Μουντιάλ 2026: Τελειώνει ο Λαμουσί από την Τυνησία μετά τη συντριβή από τη Σουηδία
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τυνησίας (FTF) αποφάσισε να λύσει τη συνεργασίας της με τον προπονητή Σαμπρί Λαμουσί, αμέσως μετά την πρεμιέρα.Η βαριά ήττα με 5-1 από τη Σουηδία στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οδήγησε σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου και αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση του 54χρονου Γαλλοτυνήσιου τεχνικού.
Η ήττα από το σκανδιναβικό συγκρότημα επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς το κλίμα στο εσωτερικό της εθνικής ομάδας ήταν ήδη φορτισμένο, με την ομοσπονδία να του χρεώνει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αλλά και τη γενικότερη λανθασμένη διαχείριση ων αποδυτηρίων.
Η Τυνησία στρέφει πλέον την προσοχή της στις επόμενες δύο αναμετρήσεις του ομίλου απέναντι στην Ιαπωνία και την Ολλανδία. Καθήκοντα υπηρεσιακού τεχνικού αναλαμβάνει ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ουαμπί Καζρί, ο οποίος καλείται να καθοδηγήσει την ομάδα στο υπόλοιπο του τουρνουά.
🚨 𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Tunisia have dismissed Sabri Lamouchi after their 5-1 World Cup defeat to Sweden. 🇹🇳❌
— Football Tweet ⚽ (@Footballtweet) June 15, 2026
The decision makes Lamouchi the first manager to be sacked during the 2026 World Cup, with Tunisia moving quickly in the aftermath of the heavy loss.
🗞️ @Romain_Molina pic.twitter.com/Cg8vZ8zobs