Με συνοπτικές διαδικασίες
ΡΟΜΑ
Χωρίς νικητή (2-2) έληξε το ντέρμπι του Ιταλικού Νότου, με την Ρόμα να προηγείται δύο φορές και το παιχνίδι στο φινάλε να μη... γέρνει προς αυτή. Ο κομβικός φορ Μάλεν έχει βρει ρυθμό και έβαλε δύο φορές μπροστά την ομάδα του στο παιχνίδι. Μόλις στο 7', βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα, για να ισοφαριστεί στο 40', λίγα λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου.
Ο ποιοτικός φορ σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 71', όμως δεν ήταν αρκετό για τη νίκη, αφού η ομάδα του δέχθηκε την ισοφάριση στο 82' και το παιχνίδι σχεδόν έληξε εκεί. Έχει πατήσει για τα καλά στη 4η θέση και ψάχνει τρόπους να εδραιωθεί. Θα πρόκειται για έγκλημα αν δεν εκμεταλλευτεί με νίκη σήμερα την εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους (0-2) από την Κόμο.
Και αυτό γιατί μπορεί να ξεφύγει στο +4 και την επόμενη Κυριακή στο σούπερ ντέρμπι με την Γιουβέντους (Μ) να τα δώσει όλα και να αποκτήσει όχι ένα αλλά δύο μαξιλαράκια ασφαλείας.
Αγωνιστικά Νέα: Πέντε απουσίες έχει δηλωμένες η Ρόμα, όλες στην επιθετική γραμμή. Ο ηγετικός μεσοεπιθετικός Ντιμπάλα (17/2), ο χρήσιμος φορ Φέργκιουνσον (11/3) και οι επίσης επιθετικοί Ντόβνικ (4/0), Σούλε (25/6) και Ελ Σαράιουι (13/0).
ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ
Ούτε που κατάλαβε το πώς πέρασε το άοσμο 0-0 με την Τζένοα, εντός έδρας. Ελάχιστα πράγματα συνέβησαν μέσα στο παιχνίδι και το γκολ δεν ήταν ένα από αυτά. Η Κρεμονέζε δεν θυμάται καν πότε κέρδισε τελευταία φορά. Δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη εδώ και μήνες.
Δίκαια παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στο +3 από την Φιορεντίνα που κινδυνεύει. Στο 90+4' μια εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ σταμάτησε πάνω στο δοκάρι. Προφανώς και η σημερινή της έξοδος δεν είναι από τα παιχνίδια που «δεσπόζουν» στο «τεφτέρι» της. Δεν έχει παρά άλλο να προσπαθήσει να σκοράρει απέναντι σε μια ομάδα που θέλει να «κλειδώσει» την τετράδα στο κοντινό μέλλον.
Ακολουθεί το εκτός έδρας με τη Μίλαν και εκεί αρχίζει το... καλό, αφού θα δοκιμαστεί στην έδρα της Λέτσε και έπειτα θα υποδεχθεί την Φιορεντίνα, σε δύο... φωτιά παιχνίδια. Πάντως έχει φτάσει τα 11 παιχνίδια (0-4-7) χωρίς νίκη και σίγουρα αυτό δεν είναι θετικό για τη ψυχολογία και τη βαθμολογική θέση της.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κομβικός αμυντικός Μπασιρότο (31/4) θα απουσιάσει από το σημερινό παιχνίδι, όπως και ο εφεδρικός πλάγιος μπακ Μουσολίνι (Α, 20/0)
Εκτίμηση
Η Ρόμα δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για «γκέλα» την ώρα που ο ανταγωνισμός για την τετράδα μεγαλώνει. Μη ξεχνάμε και τη ντερμπάρα που έρχεται με την Γιουβέντους. Η Κρεμονέζε θα προσπαθήσει να αμυνθεί για τα καλά, αλλά έχουν... γνώση οι φύλακες. Δε θεωρούμε ότι θα ανοίξει πολύ το σκορ.
Μόνο το Goal/Goal αξίζει σε αυτό το ματς