Σπουδαίος Σίνερ, κατέκτησε και το Miami Open χωρίς να χάσει σετ!
Ο Γιανίκ Σίνερ κατέκτησε και το Miami Open, επικρατώντας με 2-0 σετ με 6-4, 6-4 του Γίρι Λεχέτσκα και συνέχισε, έτσι, την κυριαρχία του στα τουρνουά Masters, διευρύνοντας το εντυπωσιακό του σερί στα 34 συνεχόμενα κερδισμένα σετ στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τρεις διαδοχικούς τίτλους σε 1000άρια χωρίς να χάσει ούτε σετ.Στο τουρνουά του Μαϊάμι, ο Ιταλός, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν συνάντησε αντίσταση από τον Λεχέτσκα, με την επιτυχία αυτή να τον φέρνει στους συνολικά επτά τίτλους Masters στην καριέρα του, με απολογισμό επτά νίκες σε έντεκα τελικούς, ενώ, συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, μετράει πλέον 26 τρόπαια. Ξεχωριστή θέση έχει, όμως, και το επίτευγμα του Sunshine Double (Indian Wells, Miami Open) χωρίς να χάσει σετ, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ξανά στην ιστορία του τένις, με τον Σίνερ να κάνει μία αψεγάδιαστη πορεία σε Indian Wells και Miami Open.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός καθυστέρησε σημαντικά λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς η έναρξη μετατέθηκε για περίπου δύο ώρες εξαιτίας της βροχής, ενώ, από το 1ο κιόλας γκέιμ του 2ου σετ, υπήρξε νέα διακοπή. Παρ’ όλα αυτά, ο ρυθμός του Σίνερ δεν επηρεάστηκε, με τον Ιταλό να διατηρεί τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια και να ολοκληρώνει ακόμη μία άνετη επικράτηση.
Στα στατιστικά του αγώνα, σημείωσε 10 άσσους και κέρδισε 33 από τους 36 πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς του, ενώ έσβησε και τα τρία break points που αντιμετώπισε. Με ένα μπρέικ σε κάθε σετ απέναντι στον Τσέχο, έφτασε στη νίκη μέσα σε 93 λεπτά.