4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ρόμα - Φέγενορντ

25/5/2022 22:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 300
1 - 0
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 704 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Ρόμα - Φέγενορντ στις 22/2/2024

Προϊστορία

22/2/2024 ΡόμαΦέγενορντ 1 - 1
15/2/2024 ΦέγενορντΡόμα 1 - 1
20/4/2023 ΡόμαΦέγενορντ 4 - 1*
13/4/2023 ΦέγενορντΡόμα 1 - 0
25/5/2022 ΡόμαΦέγενορντ 1 - 0
26/2/2015 ΦέγενορντΡόμα 1 - 2
19/2/2015 ΡόμαΦέγενορντ 1 - 1

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 2,710,260 69.5%
X
€ 488,498 12.5%
2
€ 699,110 17.9%
Over
€ 130,986 22.0%
Under
€ 465,410 78.0%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Τετάρτη, 22:00

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

278 ψήφοι:

Ειδήσεις

3

Σουτ στην εστία

5

3

Σουτ εκτός εστίας

3

37%

Κατοχή μπάλας

63%

1

Οφσάιντ

0

4

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

4

Κόρνερ

6

5

Αλλαγές

5

8

Φάουλ

18

0

Προσπάθειες Για Γκολ

0

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Air Albania Stadium
  • Χωρητικότητα: 22500
  • Θεατές: 19597
Ο Μουρίνιο έχει τον τρόπο του στους τελικούς

Ο Μουρίνιο έχει τον τρόπο του στους τελικούς

Η Ρόμα και η Φέγενορντ θα συγκρουστούν στον τελικό του πρώτου Κόνφερενς Λιγκ που θα διεξαχθεί στην «Αρένα Κομπετάρε» στα Τίρανα. Οι «τζιαλορόσι» απέκλεισαν στα ημιτελικά τη Λέστερ, ενώ οι Ολλανδοί άφησαν εκτός συνέχειας τη Μαρσέιγ.

Τι ισχύει: Τελικός του Κόνφερενς Λιγκ σε ουδέτερη έδρα χωρητικότητας 22.500 θεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση κι αν δεν προκύψει ούτε τότε νικήτρια, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα σηκώσει το τρόπαιο εξασφαλίζει θέση για τους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ, όμως και οι δύο φιναλίστ τα έχουν ήδη καταφέρει μέσω των εγχώριων πρωταθλημάτων τους.

Δεν αποτελούσε μυστικό από το ξεκίνημα της σεζόν ότι η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ αποτελούσε έναν από τους στόχους. Ξεκίνησε την πορεία της από τα τέλη Αυγούστου όταν κι απέκλεισε με δύο νίκες την Τραμπζονσπόρ από την Τουρκία. Κληρώθηκε στη συνέχεια στον τρίτο όμιλο όπου πλαισιώθηκε από τις Μπόντο Γκλιμτ, Ζόρια Λουγκάνσκ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, αποτελώντας το ακλόνητο φαβορί για την κορυφή. Τερμάτισε πράγματι στην πρώτη θέση νικώντας και στα τέσσερα ματς τη Ζόρια και την ΤΣΣΚΑ, χωρίς όμως να πάρει «τρίποντο» απέναντι στην Μπόντο Γκλιμτ. Στη Νορβηγία διασύρθηκε με 6-1 και στο «Ολίμπικο» έμεινε στο 1-1. Πήρε πάντως την απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Εκεί ζορίστηκε αρκετά από την ολλανδική Φίτεσε. Έφυγε με το «διπλό» (0-1) από το Άρνεμ αλλά βρέθηκε να χάνει με το ίδιο σκορ στη ρεβάνς. Την έσωσε ο Έιμπραχαμ με γκολ στις καθυστερήσεις και το 1-1 αποδείχθηκε αρκετό για να φτάσει στα προημιτελικά.

