έγινε το σουτ του Παντελίδη στο 97', αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ραπίντ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρόκα έκανε τη σέντρα, ο Καρά πήρε την κεφαλιά και ο Κότσαρης απέκρουσε σε κόρνερ, κρατώντας το 4-0.
Το γκολ της τιμής που έβαλε ο Παναθηναϊκός στο 107', όταν ο Γιάγκουσιτς έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Τετέι, εκείνος βρήκε την κατάλληλη στιγμή στον Παντελίδη, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά.
Το εορταστικό κλίμα επισκιάστηκε στο 112', όταν ο Ίνγκασον τραυματίστηκε, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού».
Ραπίντ Βιέννης (Γιοχάνες Χοφ Τόρουπ): Χεντλ (65’ Γκάρτλερ), Σέλερ (65’ Τσέτκοβιτς), Ρο-Γιαό (65’ Φ. Ντεμίρ), Τίλιο, Άνταμσεν (65' Καρά), Γ. Ντεμίρ (65’ Γκούλικσεν), Άουερ (65' Ζάιντλ), Αμανέ (65’ Βούρμπραντ), Μπάιλιτς (65’ Σάουμπ), Χαϊνταρά (65’ Όσβαλντ), Μπόλα (65’ Γκρέλερ).
Παναθηναϊκός (Γιάκομπ Νίστρουπ): Πένια (91’ Κότσαρης), Τσάπρας (91’ Ιωάννου), Τουμπά (91’ Λάβδας), Ντε Φράι (63’ Ίνγκασον, 112' Bύντρα), Κυριακόπουλος (91’ Κυριακόπουλος), Καμαρά (80’ Κοντούρης), Τσέριν (74’ Παντελίδης), Αντίνο (64’ Κάτρης), Ταμπόρδα (63’ Γιάγκουσιτς), Ζαρουρί (74’ Τσιριβέγια), Ραστόντερ (64’ Τετέι).
Προσφορά Γνωριμίας για το Παγκόσμιο! 5180 Δώρα* και 3 Premium πίτσες Εντελώς Δωρεάν με το promo code PIZZAFAN! 👇🍕 (*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)