Εντυπωσιακή η Σάντα Κλάρα, ψάχνει αντίδραση η Φαμαλικάο
* Από την επιστροφή της Φαμαλικάο στην κορυφαία κατηγορία τη σεζόν 2019/20, έχει επισκεφθεί το “Estádio de São Miguel” έξι φορές, πετυχαίνοντας πέντε νίκες και μόνο μία ήττα.
* Η Σάντα Κλάρα έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς και έχει κάνει τη δεύτερη καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της και πρώτη μετά τη σεζόν 2020/21, όταν ο Ντάνιελ Ράμος συγκέντρωσε έξι βαθμούς μετά από νίκες επί της Μαρίτιμο και της Μπράγκα.
ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ
Νικηφόρο πέρασμα της Σάντα Κλάρα από την έδρα της Ακαντέμικο Βισέου με 1-0 και τέσσερις βαθμοί σε δύο παιχνίδια. Αυτή ήταν η 100η νίκη στην ιστορία του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία. Μεγάλο πρωταγωνιστής ο Γκονσάλο Πασιένσια που σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 14’ (έφτασε τα 3 γκολ), ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε σημαντική ευκαιρία για το 0-2. Η Σάντα Κλάρα κινδύνευσε στο 51’ με τον γκολκίπερ Λούκας Φράνσα να κρατάει το 0 σε τετ-α-τετ με τον Ζαμόρα, αλλά και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Ακαντέμικο να έχει κάποιες καλές στιγμές.
“Ήμασταν τυχεροί στα τελευταία λεπτά σε δύο ή τρεις φάσεις όπου η Ακαντεμίκο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει, αλλά αν ήμασταν άτυχοι την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά ανταμειφθήκαμε” είπε ο προπονητής Πετί μετά το ματς με την Ακαντέμικο.
Αποκτήθηκε από τη Φαρένσε ο 19χρονος τερματοφύλακας, Τομέ Σόουζα.
Αγωνιστικά Νέα:: Παραμένουν εκτός ο αμυντικός ΜΤ (0/0) και ο επιθετικός Ζοάο Κόστα (0/0) λόγω τραυματισμού.
ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ
“Πλήρωσε” τα λάθη της και ηττήθηκε η Φαμαλικαό 2-1 από τη Μαρίτιμο μένοντας με έναν βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές. Η ομάδα του Καρβαλιάλ προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με τον Φαν Μπρέμεν, αλλά στο 21’ η “γκάφα” του τερματοφύλακα Κάρεβιτς έδωσε την ευκαιρία στον Μπουζαϊντί να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο 54’ ο Σορίσο είδε τον Παστόρ να κάνει σπουδαία επέμβαση και να αποτρέπει το 2-1, όπως και στο 62’ σε σουτ έξω από την περιοχή. Τα δώρα της Φαμαλικάο ολοκληρώθηκαν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο στόπερ Ρεάλπε έδιωξε πάνω στον συμπαίκτη του Φερνάντες και ο Μποάκι από κοντά δεν είχε πρόβλημα για το 1-2.
Σε χαμηλό επίπεδο η απόδοση του Έλληνα επιθετικού Γιώργου Κούτσια που αντικαταστάθηκε στο 76’. “Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο παιχνίδι, εναντίον της Εστορίλ, παίξαμε καλά, αλλά δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε και, δυστυχώς, το τελευταίο αποτέλεσμα ήταν κακό για εμάς. Αυτή την εβδομάδα προπονηθήκαμε πολύ καλά και θα παλέψουμε για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να δείξουμε τον χαρακτήρα μας.” δήλωσε ο Κούτσιας.
Αγωνιστικά Νέα:: Αμφίβολος ο Βραζιλάνος εξτρέμ, Σορίσο (2/0).
Εκτίμηση
Η Σάντα Κλάρα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στην αρχή του πρωταθλήματος και τα αποτελέσματα έχουν ανεβάσει και την αυτοπεποίθηση. Η Φαμαλικάο δεν έχει παίξει άσχημα, αλλά έχει πληρώσει τα λάθη της ακριβά. Είναι ένα ματς που μπορεί να έχει γκολ, όπως και ότι μπορούν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
1