Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προς χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ!

Προς χειμώνα το Μουντιάλ του Κατάρ!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/11/2014 19:41
Όπως όλα δείχνουν, το Μουντιάλ του Κατάρ θα διεξαχθεί το χειμώνα του 2022, με τη FIFA να ανακοινώνει, μέσω του γενικού γραμματέα της, τις δύο πιο πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης.

Αν και η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων είχε προτείνει το Μουντιάλ του Κατάρ να διεξαχθεί την άνοιξη του 2022, η FIFA φαίνεται αποφασισμένη η διοργάνωση να γίνει το χειμώνα, παρότι σε εκείνο το διάστημα διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα στις περισσότερες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκε αποκάλυψε πως είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης, η οποία όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στο διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου ή σε αυτό του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2022:

«Είμαστε κοντά στο να συμφωνήσουμε για τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης, με δυο ημερομηνίες να έχουν προκύψει. Η πρώτη Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2022 και η δεύτερη Νοέμβριο με Δεκέμβριο του 2022, αλλά μας έχουν ζητήσει να σκεφτούμε και την πιθανότητα του Μαΐου. Θα ακούσουμε όλες τις τοποθετήσεις για να προετοιμαστούμε για την επόμενη συνάντηση, προκειμένου να επιταχύνουμε και να λάβουμε την τελική απόφαση το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Βάλκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ να μην διεξαχθούν Μουντιάλ και χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες στο ίδιο διάστημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των χειμερινών αγώνων του 2022, ωστόσο οι αντίστοιχοι του Σότσι το 2014 διεξήχθησαν το διάστημα 7-23 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση, ενώ φέρεται ότι παραμένει ανοιχτό ενδεχόμενο το Μουντιάλ να διεξαχθεί κανονικά το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου παρά τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν εκείνο το διάστημα στο Κατάρ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.