9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Λυών - Γκρενόμπλ

Προϊστορία

28/2/2023 ΛυώνΓκρενόμπλ 2 - 1
27/3/2010 ΛυώνΓκρενόμπλ 2 - 0
21/11/2009 ΓκρενόμπλΛυών 1 - 1
17/1/2009 ΓκρενόμπλΛυών 0 - 2
23/8/2008 ΛυώνΓκρενόμπλ 2 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 345,965 92.8%
X
€ 14,444 3.9%
2
€ 12,263 3.3%
Over
€ 17,137 66.9%
Under
€ 8,470 33.1%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

149 ψήφοι:

7

Σουτ στην εστία

5

7

Σουτ εκτός εστίας

6

65%

Κατοχή μπάλας

35%

1

Οφσάιντ

0

4

Αποκρούσεις

5

0

Κίτρινες κάρτες

1

0

Κόκκινες κάρτες

0

3

Κόρνερ

1

9

Φάουλ

7

26

Πλάγια Άουτ

23

5

Εκτελέσεις Φάουλ

11

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Θεατές: 34017
Εξαρτάται πλήρως από τη Λυών στο γειτονικό ντέρμπι για τα προημιτελικά

Εξαρτάται πλήρως από τη Λυών στο γειτονικό ντέρμπι για τα προημιτελικά

Η Λυών υποδέχεται την Γκρενόμπλ στον χρονικά πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, σ’ ένα γειτονικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα. Στην προηγούμενη φάση οι γηπεδούχοι απέκλεισαν τη Λιλ, ενώ οι φιλοξενούμενοι άφησαν εκτός συνέχειας τη Βιερζόν.

Τι ισχύει: Νοκ-άουτ αγώνας για τους «8» του γαλλικού Κυπέλλου. Σε περίπτωση ισοπαλίας, η πρόκριση θα κριθεί απευθείας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στον προηγούμενο γύρο έπαιξε ξανά εντός έδρας κόντρα στη Λιλ, σε μία αναμέτρηση με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Έπειτα από δραματική «μάχη» και ισοπαλία 2-2, κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσω των πέναλτι επικρατώντας 4-2. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά καθώς βρέθηκε να προηγείται μόλις στο 8’ με τον Τσερκί και στο 21’ ο Λακαζέτ «έγραψε» το 2-0 και τα πάντα έμοιαζαν να έχουν μπει στο σωστό δρόμο από πολύ νωρίς. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την παραμικρή διάθεση για να παραδοθούν δίχως να παλέψουν και δεν το έκαναν. Αρχικά μείωσαν στο 29’ με πέναλτι του Ντέιβιντ και περίπου στα μέσα του δευτέρου μέρους ισοφάρισαν 2-2 με τον Ζεγκρόβα. Δεν άλλαξε τίποτα στη συνέχεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν απευθείας στα πέναλτι. Εκεί αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι οι ποδοσφαιριστές της και κέρδισαν 4-2.

Με αυτόν τον περιπετειώδη κι αγχωτικό τρόπο η Λυών κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για να φτάσει και στην τετράδα, έχοντας θέσει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Μετς με 2-1 και τη Σαμπερί με 3-0. Και τα τρία φετινά της ματς στον θεσμό ολοκληρώθηκαν Over. Όσον αφορά το πρωτάθλημα Γαλλίας, η Ολιμπίκ νίκησε 3-1 εκτός έδρας την Ανζέ το περασμένο Σάββατο και παλεύει για να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα, έχοντας όμως ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσει.

Ο τεχνικός του συλλόγου Λοράν Μπλαν τόνισε: «Όλοι λένε ότι η συντομότερη διαδρομή προς την Ευρώπη είναι μέσω Κυπέλλου. Δεν εγκαταλείπουμε βέβαια το πρωτάθλημα και θα δούμε που θα βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν. Απέχουμε λίγα παιχνίδια από ένα τρόπαιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε την πορεία μας. Το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε την πρόκριση. Όλες οι ομάδες έχουν κίνητρο και το δικό μας είναι πολύ μεγάλο. Είναι εξαιρετική διοργάνωση και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Έχουμε νεανική ομάδα και είμαστε ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο».

Αγωνιστικά Νέα: Χτύπησε ο αμυντικός χαφ Τιάγκο Μέντες (22/1) και δεν υπολογίζεται. Εκτός ο δεξιός μπακ Γκουστό (17/0), ο χαφ Αουάρ (9/1) και ο ηγέτης σέντερ φορ κι αρχηγός Λακαζέτ (23/14). Δοκίμασε να προπονηθεί χωρίς επιτυχία κι αποκλείστηκε από την αποστολή ο μέσος Τολισό (18/0).

