Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 94-101: «Άλωσαν» με 100αρα το T-Center οι «ερυθρόλευκοι» (video)
Σ’ ένα ντέρμπι με πολύ μεγάλη ένταση, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 101-94 του Παναθηναϊκού στο T-Center και έκανε το 21-0 στην GBL υποχρεώνοντας τους «πράσινους» στην 5η ήττα τους στο φετινό πρωτάθλημα. Αποβλήθηκαν Ντόρσεϊ και Ναν, αποχώρησε τραυματίας ο Τζόουνς.Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έδωσαν μεγάλη μάχη στο T-Center Athens για την 23η αγωνιστική της Stoiximan GBL, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν τη νίκη με 101-94.
Οι Πειραιώτες έκαναν έτσι το 2/2 απέναντι στους «πράσινους» στο φετινό πρωτάθλημα και διατήρησαν το αήττητο (21-0) την ώρα που το «τριφύλλι», που πλήρωσε και τις πολλές απουσίες, έφτασε τις πέντε ήττες φέτος.
Ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη χάρη στην εκρηκτική επιθετική του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο (60 πόντους) και την αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια (8/12 τρίποντα), ενώ καθοριστική αποδείχθηκε και η άμεση αντίδρασή του όταν ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (18π.) και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (12 π.), με πολύτιμη συνεισφορά από Πίτερς (11π.) και Χολ (10π.).
Από την άλλη, οι λαβωμένοι «πράσινοι» τα περίμεναν όλα από τον Κέντρικ Ναν στο πρώτο ημίχρονο (17π.) και παρά την αντεπίθεση τους στο δεύτερο μέρος. κυρίως με τις προσπάθειες των Τσέντι Όσμαν (19π.) και Τι Τζέι Σορς (18π.), δεν κατάφεραν να ολοκληρώσει την ανατροπή μένοντας από δυνάμεις από ένα σημείο και μετά.
Το ματς:
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας έναν… σεληνιασμένο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ελλείψει του τιμωρημένου Φουρνιέ, ο Αμερικανός άσος πήρε περισσότερες προσπάθειες και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 18 πόντους (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 5/5 βολές,) επιτρέποντας στους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν με 30-21. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σκορ κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Ναν (7π.), ο οποίος όμως υπέπιπτε και σε λάθη δίνοντας κατοχές στους φιλοξενούμενους.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου έχοντας μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και φτάνοντας τη διαφορά στο +14 (23-37) αλλά και στο +15 (36-51). Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μειώνοντας στους 9 πόντους (31-40) αλλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου Ντόρσεϊ και Ναν πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με πέντε σερί πόντους στο φινάλε του δευτέρου δεκαλέπτου εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (43-60).
Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 11/20 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 14/16 βολές, 8-4 ριμπάουντ και 13 ασίστ για 8 λάθη ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είχε 15/26 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11/15 βολές, 10-6 ριμπάουντ και 7 ασίστ για 11 λάθη.
Η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ Ναν και Ντόρσεϊ άναψε για τα καλά τη σπίθα στο ντέρμπι και στο δεύτερο μέρος το ματς είχε πολύ μεγάλη ένταση. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά και με κύριο πρωταγωνιστή τον Τσέντι Όσμαν (16π.) «ψαλίδισε» τη διαφορά αρχικά στους επτά πόντους (58-65) και στη συνέχεια στους τέσσερις (74-78). Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε στο 74-80 με τον Παναθηναϊκό να έχει επιμέρους σκορ 30-20!
Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο 4ο δεκάλεπτο, πήρε σημαντικές βοήθειες από Λαρεντζάκης (12π., 3/6τρ., 6ασ.) και με ένα γρήγορο 6-0 ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +12 (74-86). Ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε ρίχνοντας στο μισό τη διαφορά (82-88) όμως ο Ολυμπιακός με τρίποντα των Πίτερς και Παπανικολάου ξέφυγε με 82-96. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε σωστή διαχείριση και έφτασε στη νίκη με 101-94 διατηρώντας το αήττητο σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τα δεκάλεπτα: 21-30, 44-60, 74-80, 94-101.
Τα στιγμιότυπα:
Στατιστικά και boxscore:
Photo Credit: esake.gr
Photo Credit: esake.gr
Photo Credit: esake.gr