Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό» με Κλάους και τώρα… τελικός (video)

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό» με Κλάους και τώρα… τελικός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/11/2014 21:54
Με δύο γκολ του Αθανασιάδη (82’, 88’), ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τη Ντιναμό Μινσκ στο Μπορίσοφ και με νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα θα εξασφαλίσει την πρόκριση για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ!

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε με το πολύτιμο «διπλό» (2-0) από την έδρα της Ντιναμό Μινσκ και χρειάζεται τη νίκη στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Γκινγκάμπ (που ηττήθηκε με 2-1 από τη Φιορεντίνα) για να «σφραγίσει» την πρόκριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Αθανασιάδης ο οποίος με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (82’, 88’) επέτρεψε στην ομάδα του να πάρει τη νίκη, με τον Έλληνα φορ παρόλα αυτά να αποχωρεί κουτσαίνοντας για τα αποδυτήρια αμέσως μετά το δεύτερο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, καθώς είχε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3ο λεπτό με πλασέ του Κλάους που βρήκε στον Ιγκνατόβιτς, ενώ απείλησε άλλες δύο φορές με κεφαλιές των Βίτορ (7’) και Τζιόλη (11’).

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Αναστασιάδη, η οποία είχε τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική, με εξαίρεση ακόμα μια κεφαλιά του Βίτορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε μουδιασμένα και η Ντιναμό είχε καλές στιγμές για να προηγηθεί, με τον Γλύκο να σώζει την ομάδα του στο 50’ σε σουτ του Αντάμοβιτς, όπως και στο 56’, επεμβαίνοντας στα σουτ των Σίμοβιτς και Τζα Τζετζέ.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέτρα και άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εστία της Ντιναμό, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 71’, με τον Περέιρα να βγαίνει απέναντι από τον Ιγκνατόβιτς αλλά να αστοχεί.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 79’ με τον Τσανδράρη και στο 82’ ο Κλάους έδωσε τη λύση, ανοίγοντας το σκορ από κοντά, έπειτα από ωραίο γύρισμα του Περέιρα.

Ο Έλληνας φορ «κλείδωσε» στο 88’ τη νίκη του ΠΑΟΚ, νικώντας με πλασέ τον Ιγκνατόβιτς, με τον ίδιο όμως να τραυματίζεται στη συνέχεια και να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο πόδι.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γκινγκάμπ για να προκριθεί στους «32».

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Φιορεντίνα 13
2. Γκινγκάμπ 7
3. ΠΑΟΚ 7
4. Ντιναμό Μινσκ 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.