Αδιάφορο μόνο... βαθμολογικά
Η Μπρέντα υποδέχεται τη Βίλεμ για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Ερεντιβίζιε. Από ήττα στην έδρα της Ναϊμέγκεν προέρχονται οι γηπεδούχοι, ενώ και οι «τρικολόρ» ηττήθηκαν εντός έδρας από την Τσβόλε την περασμένη αγωνιστική.
* Τοπικό ντέρμπι με έντονη αντιπαλότητα

Ήττα με κάτω τα... χέρια στην έδρα της Ναϊμέγκεν με 3-0. Για άλλο ένα ματς εμφανίστηκε χωρίς ενέργεια και διάθεση, αφού μοιάζει να είναι ήδη σε... διακοπές, παρ' ότι ο κόουτς Χέφκενς εδώ και εβδομάδες κάνει οριακά έκκληση στους παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι για να κλείσει αξιοπρεπώς η σεζόν.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31', απείλησε μόνο με μία κοντινή κεφαλιά του Φαν Χόιντονκ στο 45', που πέρασε άουτ και πέραν τούτου ουδέν. Στο 67' η άμυνά της εκτέθηκε και δέχθηκε δεύτερο γκολ, ενώ στο 70' ο γκολκίπερ της Λάμπρου ξεχάστηκε μακριά από την εστία του η οποία παραβιάστηκε από τα 55 μέτρα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με αυτόν τον τρόπο σε άλλο ένα κακό απόγευμα.
Η Μπρέντα συμπλήρωσε πλέον 14 αγώνες χωρίς νίκη πλέον, ωστόσο είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά, αφού με 32 πόντους είναι στη 15η θέση κι έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή που ήταν ο μεγάλος της στόχος, ενώ δεν μπορεί να διεκδικήσει είσοδο στα πλέι οφ. Το ματς κόντρα στη Βίλεμ είναι τοπικό ντέρμπι με ιδιαιτερότητες πάντως και δεδομένου πως στην έδρα της εμφανίζεται πάντα πιο δυναμική, οι συνθήκες δεν θα είναι ίδιες με τα προηγούμενα παιχνίδια.
Αγωνιστικά νέα: Τραυματίες παραμένουν ο μπακ Λούκασεν (18/1) και ο επιθετικός Φερσλάους (1/0), ενώ νοκ άουτ τέθηκε ο στόπερ Φαν Ρέουβαϊκ (-).

Μηδέν εις το πηλίκο για άλλη μία φορά, αφού ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την Τσβόλε. Ήθελε αλλά δεν μπορούσε και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το 26'. Στην επανάληψη προσπάθησε ανορθόδοξα και με πολλά γεμίσματα να γίνει απειλητική, καταφέρνοντας να πάντως να φτάσει στην ισοφάριση στο 72' με τον Μπος. Στο 79' όμως η άμυνά της την πρόδωσε ξανά και μέχρι το φινάλε δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Η Βίλεμ επέκτεινε έτσι το αρνητικό ρεκόρ που μέσα στο 2025 τη θέλει να μην έχει πανηγυρίσει νίκη έχοντας ρεκόρ 0-3-13. Με 25 βαθμούς βρίσκεται στη 16η θέση που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, στα οποία θέλει να διεκδικήσει τη σωτηρία, αφού δεν έχει πια μαθηματικές ελπίδες να ξεφύγει από αυτό. Ταυτόχρονα είναι στο +3 από τη Βάαλβαϊκ αλλά πρέπει να γίνουν... θαύματα για να βρεθεί από κάτω σε τυχόν ισοβαθμία αφού έχει διαφορά τερμάτων +10.
«Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας για τη στήριξη που μας προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα και να δείξουμε πως στα μπαράζ θα είμαστε έτοιμοι» δήλωσε ο υπηρεσιακός τεχνικός Άλμπρεχτ, που έχει αντικαταστήσει εδώ και λίγο καιρό τον Μας.
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισαν κι επιστρέφουν ο στόπερ Μπεχουνέκ (30/1) και ο μέσος Λάχκαρ (22/0). Τραυματίες παραμένουν βασικός μεσοεπιθετικός Σάντρα (26/4) και ο βασικός μπακ Σιγκουργκέιρσον (26/1), ενώ τραυματίας παραμένει ο μπακ Τιρπάν (23/1).

Εκτίμηση
Έχουν... ξεχάσει αμφότερες από πότε έχουν να πανηγυρίσουν νίκη αφενός, και αφετέρου δεν χρειάζονται βαθμούς αφού οι γηπεδούχοι είναι έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή και οι φιλοξενούμενοι δεν θα βρεθούν στα μπαράζ παραμονής μόνο αν γίνουν... τέρατα, όπως το να καλυφθεί η διαφορά των δέκα γκολ που τους χωρίζει από τη Βάαλβαϊκ. Το ματς αυτό όμως έχει ιδιαιτερότητες και μεγάλη αξία για το γόητρο των δυο ομάδων και των οπαδών τους. Απόδειξη πως και οι δύο έκαναν ανοιχτή την τελευταία τους προπόνηση, όπου τους ζητήθηκε νίκη και μόνο νίκη. Σε αυτή τη συγκυρία πάντως αν και ο άσος θα έπρεπε να δίνεται πιο ψηλά, η Μπρέντα έχει τον πρώτο λόγο αφού η Βίλεμ δεν... βλέπεται εσχάτως κι έτσι προτιμάται ο άσος.