Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Βάφτηκε κιτρινόμαυρο το ντέρμπι!

Σούπερ Λιγκ: Βάφτηκε κιτρινόμαυρο το ντέρμπι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2017 21:38
Με γκολ του Αϊντάρεβιτς (34’) η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 5η θέση με 33 βαθμούς. Ματς με αρκετά νεύρα, ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, με τους «ερυθρόλευκους» να απογοητεύουν, μένοντας μάλιστα με δέκα από το 75’ λόγω αποβολής του Μποτία.

Η ΑΕΚ ήταν νικήτρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» κέρδισε με 1-0 τους «ερυθρόλευκους» και πήρε μεγάλη νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας που την φέρνει σε θέσεις πλει-οφ. Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, το οποίο βρήκε τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μποτία (75’). Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έδειξε ότι δεν έχει επιθετικό πλάνο, εμφανίστηκε ακίνδυνη, αν και οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» φωνάζουν για πέναλτι στον Μποτία στο 50'.

Παιχνίδι με αρκετή ένταση και δυνατές μονομαχίες από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τις αξιόλογες ευκαιρίες να αγνοούνταν… Η πρώτη φάση έγινε στο 14' με σουτ του Πατίτο που δεν ανησύχησε τον Λεάλι, ενώ στο 17’ ο Φιγκέιρας δοκίμασε το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ακολούθησαν αρκετά σκληρά φάουλ, «κοκορομαχίες» και… κίτρινες κάρτες από τον Μάνταλο, με την πρώτη μεγάλη φάση να σημειώνεται στο 30’. Ύστερα από βαθιά μπαλιά του Κολοβέτσιου, ο Αραούχο βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι (υπήρχε οφσάιντ που δεν δόθηκε), αλλά το πλασέ του Αργεντινού πέρασε πάνω απ' την εστία του Ιταλού γκολκίπερ. Ωστόσο, τέσσερα λεπτά μετά (34’) ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε φάουλ, με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Ντα Κόστα, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0!

Η εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να μην μπορούσε να πατήσει εύκολα περιοχή. Μια από τις λίγες φορές που τα κατάφερε (50’) ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα του Λαμπρόπουλου στον Μποτία. Η ΑΕΚ κρατούσε με άνεση το μηδέν και στο 65’ είχε σημαντική στιγμή για δεύτερο γκολ, με τον Λεάλι να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Αραούχο μέσα από την περιοχή.

Ο Μπέντο έριξε στο ματς τους Ανδρούτσο και Μανθάτη, όμως στο 75’ ο Μποτία αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τράβηγμα στον Χριστοδουλόπουλο. Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να βγάζει τον Φορτούνη και να ρίχνει τον Ρέτσο. Μεγάλες φάσεις στα υπόλοιπα λεπτά δεν είδαμε, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε και τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν 3η σερί ήττα στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη, η ΑΕΚ πήρε το πρώτο ντέρμπι του δεύτερου γύρου και έπιασε την Ξάνθη στην 5η θέση με 33 βαθμούς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Μάνταλος (84' Βινίσιους), Μπακασέτας (66' Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55' Γιόχανσον), Αραούχο

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς, Ρομαό (63' Ανδρούτσος), Φορτούνης (77' Ρέτσος), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.