Η πορεία της στο φετινό Κύπελλο Γαλλίας θεωρείται ήδη πλήρως επιτυχημένη, αν και είναι αλήθεια ότι έχει σταθεί τυχερή, καθώς θα παίξει για πρώτη φορά με ομάδα της Λιγκ 1, με τις κληρώσεις να είναι διαρκώς ευνοϊκές για εκείνη μέχρι τώρα. Μπήκε στον... χορό στον έβδομο γύρο και νίκησε εύκολα εκτός έδρας με 4-1 την Ιλζά Μοντεναΐμ. Ακολούθησε μία εύκολη πρόκριση με 2-0 απέναντι στη Βιλφράνς Μποζολέ εντός έδρας και στον ένατο γύρο κλήθηκε να συγκρουστεί με τη Νιμ παίζοντας ξανά μπροστά στο κοινό της. Έπειτα από μεγάλη «μάχη» κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα με 1-0 και να τσεκάρει το εισιτήριό της για την επόμενη φάση. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Πλαμπενέκ κι έκαμψε την αντίστασή της με 1-0, χάρη σ’ ένα γρήγορο γκολ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στους «16» τέθηκε αντιμέτωπη με τη Βιερζόν από την τέταρτη κατηγορία και τη «λύγισε» με το αγαπημένο της 1-0 χάρη σε γκολ του Νέστορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Γκρενόμπλ θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει κάποιος ότι ζει το δικό της παραμύθι στον θεσμό, καθώς έχει φτάσει στα προημιτελικά και ονειρεύεται το «μπαμ» κόντρα στη Λυών, χωρίς φυσικά οι πιθανότητες να είναι με το μέρος της. Δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς της στο Κύπελλο και ήταν όλα Under και No Goal. Για τη Λιγκ 2 στην τελευταία της υποχρέωση έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) με την πρωτοπόρο Χάβρη εντός έδρας. Η συγκομιδή των 38 βαθμών τη φέρνει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα αλλά απέχει έξι πόντους από τη 2η θέση που οδηγεί στα «μεγάλα σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου.

«Δεν θα πάμε στο παιχνίδι με τη Λυών για να παίξουμε τον ρόλο του θύματος. Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε και υπάρχει ενθουσιασμός γύρω από την ομάδα μας κι από τον κόσμο μας. Έχουμε μία ομάδα χωρίς πολλούς νεαρούς παίκτες και είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας ότι διαθέτουμε αρκετή εμπειρία που σε τέτοιους αγώνες κάνει τη διαφορά. Θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας (σ.σ. περίπου 1500 οπαδοί θα δώσουν το “παρών”) και θέλουμε να τους κάνουμε χαρούμενους» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Βενσάν Ονιόν.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν μπορούν να προσφέρουν οι αμυντικοί Πακιέ (16/0), Μεντί (2/0), ο μέσος Πέρεζ (5/0) και ο επιτελικός χαφ Ενγκαντό (14/0).

Δημήτρης Ρήγας Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Μία μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί στην τετράδα έχει μπροστά της η Λυών η οποία αποτελεί το πολύ μεγάλο φαβορί του προημιτελικού με την Γκρενόμπλ, αν και πρόκειται για παραδοσιακό γειτονικό ντέρμπι. Σίγουρα το Κύπελλο Γαλλίας κρύβει πάντοτε εκπλήξεις αλλά το κίνητρο της Ολιμπίκ είναι τεράστιο, καθώς μέσω του θεσμού κυνηγάει κι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα δεν δείχνει ικανή να βρεθεί στις θέσεις που θα τη φέρουν ξανά στην Ευρώπη μετά τη φετινή απουσία. Δεν υπάρχει βέβαια η παραμικρή αξία στον «άσο» όμως θα πάρουμε το ρίσκο και θα πάμε στο αμφίσκορο θεωρώντας ότι οι φιλοξενούμενοι θα είναι σε θέση να πετύχουν ένα τέρμα.

FACTS

  • Στους τελευταίους 5 αγώνες της ομάδας Λυών, μπήκαν περισσότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Over με απόδοση 1.65 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες της ομάδας Γκρενόμπλ, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 2.10 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Λυών δεν έχει χάσει στους τελευταίους 7 από 8 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1X με απόδοση 1.05 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Γκρενόμπλ νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 2 με απόδοση 10.00 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Λυών νικούσε στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.1 με απόδοση 1.75 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο nikmar, με το υψηλότερο yield +24.88% στο [ΓΑΛΛΙΑ: Κύπελλο] έπαιξε: 2
  • » Ο raind, με το υψηλότερο yield +2.98% στο σημείο 1 έπαιξε: 1

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες