Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Με πέναλτι στο 90’ η Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Με πέναλτι στο 90’ η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2017 23:46
Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Λεγκανές, αλλά με εύστοχο πέναλτι του Μέσι στο 90’ πήρε τη νίκη με 2-1 στο «Καμπ Νου» και μείωσε ξανά στο -1 τη διαφορά από την Ρεάλ. Για 87 λεπτά αγωνίστηκε ο Σιόβας για τους φιλοξενούμενους.

Λίγες ημέρες μετά τη βαριά ήττα στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα «φλέρταρε» με βαθμολογική απώλεια απέναντι στην Λεγκανές, αλλά δύο γκολ του Μέσι (το δεύτερο με πέναλτι στο 90’) της χάρισαν τη νίκη με 2-1 στο «Καμπ Νου» και τη δυνατότητα να μειώσουν ξανά στο -1 τη διαφορά από την Ρεάλ, που έχει βέβαια δύο παιχνίδια λιγότερα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι «μπλαουγκράνα» παρατάχθηκαν με μόλις έναν Ισπανό (Σέρχι Ρομπέρτο) στο αρχικό σχήμα, κάτι που βέβαια δεν τους εμπόδισε να ανοίξουν από νωρίς το σκορ. Στο 4’ ο Νεϊμάρ έβγαλε στον Σουάρες, εκείνος έκανε υπέροχη σέντρα για τον Μέσι και ο Αργεντινός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως στο 17’ η Λεγκανές είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Ελ Ζαρ βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, ο Γερμανός γκολκίπερ τον νίκησε, πράγμα που έκανε και δευτερόλεπτα μετά σε νέο σουτ του πρώην άσου του ΠΑΟΚ.

Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Μέσι στο 27’, το οποίο έβγαλε ο Ερέριν, δεν απείλησε με αξιώσεις τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα, η Λεγκανές έφευγε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονταν.

Στο 31’ ο Ελ Ζαρ δεν πρόλαβε για λίγο την κάθετη πάσα του Γκερέρο, ενώ τρία λεπτά μετά, η κεφαλιά του Μαντοβάνι από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 45’, με τον Τερ Στέγκεν να διώχνει με δυσκολία το σουτ του Ελ Ζάρ, καθώς η μπάλα είχε κοντράρει στον Ουμτιτί, κάνοντας δύσκολο το έργο του Γερμανού πορτιέρο.

Η εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Η Μπαρτσελόνα είχε φλύαρη κατοχή και στο 54’ ο Τερ Στέγκεν πραγματοποίησε άλλη μια καθοριστική επέμβαση νικώντας σε τετ-α-τετ τον Γκερέρο από πλάγια θέση. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ερέριν έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Νεϊμάρ, ενώ στο 68’ ο Ρίκο απομάκρυνε στη γραμμή το σουτ του Ράκιτιτς (είχε προηγηθεί σωτήριο τάκλιν του Σιόβα)

Η Λεγκανές γλίτωσε το γκολ και τρία λεπτά μετά έφερε το σκορ στα ίσια. Μετά από φάουλ του Γκερέρο στον Σέρχι Ρομπέρτο, το οποίο δεν δόθηκε, η μπάλα βρέθηκε στον Μάτσις, εκείνος γύρισε στον Ουνάι Λόπεθ και αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τερ Στέγκεν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές (Ινιέστα, Σουάρεθ και Άλμπα) και η πίεση των Καταλανών απέδωσε καρπούς στο 90’. Ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι από τον Μαντοβάνι και ο Μέσι λύτρωσε την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 από την άσπρη βούλα. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 2-2 στο 90+3’ με το σουτ του Ελ Ζάρ να περνά δίπλα από το δοκάρι του Τερ Στέγκεν.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.