Η αναμέτρησης της Αταλάντα με τη Λέτσε για την 34η αγωνιστική της Σέριε Α που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την...
Σοκαρισμένοι στη Λέτσε
Η Αταλάντα υποδέχεται τη Λέτσε για την 34η αγωνιστική της Σέριε Α.
* Η αναμέτρηση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Παρασκευή (25/4) όμως αναβλήθηκε μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Γκρατσιάνο Φιορίτα, ενός εκ των φυσικοθεραπευτών της Λέτσε ο οποίος εδώ και χρόνια δούλευε και είχε «συνδεθεί» με τον σύλλογο.
* Υπήρξαν αντιδράσεις για τον προγραμματισμό του ματς δύο ημέρες μετά, με τους οπαδούς της Αταλάντα μάλιστα να δηλώνουν πως δεν θα κρεμάσουν πανό και σημαίες ως ένδειξη πένθους και σεβασμού στον Φιορίτα και τη Λέτσε.

Πραγματοποίησε μία μεστή εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μίλαν την προηγούμενη αγωνιστική και πήρε μία πολύτιμη νίκη με 1-0. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει και μάλιστα είδε την αντίπαλο της να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 44’ για να ανοίξει το σκορ. Στο 62’ όμως κι έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία ο Έντερσον σκόραρε με κεφαλιά και της έδωσε το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα το διαχειρίστηκε σωστά και έφυγε θριαμβεύτρια από το Μιλάνο.
Έδωσε συνέχεια έτσι στη νίκη της απέναντι στην Μπολόνια και πλέον έγινε μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση μίας θέσης μέσα στην πρώτη τετράδα. Σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν έδειξε και πάλι το κυνικό της πρόσωπο και μην ξεχνάμε ότι μέχρι λίγο καιρό πριν διεκδικούσε και το πρωτάθλημα. Έχει μάλιστα το πιο βατό πρόγραμμα σε σχέση με τους άμεσους αντιπάλους της και πέρα από αυτό παρουσιάζει κι ένα καλό πρόσωπο.
Ο Γκασπερίνι είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει το καλοκαίρι αλλά θα αφήσει τεράστια παρακαταθήκη πίσω του και την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που όταν ανέλαβε δεν το φανταζόταν κανείς.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο μέσος Ντε Κετελάρε (30/5). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Σκαλβίνι (6/0) oι μέσοι Πος (18/0) και Παλέστρα (5/0) κι ο επιθετικός Σκαμάκα (1/0).

Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κόμο την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισε έτσι την ήττα με 3-0. Είχε μεν μία καλή στιγμή στο 16’ όμως σε μία αντεπίθεση στο 33’ βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Έψαξε μεν την ισοφάριση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι που θεωρεί ότι δεν της δόθηκε στο 63’ όμως στα τελευταία λεπτά δέχθηκε άλλα δύο γκολ (84’, 90+1’) κι αποχώρησε απογοητευμένη από το γήπεδο.
Πώς να μην το κάνει άλλωστε όταν αυτή ήταν η έβδομη ήττα της στα τελευταία οκτώ παιχνίδια ενώ μετράει και 10 σερί χωρίς νίκη; Ακόμα βέβαια παραμένει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού αλλά μόλις στο +1 από τις Βενέτσια κι Έμπολι. Κάθε παιχνίδι για την ίδια είναι «τελικός» αλλά έως το τέλος θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Δεν έχει δείξει σημάδια ότι μπορεί να τα καταφέρει το τελευταίο διάστημα απλά ούτε οι αντίπαλοι της είναι σε καλή κατάσταση. Έτσι όπως τα βλέπω τα πράγματα ο λιγότερο... κακός θα παραμείνει στην κατηγορία.
Tο παραπάνω κείμενο ήταν γραμμένο πριν την είδηση του θανάτου του Φιορίτα. Έπειτα όλα «πάγωσαν» στη Λέτσε καθώς ο Φιορίτα ήταν κάτι παραπάνω από ένας εργαζόμενος του συλλόγου. Η ομάδα δεν προπονήθηκε για δύο μέρες, βρέθηκε απλά το Σάββατο για ένα χαλάρωμα και οι οπαδοί της ζήτησαν ακόμα και να μην κατέβει να παίξει στο Μπέργκαμο. Η ομάδα βέβαια θα πετάξει το πρωί της Κυριακής για το Μπέργκαμο για να παίξει στο παιχνίδι το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Αγωνιστικά Νέα: Σημαντική η απώλεια του πρώτου της σκόρερ, Κρστόβιτς (33/10) που είναι τιμωρημένος και θα απουσιάσει όπως και ο μέσος Μπερίσα (14/0). Παραμένουν εκτός ο στόπερ Τζιν (19/0) κι μεσοεπιθετικός Μαρτσίνσκι (1/0).

Εκτίμηση
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες τόσο στη φόρμα τους αλλά και στην ποιότητα τους. Η Αταλάντα δεν θέλει να σκέφτεται ότι μπορεί να στραβοπατήσει σε τέτοια ματς και θέλει να «κλειδώσει» την παρουσία της στην τετράδα. Από την άλλη η Λέτσε δεν μπορεί να βγάλει κάποια αντίδραση, σήμερα θα της λείπει ο πρώτος της σκόρερ ενώ είναι και επηρεασμένη από τον θάνατο του φυσικοθεραπευτή της. Το πιθανότερο είναι να μην βρει καν δίχτυα. Θα πάω με το No Goal.
over