Η φόρμα δείχνει... αριστερά
Η Αρούκα υποδέχεται τη Ρίο Άβε, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Πριμέιρα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο «σπίτι» της Νασιονάλ Μαδέιρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με την Πόρτο.

Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την υποχρέωσε να ταξιδέψει στη νήσο Μαδέιρα ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τη νεοφώτιστη Νασιονάλ. Έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε κι έφυγε μ’ ένα σημαντικό «διπλό» (1-2) στις αποσκευές της. Μπήκε δυνατά θέλοντας να αιφνιδιάσει και τα κατάφερε ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5’ με τον Γκονζάλμπεζ. Όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε στο γκολ αλλά θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να πετύχει ακόμα ένα. Τα κατάφερε στο 26’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραούζο. Είχε τον έλεγχο όμως κόντρα στη ροή είδε τους γηπεδούχους να μειώνουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ρότσα. Πλέον την ένοιαζε να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα. Στο 62’ έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Πόποβιτς όμως αμύνθηκε εξαιρετικά και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα έφτασε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που τη βρήκε να πανηγυρίζει.
Με αυτόν τον τρόπο η Αρούκα επιβεβαίωσε ότι από το τέλος του Δεκέμβρη αλλά και μέσα στο 2025 δεν αστειεύεται καθόλου και πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, «τρέχοντας» ένα αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων, συλλέγοντας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τρία «τρίποντα» και μετρώντας επίσης δύο ισοπαλίες. Οι «αρουκένσες» έχουν συγκεντρώσει 22 βαθμούς και βρίσκονται στα χαμηλά «στρώματα» της κατάταξης, όμως δεν αποτελούν φαβορί για τον υποβιβασμό. Αρέσκονται να παίζουν επιθετικά και δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν αμφίσκορα.
Ο τεχνικός του συλλόγου Βάσκο Σεάμπρα τόνισε: «Η ομάδα αποτελείται από μαχητές και το έδειξαν στον αγώνα με τη Νασιονάλ. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουμε για παραμονή. Παίζουμε καλά κι έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε πάρει αρκετούς βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια. Το παιχνίδι με τη Ρίο Άβε θα είναι πολύ δύσκολο και θα χρειαστεί πολύ τρέξιμο και δουλειά. Έχουμε ξεχάσει όλα όσα έχουν γίνει και σκεφτόμαστε αυτόν τον αγώνα».
Αγωνιστικά Νέα: Αποβλήθηκε στο προηγούμενο και είναι τιμωρημένος ο σέντερ μπακ Πόποβιτς (10/0). Δεν μπορούν να προσφέρουν ο αμυντικός Γκάλοβιτς (1/0) και ο μέσος Μορέιρα (5/0). Μακροχρόνιος απών ο μέσος Μπουσκέτς (-). Αμφίβολος ο παικταράς εξτρέμ Τζέισον (19/5).

Την περασμένη Πέμπτη έπαιξε εντός έδρας με τη Σάο Ζοάο Βερ -ομάδα της τρίτης κατηγορίας- σε νοκ-άουτ παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας και είχε μπροστά της μεγάλη ευκαιρία για να περάσει στην τετράδα της διοργάνωσης. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε εύκολα όπως θα έπρεπε αλλά τα... χρειάστηκε και τελικά πήρε τη νίκη-πρόκριση με το οριακό 2-1. Έμεινε πίσω στο 19’ όμως ισοφάρισε στο 34’ με τον Κλέιτον. Θα περίμενε κανείς να κάνει γρήγορα την ανατροπή εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ. Δεν το έκανε και η κλεψύδρα άδειαζε με την αγωνία να μεγαλώνει. Τελικά στο 98’ ο Κλέιτον «χτύπησε» ξανά για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα είχε αναζητήσει μία υπέρβαση, καθώς είχε αντιμετωπίσει ξανά μπροστά στο κοινό της την ισχυρή, ποιοτική και πληγωμένη Πόρτο. Έδωσε μία μεγάλη «μάχη» και δικαιώθηκε, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Εξαιρετικά διαβασμένη παρουσιάστηκε από τα πρώτα λεπτά και μπόρεσε να... φρενάρει τον ενθουσιασμό των φιλοξενούμενων. Στο 37’ μάλιστα προηγήθηκε με τον Κλέιτον. Είδε τους «δράκους» να ισοφαρίζουν στο 51’ με τον Πέρεζ όμως στο 73’ πήρε εκείνη εκ νέου προβάδισμα με τον Πόλμαν. Δεν το χάρηκε πολύ διότι τρία λεπτά μετά ο Οτάβιο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Η Ρίο Άβε έπειτα από το σημαντικό «διπλό» στο «σπίτι» της Φαρένσε κατόρθωσε να πάρει κι ένα σημαντικό αποτέλεσμα από μία από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες της χώρας και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία της. Είναι φανερό ότι η αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία την απελευθέρωσε και πλέον είναι μεγαλύτερη η αυτοπεποίθησή της. Η συγκομιδή των 24 πόντων φέρνει τους «βιλακοντένσες» λίγο κάτω από τη μέση της κατάταξης και φαντάζει απίθανο να κινδυνεύσουν. Παίζουν αρκετά «ανοιχτά» και τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over.
«Νομίζω ότι η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Πόρτο. Ξέραμε ότι διαθέτουν ποιότητα και είναι ισχυρή ομάδα όμως κι εμείς είχαμε το πλάνο μας και πιστεύω ότι κάναμε αρκετές και καλές ευκαιρίες. Έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας όμως αυτόν τον αγώνα και σκεφτόμαστε μόνο την Αρούκα η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και ικανή αντίπαλος» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Πετίτ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε στο Κύπελλο ο σέντερ μπακ Πάντζο (8/0) και είναι διαθέσιμος. Έφτασε τους πέντε (!) δανεικούς από τον Ολυμπιακό, με τελευταίο τον μέσο Μπακούλα. Θα λείψουν ο μπακ Πετράσο (5/0), ο χαφ Μεδίνα (2/0) και ο επιτελικός μέσος Αγκιλέρα (17/2).

Εκτίμηση
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα έχει η Αρούκα ενόψει της αποψινής συνάντησης. Αυτό δεν είναι άλλο από την απερίσπαστη προετοιμασία της προηγούμενης εβδομάδας όταν η Ρίο Άβε αρχικά έπαιξε με την Πόρτο για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια έδωσε άλλο ένα παιχνίδι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας. Οι γηπεδούχοι πάντως διανύουν και περίοδο φόρμας και αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Η πρώτη μας σκέψη ήταν ο «άσος» αλλά δεν θα μπλέξουμε με ποντάρισμα στη νικήτρια και θα προτιμήσουμε το Over σε άκρως ελκυστική τιμή.