Το θέλει περισσότερο η Ρέιντζερς
ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ
Αποσυντονίστηκε από την γκέλα της πρεμιέρας, δεν ήταν καλή εναντίον της Γιαγκελόνια την περασμένη Πέμπτη χάνοντας τελικά με 2-1. Η αναμέτρηση ξεκίνησε ευνοϊκά καθώς από το 4’ ήταν μπροστά στο σκορ με αυτογκόλ του Μοντόγια αλλά σε μόλις οκτώ λεπτά συνέβη η ανατροπή. Με αυτογκόλ και πάλι, αυτή τη φορά του Φερνάντεζ ήρθε η ισοφάριση στο 13’ και στο 21’ έγινε η ανατροπή. Είχε ανούσια υπεροχή στο δεύτερο μέρος, τώρα πλέον χρειάζεται καλύτερη εμφάνιση και βέβαια μόνο τη νίκη για να προχωρήσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο πρωτάθλημα άρχισε με στραβοπάτημα στο Νταντί. Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο 38’, ισοφάρισε στο 56’ (Όσγκορντ), δεν δικαιούταν τίποτα παραπάνω. Οι Ρέιντζερς έχασαν στην τελευταία αναμέτρηση με τους «Χιμπς» στο Άιμπροξ τον περασμένο Μάιο αλλά δεν έχουν ηττηθεί σε συνεχόμενους αγώνες από τη σημερινή αντίπαλό τους τα 21 τελευταία χρόνια. Ο Όσγκορντ έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία ματς για την Πρέμιερσιπ με τη φανέλα των «διαμαρτυρόμενων». Τελευταίος παίκτης του κλαμπ με μεγαλύτερο σερί είναι ο Ντέσερς που έφτασε το 2025 τα πέντε συνεχόμενα ματς.
Αγωνιστικά Νέα: Ο έμπειρος αμυντικός Γκόντφρεϊ θα μείνει εκτός αγώνων για τον επόμενο μήνα. Ντεμπούτο ενδέχεται να κάνει ο Νοτιοαφρικανός στόπερ Μακάνια, νέο απόκτημα από την Φιλαδέλφεια Γιούνιον.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ
Η Ευρωπαϊκή διάκριση είναι εφικτός στόχος, το αποδεικνύει άλλωστε με τα συνεχή θετικά αποτελέσματα. Τελευταίο ήταν το 2-1 επί της Σκεντίγια στην καυτή έδρα της σε αναμέτρηση όπου μέχρι το 73’ ελάχιστα είχαν συμβεί στο τερέν. Τότε πήρε το προβάδισμα με τον Έλντιγκ αλλά στο 76’ ισοφαρίστηκε. Πίεσε ασφυκτικά την αντίπαλό της και δικαιώθηκε με το γκολ της νίκης να έρχεται στο 90’ από τον Ό Χόρα. Τώρα πλέον έχει το πάνω χέρι στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης. Στον προηγούμενο γύρο του Κόνφερενς είχε αποκλείσει την Μαλισέβα με δύο νίκες, 2-0 στο Κόσοβο και 4-1 στο Εδιμβούργο.
Με το μυαλό στην Ευρώπη την πάτησε μπροστά στο κοινό της, στο Ίστερ Ρόουντ από την Μάδεργουελ χάνοντας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1. Δέχτηκε γκολ με πέναλτι στο 40’, έφερε το ματς στα ίσια με τον ίδιο τρόπο ο Μπόιλ στο 56’, το γκολ της ήττας από αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, στο 85’. Έχει καλή πρόσφατη προϊστορία στο Άιμπροξ καθώς επικράτησε στα δύο από τα τρία τελευταία ματς που έδωσε εκεί για το πρωτάθλημα. Πέρυσι επικράτησε με 2-1, πρόπερσι νίκησε με 2-0. Τα πέντε από τα έξι τελευταία μεταξύ τους ματς στη Γλασκώβη έληξαν Under.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο μέσος Μακ Γκραθ και ο κεντρικός αμυντικός Μπουσίρι. Αμφίβολοι με τις πιθανότητες να είναι υπέρ τους ο στόπερ Άιρντελ και ο αριστερός χαφ Κάντεν.
Εκτίμηση
Ο Μακ Ίνες που είχε εξαιρετική σεζόν στη Χαρτς της σεζόν 2025-26, δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσδώσει αγωνιστική ταυτότητα στην προβληματική πέρυσι Ρέιντζερς. Οι γηπεδούχοι επιβάλλεται να πάρουν τη νίκη που θα τους τονώσει το ηθικό κόντρα στην Χιμπέρνιαν που έχει ρίξει επίσης το βάρος στην Ευρώπη. Χωρίς μεγάλη ζέση, με το φαβορί.
Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη, μετά από δύο συνεχόμενες γκέλες. Πιστεύω πως η ομάδα θα τα δώσει όλα και θα πάρει τους τρεις βαθμούς, εύκολα ή δύσκολα. Άσσος λοιπόν.