Με φόρα η Σπόρτινγκ!
*Μονό ματς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ
Το εμπόδιο της Μπράγκα ήταν... αξεπέραστο για την Σάντα Κλάρα, η οποία γνώρισε την ήττα με 1-0. Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι, με την Μπράγκα να έχει ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να... περιμένουν.
Τα πάντα κρίθηκαν στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Όρτα «εκτέλεσε» τον τερματοφύλακα Μπατίστα. Πάντως ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα νωρίς, όταν ο Μπρένερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ-α-τετ αλλά δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Η Σάντα Κλάρα βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας μαζέψει μόλις τέσσερις βαθμούς στην τελευταία πεντάδα αγώνων (1-1-3). Ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για το 2025 στην έδρα της, απέναντι στην αδύναμη Αρούκα.
Αγωνιστικά Νέα: Τις υπηρεσίες του εφεδρικού αμυντικού, Ντιόγκο Καλίλα (14/1) θα στερηθεί η Σάντα Κλάρα, αφού ενσωματώθηκε με την εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης για το Copa Africa. Έχει χάσει τα τρία πιο πρόσφατα ο σημαντικός εξτρέμ Βινίσιους Λόπες (20/7) και παραμένει αμφίβολος και σήμερα. O αμυντικός, Πατσέκο (1/0) είναι εκτός δράσης από το καλοκαίρι.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
Ξέσπασε στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς υποδέχθηκε την Φούτμπολ Σαντ και δεν της άφησε κανένα περιθώριο. Ο Σουάρεζ στο 32' και το 53', ο Αραούχο στο 35' και το 47' και ο Κατάμο στο 37' και το 90+3', διαμόρφωσαν το συντριπτικό 6-0!
Μετά τα δύο απαιτητικά παιχνίδια, με Μπενφίκα (1-1) και Μπάγερν Μονάχου (3-1), στα οποία δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο, η Σπόρτινγκ «ξεμπούκωσε» και βλέπει μπροστά. Είναι στο -5 από την πρωτοπόρο Πόρτο και στο πρωτάθλημα δεν την παίρνει να «γκελάρει». Είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός φέτος στην Πορτογαλία, που το κύπελλο είναι μια σοβαρή διέξοδος για τρόπαιο.
Παράλληλα πετάει «φωτιές» επιθετικά, έχοντας σημειώσει 38 γκολ σε 14 αγώνες πρωταθλήματος. Στις αρχές του Νοέμβρη είχε δυσκολευτεί αλλά κέρδισε εκτός έδρας την Σάντα Κλάρα (1-2) με ανατροπή (Λόπες 5' - Γκονσάλβες 32', Χιούλμαντ 90+4').
Γεμάτο το πρόγραμμα της στη συνέχεια, αφού θα αντιμετωπίσει Γκιμαράες (Ε, 23/12), Ρίο Άβε (Μ, 28/12) και Ζιλ Βιθέντε (Ε, 02/01) μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Αγωνιστικά Νέα: Μπόλικα τα προβλήματα για τον Μπόργκες. Οι βασικότατοι Ντιομαντέ (Α, 12/0) και Κατάμο (Μ, 20/3) έφυγαν με προορισμό το Copa Africa. Εδώ και καιρό παραμένουν εκτός οι Ντεμπάστ (Α, 13/0), Σάντος (Α, 0/0), Μπαγκάντσα (Μ, 0/0). Τέταρτο διαδοχικό χάνει ο πολύτιμος μεσοεπιθετικός Γκονσάλβες (19/10), τρίτο ο εξίσου ικανός εξτρέμ Κουέντα (22/5).
Εκτίμηση
Η Σπόρτινγκ είναι δύσκολο να μην... κυριαρχήσει μέσα στο γήπεδο, αφού και λύσεις έχει αλλά και ψυχολογία. Η Σάντα Κλάρα θα της βάλει δύσκολα, μπορεί να βοηθήσει και στο Over 2,5 το οποίο θα είναι η βασική επιλογή μας. Σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει γιατί είναι ικανή η ομάδα του Μπόργκες να το επιβεβαιώσει από μόνη της.
2over