Η μοίρα την έφερε αντιμέτωπη ξανά με την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης, την Μπόντο Γκλιμτ. Αν και υποψιασμένη έχασε ξανά στη Νορβηγία, όμως το 2-1, της επέτρεπε να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση. Ξέσπασε στον επαναληπτικό και σκόραρε τρεις φορές στο πρώτο ημίωρο, επικρατώντας τελικά με 4-0 και παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για την τετράδα. Το τελευταίο «εμπόδιο» πριν τον τελικό ήταν και το υψηλότερο, μια και τέθηκε αντιμέτωπη με τη Λέστερ. Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Αγγλία και στη ρεβάνς της «αιώνιας πόλης» χαμογέλασε κερδίζοντας 1-0, χάρη σε γκολ του Έιμπραχαμ στο 11ο λεπτό, αποτέλεσμα που υπερασπίστηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στα νοκ-άουτ παιχνίδια της η Ρόμα άλλαξε στιλ παιχνιδιού και τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς της στη νεοσύστατη διοργάνωση ολοκληρώθηκαν Under, όταν όλα τα προηγούμενα είχαν τελειώσει Over. Οι «τζιαλορόσι» θα παίξουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους, δίχως να έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να πανηγυρίσουν ένα διεθνή τίτλο. Το 1984 έφτασαν μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών όπου έχασαν στο «Ολίμπικο» από τη Λίβερπουλ στη διαδικασία των πέναλτι. Επτά χρόνια μετά βρέθηκαν στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου UEFA όπου έχασαν από την Ίντερ με συνολικό σκορ 2-1. Στο πρώτο παιχνίδι του «Μεάτσα» ηττήθηκαν 2-0 και η νίκη τους με 1-0 στον επαναληπτικό, δεν αποδείχθηκε αρκετή για να πάρουν το τρόπαιο.

Οι «λύκοι» έπαιξαν το τελευταίο τους επίσημο παιχνίδι την περασμένη Παρασκευή στην έδρα της Τορίνο, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Σέριε Α. Έφυγαν με άνετο «τρίποντο» (0-3) στις αποσκευές τους χάρη σε δύο γκολ του Έιμπραχαμ κι ένα του αρχηγού Πελεγκρίνι. Αυτό το αποτέλεσμα «σφράγισε» την είσοδο στην πρώτη εξάδα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν ηττηθεί στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ από τη Φέγενορντ, η θέση της στους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ είναι εξασφαλισμένη.

Ο τεχνικός του συλλόγου Ζοζέ Μουρίνιο -ο οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του Γιουρόπα Λιγκ και του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ- τόνισε: « Είναι μια μέρα για τους παίκτες. Εμείς οι προπονητές είμαστε στο περιθώριο. Θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε, να διαβάσουμε τον ανταγωνισμό και να βοηθήσουμε την ομάδα. Όμως η δουλειά έχει ήδη γίνει. Αύριο είναι το τελευταίο παιχνίδι, που ευτυχώς είναι τελικός. Το λέω ευτυχώς γιατί όποτε φτάνεις σε έναν τελικό πρέπει να είσαι χαρούμενος που είσαι εκεί και να παίζεις με τη σωστή διάθεση. Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στον τελικό. Εξακολουθώ να το βιώνω με τον ίδιο τρόπο όπως ο πρώτος μου τελικός. Είκοσι χρόνια δεν άλλαξε τίποτα. Πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας».

Αγωνιστικά Νέα: Προφυλάχθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και είναι παρόντες ο μπακ Κάρσντροπ (35/0), ο στόπερ Σμόλιγνκ (27/3) και οι εξτρέμ Ζανιόλο (27/2), Μιχιταριάν (31/5).

