Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μονακό - Μπαρτσελόνα 79-70: Η Αθήνα περνάει από το Πριγκιπάτο (video)

Μονακό - Μπαρτσελόνα 79-70: Η Αθήνα περνάει από το Πριγκιπάτο (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
24/4/2026 22:17
Τη Μονακό θα βρει στον δρόμο για το Final Four ο Ολυμπιακός, αφού οι Γάλλοι επικράτησαν στην έδρα τους της Μπαρτσελόνα με σκορ 79-70 και πήραν το εισιτήριο για τα playoffs της Ευρωλίγκας.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν για μια ακόμα φορά ο εγκέφαλος της ομάδας του και με 13 πόντους και 10 ασίστ οδήγησε τους Μονεγάσκους στα playoffs για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και έμεινε εκτός συνέχειας, με τους Κλάιμπερν και Σενγκέλια να σημειώνουν από 16 και 14 πόντους ο καθένας, αλλά να μην είναι αρκετοί.

Ο αγώνας:

Η Μονακό μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδό της, κάτι που έδειξε απο την αρχή. Η ασφυκτική της πίεση είχε ως αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα κι έτσι οι γηπεδούχοι ξέφυγαν γρήγορα στο σκορ με διψίφια διαφορά και έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ.

Ο Τζέιμς με τις ασίστ και τους πόντους του είχε παρασύρει συμπαίκτες και αντιπάλους στον δικό του ρυθμό, ο Μπλόσομγκεϊμ κυριαρχούσε στα καλάθια κι έτσι η Μονακό στο 10λεπτο ήταν μπροστά με 26-14.

Oι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση να χαλαρώσουν ή να ρίξουν ταχύητα και συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 2ο δεκάλεπτο. Η Μονακό ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ και είχε «αιχμαλωτίσει» τους Καταλανούς που με εξαίρεση τον Κλάιμπερν δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 49-35 και η Μονακό είχε την κυριαρχία και την υπεροχή, την ώρα που οι Καταλανοί έπρεπε να αλλάξουν πολλά και κυρίως την άμυνά τους, για να επιστρέψουν στο ματς και να διεκδικήσουν κάτι.

Στο 3ο δεκάλεπο οι Μονεγάσκοι φάνηκαν ότι πάνε να καθαρίσουν το ματς. Η διαφορά ανέβηκε στους 18 (53-35), όμως αυτό ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και σιγά σιγά «ροκάνισαν» τη διαφορά και στο 30' είχαν φτάσει στο -5 (58-53).

Η Μπαρτσελόνα συνέχιζε να πιέζει, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και έβρισκαν τους πόντους ώστε να συντηρούν μια διαφορά 6-10 πόντων και να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ.

Στο τελευταίο δίλεπτο οι Καταλανοί δεν ήταν ψύχραιμοι και δεν έβρισκαν στόχο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάσουν στο τελικό 79-70.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 49-35, 58-53, 79-70

ΜΟΝΑΚΟ (Μαρκοϊσβίλι): Οκόμπο 14 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μπλόσομγκεϊμ 11 (1/2 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τάις 16 (6 ριμπάουντ), Ντιάλο 9 (1/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χέιζ, Τάρπι 7 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο), Μπεγκραρίν 3 (1/4 τρίποντα), Στράζελ 6 (4 ασίστ, 2 λάθη), Τζέιμς 13 (2/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Πάντερ 5 (1/6 τρίποντα), Μάρκος 5 (1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Κέιλ, Νόρις(3 ριμπάουντ), Βέσελι 12 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπριθουέλα 10 (2/6 τρίποντα, 2 κλεψίματα), Σατοράνσκι, Ερνανγκόμεθ 2 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Φαλ 4, Κλάιμπερν 16 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Σενγκέλια 14 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πάρα 2


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.