Πορεία πρωταθλητισμού
ΣΟΥΟΝΣΙ
Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση για την Σουόνσι υπό τις οδηγίες του Μάτος, με του «κύκνους» να δραπετεύουν με το διπλό από την έδρα της Γουότφορντ, την οποία κέρδισαν απόλυτα δίκαια με 0-2. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο ενεργοί επιθετικά, όμως λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (55') ο Στάμενιτς έβαλε μπροστά την Σουόνσι προσθέτοντας έτσι μεγάλη πίεση στον αντίπαλο την οποία αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί η Γουότφορντ. Το 0-2 ήρθε στο 80' από τον Κέι, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.Από την στιγμή που ανέλαβε ο Μάτος δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Σουόνσι περισσότερο πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Βρίσκεται στην 16η θέση, η απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη μπορεί να χαρακτηριστεί «ασφαλείας» (+7), με την εξάδα να απέχει οχτώ βαθμούς. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε μιλήσει από νωρίς πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει βλέψεις ανόδου και τώρα επιβεβαιώνεται σε απόλυτο βαθμό. Εντός έδρας έχει κερδίσει τα πέντε από τα έξι τελευταία
Αγωνιστικά Νέα: Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Ρόναλντ (Ε 30/3). Εκτός παραμένουν ο επιθετικός Άιντα (Ε 18/3) και ο Ινούσα (Ε 25/0).
ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ
Ανταγωνιστική παρουσιάστηκε η ουραγός Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Μπλάκμπερν εκτός έδρας. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Πέντερσεν είχε καλύτερη εικόνα, αυτό δεν αρκούσε για να αποφύγει την 21η ήττα της σεζόν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ μόλις στο 12' για την Μπλάκμπερν, η οπόια είχε την κυριαρχία στα πρώτα 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, κάτι που εξυπηρέτησε τους φιλοξενούμενους που έψαξαν με περισσότερες αξίωσεις το γκολ της ισοφάρισης.
«Δουλεύουμε πολύ στην ανάπτυξη. Για να δημιουργήσουμε περισσότερο θα χρειαστεί να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Θα πρέπει να πάρουμε περισσότερα ρίσκα στο παιχνίδι μας» δήλωσε ο τεχνικός Πέντερσεν που αντιλαμβάνεται πλήρως ότι το υπόλοιπο του πρωταθλήματος περισσότερο θα λειτουργήσει ως προετοιμασία. Δεν έχει σκοράρει στα τελευταία οχτώ, μετράει επτά σερί ήττες στην Τσάμπιονσιπ, ενώ έχει να κερδίσει από τις 20 Σεπτεμβρίου.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι Κομπάτσκι (Ε 4/0), Μπερνάρντ (Α), Γουίβερ (Α 5/0). Εκτός επίσης θα είναι οι Μπράουν, οι στόπερ Λόου, Σικέιρα, Ιόρφα, Κούπερ, Φουσίρε και ο βασικός τερματοφύλακας Τσαρλς. Σε κανένα κομμάτι της σεζόν τα αγωνιστικά νέα δεν ήταν με το μέρος μίας ομάδας που έτσι κι αλλιώς έχει «χτυπητές» αδυναμίες.
Εκτίμηση
Το παιχνίδι εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Μάτος παρουσιάζει μεγάλη συνέπεια στο παιχνίδι της και απόλυτα δίκαια έχει φτάσει σε σημείο να σκέφτεται ακόμα και την διεκδίκηση της εξάδας. «Μαρτύριο» δίχως τέλος είναι αυτό που περνάνε οι φιλοξενούμενοι που ξανά σήμερα αναμένεται να περάσουν αρκετές δύσκολες στιγμές. Ξεκάθαρο το προβάδισμα του άσου που πληρώνει χαμηλά, με το no goal επίσης να έχει αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης.
1 με 2-3. Θεωρητικά έχει πέσει ήδη η Σέφιλντ. Διαδικαστικά είναι τα παιχνίδια της από εδώ κ πέρα.