Μόνο κάποιος... τρελός θα μπορούσε να σκεφτεί το προηγούμενο καλοκαίρι ότι θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Άλλωστε ξεκίνησε τη διαδρομή της από το δεύτερο προκριματικό γύρο εκεί όπου ήταν το ακλόνητο φαβορί κόντρα στην Ντρίτα από το Κόσοβο. Φανερά ανέτοιμη κινδύνευσε να την «πατήσει» καθώς έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας και στη ρεβάνς έχανε 2-1 μέχρι το 68’. Ο Τιλ αρχικά ισοφάρισε και στο 90’ την έσωσε από περιπέτειες χαρίζοντας τη νίκη με 3-2 και μαζί την πρόκριση. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν σαν να γύρισε το... τσιπάκι. Η Λουκέρνη δεν τη δυσκόλεψε καθόλου και την κέρδισε δύο φορές με το ίδιο σκορ (3-0), τσεκάροντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Η Έλφσμποργκ δεν είχε καμία τύχη στο «Ντε Κάιπ» και διασύρθηκε 5-0, με αποτέλεσμα η ήττα στη Σουηδία με 3-1, να μην την ενοχλήσει καθόλου, από τη στιγμή που πέρασε στους ομίλους. Μάλιστα αυτό είναι το μοναδικό της αρνητικό αποτέλεσμα σε 18 αναμετρήσεις για το Κόνφερενς Λιγκ.

Η κλήρωση την έφερε στον πέμπτο όμιλο παρέα με τις Σλάβια Πράγας, Ουνιόν Βερολίνου και Μακάμπι Χάιφα. Παρουσιάστηκε σοβαρή και με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, συγκέντρωσε 14 βαθμούς και τερμάτισε με μεγάλη άνεση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, παίρνοντας απευθείας θέση στις 16 καλύτερες ομάδες της νεοσύστατης διοργάνωσης. Στους «16» τέθηκε αντιμέτωπη με την Παρτιζάν. Έκανε επίδειξη δύναμης στο Βελιγράδι διαλύοντας τους Σέρβους με 5-2 και στη ρεβάνς νίκησε με 3-1 παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά. Στους «8» ήρθε ξανά στο δρόμο της η Σλάβια Πράγας. Μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι στο Ρότερνταμ το 3-3 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς. Τους έκλεισε μια και καλή στην Τσεχία νικώντας «καθαρά» με 3-1 και προχωρώντας στα ημιτελικά. Η Μαρσέιγ μόνο εύκολη αντίπαλος δεν ήταν αλλά δεν τη φοβήθηκε. Τη «λύγισε» με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Ντε Κάιπ». Στη ρεβάνς του «Βελοντρόμ» έδειξε ότι μπορεί να αμυνθεί όταν χρειάζεται και το 0-0 την έστειλε στα Τίρανα και στον τελικό. Τα 15 από τα 18 παιχνίδια της στο Κόνφερενς Λιγκ ήταν Over.

Η Φέγενορντ θα βρεθεί σε τέταρτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία της. Το 1970 νίκησε σε αυτόν του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη Σέλτικ με 2-1 στην παράταση κι έγινε η πρώτη ολλανδική ομάδα που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης, πριν ακολουθήσει η δυναστεία του Άγιαξ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1974, έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Εκθέσεων και σε διπλούς αγώνες επικράτησε της Τότεναμ με συνολικό σκορ 4-2, βάζοντας δεύτερο διεθνές τρόπαιο στην τροπαιοθήκη της. Η τελευταία της παρουσία σε τελικό ήταν πριν ακριβώς είκοσι χρόνια, όταν έπαιξε στο «Ντε Κάιπ» με αντίπαλο την Ντόρτμουντ. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πιερ φαν Χόιντονκ νίκησε 3-2 και σήκωσε την κούπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με μοναδική εξαίρεση την ήττα στο UEFA Σούπερ Καπ του 2002 από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1. Παράλληλα είχε κατακτήσει και το Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1970, κερδίζοντας στους διπλούς τελικούς την Εστουδιάντες με συνολικό σκορ 3-2. Είναι φανερό ότι το «καμάρι του Νότου» έχει «χτίσει» τη δική του εκπληκτική παράδοση σε τελικούς.

