Ολυμπιακός: Πρώτη νίκη στο Φάληρο μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα
Ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα την πιο κρίσιμη στιγμή, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού για την 5η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.Η νίκη αυτή δεν έδωσε απλά στους Πειραιώτες το προβάδισμα για τη 2η θέση, αλλά λειτούργησε ως «βάλσαμο», βάζοντας τέλος σε ένα ανησυχητικό εντός έδρας σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς τρίποντο.
Πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων», οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν απώλειες στο Φάληρο κόντρα σε ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΠΑΟΚ (δύο φορές), μια επίδοση που προκαλούσε έντονο προβληματισμό.
Μάλιστα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρέθηκε στο χείλος της ισοφάρισης του χειρότερου ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου (πέντε ματς χωρίς νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης»), το οποίο κρατά από τη «μαύρη» σεζόν 1987-88.