Σαραγόσα: «Υπήρχαν πολλά εσωτερικά προβλήματα στον Πανσερραϊκό, τώρα έχουμε πετύχει ένα μικρό θαύμα»
Συνέντευξη στη «Marca» παραχώρησε ο προπονητής του Πανσερραϊκού, Ζεράρ Σαραγόσα.Ο Ισπανός τεχνικός των «λιονταριών» μίλησε για την εκπληκτική πορεία των «λιονταριών» το τελευταίο διάστημα, κάνοντας λόγο για ένα μικρό θαύμα, ωστόσο δεν ξέχασε τις δύσκολες στιγμές που έζησε τον πρώτο καιρό, τότε που η ομάδα θεωρείτο το απόλυτο φαβορί για υποβιβασμό.
Παράλληλα, ειδική μνεία φρόντισε να κάνει στις δύο χειμερινές μεταγραφές, Τεϊσέιρα και Ριέρα, οι οποίες έχουν αναβαθμίσει κατακόρυφα το ρόστερ.
Νέα στοιχηματική, εύκολη εγγραφή, 100% αδειοδοτημένη.
Αναλυτικά όσα είπε στη «Marca» ο Ζεράρ Σαραγόσα:
«Η καριέρα μου εκείνη την περίοδο ήταν στραμμένη κυρίως προς την Ασία. Κατάρ, Ινδία, Εμιράτα… αλλά πάντα με το βλέμμα στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου με κάλεσε ο πρόεδρος (Τάσος Καζίας) γιατί ήθελε να επιστρέψω. Είχε μείνει πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά μας στη Β’ κατηγορία και πίστευε ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλά και στην Α.
Τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ήταν περίεργο. Στα πέντε πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν κερδίσαμε. Μάλιστα, δεν σκοράραμε καν, αλλά πάντα ένιωθα τη στήριξη του προέδρου. Έπρεπε να σβήσω πολλές “φωτιές”. Υπήρχαν 28 παίκτες στο ρόστερ και πολλά εσωτερικά προβλήματα.
Η διακοπή των Χριστουγέννων μάς έκανε καλό. Τον Ιανουάριο αποκτήσαμε τον Άλεξ Τεϊσέιρα, πρώην της Σαχτάρ, και τον Αντριάν Ριέρα, πρώην της Χετάφε, που είχε εμπειρία από “playouts” εδώ στην Ελλάδα.
Παραμέναμε με 5 βαθμούς, 11 μακριά από τη σωτηρία. Η νίκη επί της Κηφισιάς (2-1) σηματοδότησε την αρχή της αντεπίθεσης, αλλά η πραγματική απογείωση ήρθε τον Φεβρουάριο. Στα τελευταία εννέα παιχνίδια έχουμε χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό και έχουμε κρατήσει το μηδέν σε τέσσερις περιπτώσεις. Καταφέραμε να αλλάξουμε εντελώς τη δυναμική μας, κάτι που στην Ελλάδα θεωρείται κατόρθωμα, σχεδόν ένα μικρό θαύμα».
Ευχόμαστε όλη η Ευρώπη να μιλάει για την προσπάθεια του Σαραγόσα και των λιονταριων