Πέντε ματς χωρίς ήττα η Βαλένθια
Η Βαλένθια συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και υποδέχεται στο Μεστάγια την Μαγιόρκα που έχει την επιστροφή στη δράση του πρώτου της σκόρερ.

«Η ισοπαλία είναι σωστό αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά. Στο δεύτερο, η Σεβίλλη ήταν πολύ καλή, είχαμε μικρή κυκλοφορία, φοβηθήκαμε πολύ Μετά χάσαμε το πέναλτι και δεν συμβαίνει τίποτα. Ο Μαραντόνα έχει χάσει πέναλτι και οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο επίσης. Ο Γκαγιά απέτυχε και δεν συμβαίνει τίποτα. Όταν παίζεις εδώ στη LaLiga είναι δύσκολο να παίξεις εκτός έδρας, οι οπαδοί πιέζουν σκληρά και η ποιότητα της Σεβίλλης είναι επίσης αισθητή», δήλωσε ο κόουτς Γκατούζο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει τραυματίας ο εξτρέμ Καστιγέχο (7/2).

« ομάδα δεν χάνει πρόσωπο στο παιχνίδι. Η ομάδα είναι ειλικρινής και παλεύει μέχρι το τέλος. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε ακριβά τις ήττες. Ας ελπίσουμε ότι είμαστε καλύτεροι μπροστά στο τέρμα. Από τα 10 παιχνίδια που έχουμε παίξει, έχουμε παίξει εναντίον το top 6. Είμαι υπέρ του VAR. Αποδίδει δικαιοσύνη. Αλλά έχω αμφιβολία, ποιος αποφασίζει; Υπάρχουν διαιτητές που ακούνε, αλλά δεν πάνε, δεν θέλουν να πάνε, και υπάρχουν άλλοι που δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά πάνε να το δουν. Αυτή τη φορά κέρδισε το VAR, αλλά μερικές φορές κερδίζει ο από κάτω. Είμαι αισιόδοξος. Η ομάδα μου έχει τα χαρακτηριστικά της, τα ελαττώματα της, τις αρετές της. Υπήρξαν τρεις μικρές ήττες από σκληρές ομάδες, αλλά για να είσαι στην ελίτ πρέπει να παίζεις εναντίον όλων» είπε ο Μεξικανός τεχνικός Χαβιέρ Αγκίρε.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο χαφ Γκρενιέ (7/0), αλλά εξέτισε και επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ Μουρίκι (8/4). Παραμένουν στα πιτς ο επιθετικός Καντεβερέ και ο τερματοφύλακας Γκρέιφ.

Εκτίμηση
Η Βαλένθια παρέμεινε για 5η σερί αγωνιστική αήττητη (2-3-0) και έχασε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στις καθυστερήσεις αστοχώντας σε πέναλτι στη Σεβίλλη. Οι νυχτερίδες παρουσιάζονται πιο δυνατές στο Μεστάγια και υποδέχονται την Μαγιόρκα, η οποία χωρίς τον πρώτο της σκόρερ δεν σκόραρε για δύο διαδοχικά ματς. Τώρα, όμως, ο Μουρίκι επιστρέφει και θα δώσει πνοή στην επιθετική γραμμή των νησιωτών. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο και θα ποντάρουμε στο Over.