Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σάκι: «Η Ρόμα υστερεί στο αμυντικό κομμάτι»

Σάκι: «Η Ρόμα υστερεί στο αμυντικό κομμάτι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/12/2014 15:46
Καλύτερη ομάδα από τη Ρόμα χαρακτήρισε τη Γιουβέντους ο Αρίγκο Σάκι ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία υστερεί στο αμυντικό κομμάτι.

Σε συνέντευξη του στο «Il Messaggero», ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας, Αρίγκο Σάκι αναφέρθηκε στις δύο διεκδικήτριες του τίτλου στην Ιταλία, Γιουβέντους και Ρόμα.

Ο Ιταλός προπονητής, που οδήγησε τη Μίλαν σε δύο σερί Ευρωπαϊκά και την Εθνική Ιταλίας στον τελικό του Μουντιάλ το 1994, δήλωσε πως η Γιουβέντους αξίζει το προβάδισμα που έχει στη βαθμολογία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αδυναμίες της Ρόμα, τονίζοντας πως η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία υστερεί στην άμυνα και ότι βρίσκεται πίσω σε θέματα τακτικής και τεχνικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


«Η Γιουβέντους αξίζει το προβάδισμα για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι η τοποθεσία των δύο ομάδων που κάνει τη διαφορά. Στη Ρώμη ζεις καλά και είναι πιο εύκολο να σου αποσπαστεί η προσοχή.

Χρειάζονται παίκτες που είναι υποδείγματα επαγγελματιών. Εκτός αυτού, η Γιουβέντους έχει συνηθίσει να κερδίζει και να μένει στην κορυφή. Όταν ένας παίκτης έρχεται στο Τορίνο, ξέρει ότι πρέπει να ζήσει έχοντας στο μυαλό του μόνο την επιτυχία.

Η ομάδα του Αλέγκρι είναι πιο ολοκληρωμένη και δείχνει πιο αποφασιστική στο γήπεδο. Όμως όταν η Ρόμα παίζει καλά, δείχνει ότι είναι καλύτερη. Παρουσιάζουν όμορφο ποδόσφαιρο. Όμως πρέπει να κάνουν κάτι εξαιρετικό
(για να πάρουν το πρωτάθλημα), καθώς σε θέματα τακτικής και τεχνικής είναι πίσω. Η κατοχή μπάλας δεν αρκεί, ούτε κάποιοι πρωτοκλασάτοι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα.

Βλέπω ότι υστερούν απόλυτα στο αμυντικό κομμάτι. Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της την περασμένη σεζόν έχουν ακόμα ένα χρόνο στην πλάτη τους. Ντε Σάνκτις, Μαικόν, Ντε Ρόσι, Τότι, για να μην αναφερθώ στους Κόουλ και Κειτά. Η ομάδα δείχνει ότι δεν μπορεί να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό σε σχέση με πέρσι.

Μερικές φορές αρκετοί από τους παίκτες περπατάνε. Έχασαν την λάμψη που τους χαρακτήριζε. Την περασμένη σεζόν, ο Ρούντι Γκαρσία είχε την δυνατότητα να προπονεί τους παίκτες όλη την εβδομάδα και φάνηκε. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο βαρύ από το Γιουρόπα, όμως και πάλι χάνεις πολλά όταν παίζεις μεσοβδόμαδα.

Η Ρόμα επίσης δεν ξέρει πολύ καλά πώς να πρεσάρει. Όταν αποφασίζουν να πρεσάρουν, δείχνουν ότι προσπαθούν στον ελάχιστο βαθμό και χωρίς πεποίθηση. Ο Γκαρσία έχει τόσους ειδικούς και πραγματικά δεν γνωρίζουν τι είναι το πρέσινγκ. Οι «τζιαλορόσι» δεν κινούνται και δεν συμπεριφέρονται ως ομάδα.

Αυτό που χρειάζεται ο Γκαρσία είναι πλήρεις παίκτες και έχει λίγους από αυτούς. Από την πλευρά της, η Γιουβέντους όταν είναι να πρεσάρει, έχει πρόβλημα στη διάρκεια. Κόντρα στη Σαμπντόρια είδαμε ότι πρέσαρε μόνο για μισή ώρα»
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.