Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Ο Ματετά χάρισε στους «Αετούς» το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο! (video)

Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0: Ο Ματετά χάρισε στους «Αετούς» το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
27/5/2026 23:57
Ιστορία έγραψε στη «Red Bull Arena» της Λειψίας η Κρίσταλ Πάλας, καθώς επικράτησε της Ράγιο Βαγιεκάνο με 1-0 και αναδείχθηκε νικήτρια του φετινού Κόνφερενς Λιγκ.

Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ πέτυχε ο Ζαν Φιλίπ Ματετά στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Γάλλο σέντερ φορ να σκοράρει σε κενή εστία ύστερα από την απόκρουση του Μπατάγια στο δυνατό σουτ του Γουόρτον εκτός περιοχής και να χαρίζει το τρόπαιο στους «Αετούς».

Αυτός ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την Πάλας, η οποία βιώνει την τελευταία διετία τις σπουδαιότερες στιγμές σε αυτά τα 120 χρόνια ζωής της, ενώ βέβαια, ως νικήτρια του Κόνφερενς, θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε στη 15η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Σημειώνεται, ότι η Κρίσταλ Πάλας έγινε η τρίτη ομάδα του Λονδίνου μετά τις Γουέστ Χαμ και Τσέλσι, που κατακτά το Κόνφερενς Λιγκ.

Προσεκτικές οι δύο ομάδες, λίγες οι καλές στιγμές

Με την Κρίσταλ Πάλας να προσπαθεί να επιβληθεί εντός αγωνιστικού χώρου ξεκίνησε ο τελικός στη Λειψία, ωστόσο τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν δίχως κάτι το αξιοσημείωτο για τις δύο πλευρές.

Η πρώτη ενδιαφέρουσα στιγμή πάντως ήρθε από πλευράς Ράγιο Βαγιεκάνο στο 25’, όταν ο Τσαβαρία έφερε την μπάλα στην περιοχή των Άγγλων, αλλά ο αμαρκάριστος Αλεμάο δεν εκτέλεσε όπως θα ήθελε, μην καταφέρνοντας να σημαδέψει εστία με το πλασέ που επιχείρησε στην κίνηση.

Το τέμπο «πάγωσε» ακόμη περισσότερο λόγω ενός ιατρικού περιστατικού λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, αλλά με την επανέναρξη, οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που απείλησαν ξανά, με το πλασέ του Ουνάι Λόπεθ λίγο έξω από την περιοχή της Πάλας, ύστερα από στρώσιμο του Άλβαρο Γκαρθία, να περνά δίπλα από τα δοκάρια του Χέντερσον, σε μία φάση που η αγγλική άμυνα αδράνησε.





Παρ’ όλα αυτά, τη μεγαλύτερη ευκαιρία του τελικού στο πρώτο ημίχρονο την έχασαν οι Λονδρέζοι, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γουόρτον είδε την κίνηση του Μίτσελ μέσα στην περιοχή των Ισπανών, όμως ο μπακ της Πάλας δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα με την κεφαλιά-ψαράκι που έπιασε. Κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως σκορ.



✅Φρέσκια επιλογή για στοίχημα με την έγκριση του Agones.gr | ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Ο Ματετά λύτρωσε τους Λονδρέζους

Η ομάδα του Γκλάσνερ επανήλθε πολύ δυναμικά στην επανάληψη, και με τη συμπλήρωση 5 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ματετά έβαλε μπροστά τους Άγγλους, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Μπατάγια στο δυνατό σουτ του Γουόρτον και σκοράροντας σε κενή εστία για το 1-0.



Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στους «αετούς», και στο 56’, η Πάλας άγγιξε δεύτερο γκολ, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πίνο βρήκε και στα δύο κάθετα δοκάρια της εστίας του Μπατάγια, ενώ στην επαναφορά, ο Ριάντ έστειλε εξίσου την μπάλα στο δοκάρι, αν και ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος.



Ένα λεπτό μετά δε, ο Πίνο έφυγε γρήγορα σε αντεπίθεση, και μπαίνοντας στην αντίπαλη περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον Ματετά, ωστόσο το πλασέ του Γάλλου επιθετικού απέκρουσε ο πορτιέρε της Ράγιο, κρατώντας την ομάδα του ζωντανή στον τελικό.



Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να ψάχνουν με θέρμη το δεύτερο τέρμα που θα τους έφερνε αγκαλιά με την κούπα, και στο 64’, ο Σαρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπατάγια με δυνατό σουτ από δύσκολη γωνία, όμως η προσπάθειά του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.