Όσο για την πορεία της «ομάδας των ανθρώπων» στη φετινή Ερεντιβίζιε, αυτή δεν κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη. Η συγκομιδή των 71 βαθμών την έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, αρκετά πίσω τόσο από τον πρωταθλητή Άγιαξ όσο κι από την Αϊντχόφεν. Όπως και η Ρόμα, έτσι και η Φέγενορντ έχει εξασφαλισμένη θέση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του μεγάλου τελικού. Έδωσε το τελευταίο της επίσημο ματς πριν από δέκα ολόκληρες μέρες και ήταν η ήττα από την Τβέντε εντός έδρας με 2-1, σε μία αναμέτρηση η οποία πάντως δεν είχε την παραμικρή βαθμολογική σημασία και ήταν φανερό ότι έπρεπε απλώς να βγει η υποχρέωση δίχως απώλειας ενόψει του τελικού. Άλλωστε εδώ και καιρό όλο το «βάρος» έχει πέσει στο μεγάλο παιχνίδι με τη Ρόμα.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξει ο Μπέιλοου και έχουμε μία πληρέστατη ομάδα για τον τελικό. Έχουμε δει πολλά παιχνίδια της Ρόμα πριν τον τελικό. Ξέρουμε πολύ καλά τι να περιμένουμε. Ποτέ βέβαια δεν μπορείς να ξέρεις και να είσαι σίγουρος. Ο προπονητής τους κάποιες φορές έχει ορισμένες μικρές εμπνεύσεις για το παιχνίδι της ομάδας του. Δεν περιμένουμε πάντως καμία έκπληξη. Έχουμε δει πάντως πολλά κι ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούμε κατάλληλα προετοιμασμένοι και με το σωστό τρόπο. Έχουμε παίξει 55 παιχνίδια στη φετινή σεζόν και θα μου προκαλούσε έκπληξη αν σκεφτόταν κάτι που δεν το έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Παίζουν σχεδόν πάντοτε με το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Περιμένω ότι δεν θα παίξουν αμυντικά και προσπαθήσουν να μας πληγώσουν στην άμυνα με μακρινές μπαλιές» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας Άρνε Σλοτ.

Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα της ο αριστερός μπακ Μαλάσια (32/1). Έτοιμος ο βασικός γκολκίπερ Μπέιλοου (22/0) μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για δυόμιση μήνες. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι σίγουρο αν θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια εκείνος ή ο Μαρσιάνο (12/0) ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του στο χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Φαβορί υπάρχει στον πρώτο τελικό στην ιστορία του νεοσύστατου Κόνφερενς Λιγκ μεταξύ της Ρόμα και της Φέγενορντ. Αυτό είναι σίγουρα οι Ιταλοί οι οποίοι διαθέτουν ένα πιο ποιοτικό ρόστερ από τους Ολλανδούς, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι οι τελευταίοι θα παραδοθούν αμαχητί. Παράλληλα οι «τζιαλορόσι» έχουν στην άκρη του πάγκου τους και τον Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να ξέρει καλά ότι οι τελικοί δεν παίζονται αλλά κερδίζονται. Άλλωστε στην καριέρα του έως τώρα μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους ευρωπαϊκούς τελικούς. Η πρώτη μας σκέψη ήταν ο «άσος» αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με σημείο νικητή σ’ έναν τελικό. Περιμένουμε πάντως να μην «ανοίξει» πολύ το ματς και θα στραφούμε στο Under σε καλή απόδοση.

FACTS

  • Η ομάδα Ρόμα νικούσε στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 αγώνες στη διοργάνωση Κόνφερενς Λιγκ.
    Σημείο: Ημ.1 με απόδοση 2.87 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Φέγενορντ δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: X2 με απόδοση 1.51 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 5 από 6 αγώνες της ομάδας Ρόμα, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.72 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Φέγενορντ νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 2 με απόδοση 3.08 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες της ομάδας Φέγενορντ, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (στη διοργάνωση Κόνφερενς Λιγκ).
    Σημείο: Over με απόδοση 2.00 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο AVENIDA με το υψηλότερο yield +1.96% έπαιξε: 1
  • » Ο manzach, με το υψηλότερο yield +16.46% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κόνφερενς Λιγκ] έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες