Με την εμπειρία της για το διπλό πρόκρισης η Ρεάλ
*Το τέταρτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς των playoffs και το πλεονέκτημα έδρας ανήκει στη Ρεάλ, που προηγείται 2-1. Η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες προκρίνεται στο Final Four.**Το παιχνίδι διεξάγεται στο Μπότεβγκραντ της Βουλγαρίας.
ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Τερμάτισε στην 6η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 23-15 και εντός έδρας μέτρησε 13-6. Μετά τις δύο σερί ήττες στη Μαδρίτη έβγαλε αντίδραση και πήρε το πρώτο ματς στην έδρα της με 76-69, μειώνοντας τη σειρά σε 2-1 και συνεχίζει να ελπίζει. Η Χάποελ παρότι βρέθηκε στο -10 (23-33), αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 21-10 στην τρίτη περίοδο έφτασε στο 55-46 στο 30’. Κορυφαίος της στο ματς ήταν ο Ελάιζα Μπράιαντ (19π., 9ριμπ.), μαζί στο σκοράρισμα ο Κρις Τζόουνς (19π., 7ριμπ.) και πιο πίσω ήταν ο Βασίλιε Μίτσιτς (13π.). «Και το τέταρτο παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου για εμάς και πρέπει να βγάλουμε ξανά χαρακτήρα» είπε ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης και πρόσθεσε: «Παίξαμε ως ομάδα των playoffs, κάτι που δεν συνέβη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να εμφανιστούμε το ίδιο δυνατοί, ξέρουμε όμως ότι η Ρεάλ ένας ευρωπαϊκός γίγαντας».Αγωνιστικά Νέα: Δεν έπαιξαν στο τρίτο παιχνίδι ο γκαρντ Γιαμ Μαντάρ (τραυματισμός στο χέρι) και ο φόργουορντ Κόλιν Μάλκολμ (πρόβλημα στη γάμπα) και ως εκ τούτου είναι εκ νέου αμφίβολοι. Εκτός αποστολής ο αναπληρωματικός φόργουορντ Τομέρ Γκινάτ (επέμβαση στο γόνατο), χάνει τη σεζόν ο γκαρντ Τάιλερ Ένις (ρήξη αχίλλειου τένοντα).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 24-14 και εκτός έδρας μέτρησε 6-13. Σε ακόμα ένα παιχνίδι μακριά από τη Μαδρίτη παρουσίασε τις γνωστές φετινές αδυναμίες της, χάνοντας με 76-69 από τη Χάποελ στο τρίτο ματς της σειράς, ενώ έλεγχε πλήρως το ματς μέχρι το ημίχρονο. Η Ρεάλ ήταν αγνώριστη στην τρίτη περίοδο (επιμέρους σκορ 21-10), που την έφερε πίσω και με διψήφιες διαφορές. Διψήφιοι σε σκοράρισμα ήταν ο Τρέι Λάιλς (14π., 5ριμπ.), ο Γκάμπριελ Ντεκ (11π.) και ο Φακούντο Καμπάτσο (10π.), ενώ ο Μάριο Χεζόνια έμεινε χαμηλά (7π., 3/12σ.). «Πρέπει να κάνουμε κάποιες προσαρμογές στην άμυνα. Υπάρχουν δύο ή τρία πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και να είμαστε πιο αποφασιστικοί στην επίθεση. Να ανακτήσουμε τη φρεσκάδα μας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένει εκτός ο βασικός σέντερ Έντι Ταβάρες (τραυματισμός στο αριστερό γόνατο). Τραυματίστηκε στο πόδι ο έτερος σέντερ Ουσμάν Γκαρούμπα στο τέλος της δεύτερης περιόδου του Game 3, όμως επανήλθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Εκτός δωδεκάδας στα δύο πρώτα ματς της σειράς ο γκαρντ Νταβίντ Κράμερ.
Πάρης Τρικαλιώτης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Ρεάλ δεν είχε ενέργεια στο τρίτο παιχνίδι της σειράς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Χάποελ. Ωστόσο, η Ρεάλ έχει περισσότερη εμπειρία από την αντίπαλό της σε τέτοια παιχνίδια και μπορεί να βρει τρόπο αντίδρασης και να πάρει το διπλό πρόκρισης για το Final Four.