Τρία λεπτά αργότερα ήταν επιτέλους η σειρά της Βαγιεκάνο να καταγράψει τελική και να βάλει τέλος στο επιθετικό κρεσέντο των Άγγλων, με τον Άλβαρο Γκαρθία να μπαίνει με προϋποθέσεις στην περιοχή της Πάλας αλλά να μην κάνει καλό γύρισμα, παρ’ όλα αυτά, η μπάλα κατέληξε στον Ντε Φρούτος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλάγια θέση.



Με την κλεψύδρα να αδειάζει, οι «φρανχιρόχος» άρχισαν να παίρνουν περισσότερα ρίσκα και να γίνονται περισσότερο επιθετικοί, ωστόσο «καθαρή» ευκαιρία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δε βρήκαν, και έτσι, η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο.





Κρίσταλ Πάλας (Γκλάσνερ): Χέντερσον, Μουνιός, Κανβό, Λακρουά, Ριάντ, Μίτσελ, Γουόρτον, Καμάντα, Σαρ, Πίνο (80’ Γκεσάν), Ματετά (76’ Λάρσεν)

Ράγιο Βαγιεκάνο (Πέρεθ): Μπατάγια, Ράτσιου, Λόπεθ (62’ Ντίαθ), Λεζέν, Τσαβαρία, Σις, Βαλεντίν (62’ Μεντί), Παλαθόν (77’ Παλαθόν), Γκαρθία (70’ Πάτσα), Ντε Φρούτος (70’ Καμέγιο), Αλεμάο




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Πανιώνιος: Έκανε το «μπαμ» με Μάναλη!
Πανιώνιος: Έκανε το «μπαμ» με Μάναλη!
43 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
KAE Παναθηναϊκός σε Μπαρτζώκα: «Είσαι παράφωνος και παραχαράκτης της ιστορίας»
KAE Παναθηναϊκός σε Μπαρτζώκα: «Είσαι παράφωνος και παραχαράκτης της ιστορίας»
43 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
«Καταρχήν συμφωνία με Μόντσα ο Καλογερόπουλος»
«Καταρχήν συμφωνία με Μόντσα ο Καλογερόπουλος»
27/05/2026 23:29
Ρεάλ Μαδρίτης: Ολομέτωπη επίθεση Πέρεθ σε Ρικέλμε - Τον συνδέει με τον Καλδερόν
Ρεάλ Μαδρίτης: Ολομέτωπη επίθεση Πέρεθ σε Ρικέλμε - Τον συνδέει με τον Καλδερόν
27/05/2026 22:53
Ινδία: Απομακρύνεται λόγω επικινδυνότητας το άγαλμα του Μέσι
Ινδία: Απομακρύνεται λόγω επικινδυνότητας το άγαλμα του Μέσι
27/05/2026 22:25
«Συμφώνησε με την Τότεναμ ο Ρόμπερτσον»
«Συμφώνησε με την Τότεναμ ο Ρόμπερτσον»
27/05/2026 22:18
Ολλανδία Μουντιάλ 2026: Προφίλ, Πρόγραμμα, Ρόστερ και Αποδόσεις
Ολλανδία Μουντιάλ 2026: Προφίλ, Πρόγραμμα, Ρόστερ και Αποδόσεις
27/05/2026 21:41
Μουντιάλ 2026: Η αποστολή της Νότιας Αφρικής
Μουντιάλ 2026: Η αποστολή της Νότιας Αφρικής
27/05/2026 21:34
Νεϊμάρ: Με ελικόπτερο στο προπονητικό κέντρο της Βραζιλίας (video)
Νεϊμάρ: Με ελικόπτερο στο προπονητικό κέντρο της Βραζιλίας (video)
27/05/2026 21:24
«Η ΑΕΚ κι άλλες τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον Μάρβιν Ντουκς»
«Η ΑΕΚ κι άλλες τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον Μάρβιν Ντουκς»
27/05/2026 21:14
Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ
Κρίσταλ Πάλας - Ράγιο Βαγιεκάνο: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ
27/05/2026 20:52
Μουντιάλ 2026: Η Εθνική Ομάδα που έχρισε φαβορί για την κατάκτηση ο Βινίσιους
Μουντιάλ 2026: Η Εθνική Ομάδα που έχρισε φαβορί για την κατάκτηση ο Βινίσιους
27/05/2026 20:48
Περισσότερες ειδήσεις