Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Έκανε το 2x2 η Εθνική

Προκριματικά Μουντιάλ: Έκανε το 2x2 η Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/10/2016 23:42
Η Εθνική με γκολ των Μήτρογλου (12’) και Μάνταλου (42’) κέρδισε με 2-0 την Κύπρο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε το «2 στα 2» στον όμιλο, ισοβαθμώντας στην κορυφή με το Βέλγιο, το οποίο διέλυσε με 4-0 την Βοσνία.

Με δύο γκολ στο πρώτο μέρος, η Εθνική κέρδισε με 2-0 την Κύπρο στο βροχερό «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε το «2 στα 2» στο δρόμο για την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η «γαλανόλευκη» δεν έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνιση της, ωστόσο είχε την ουσία, πετυχαίνοντας δύο τέρματα στο πρώτο μέρος με τους Μήτρογλου (12’) και Μάνταλο (42’). Η Κύπρος έψαξε το γκολ και είχε ευκαιρίες για να επιτρέψει στο ματς, ωστόσο η Εθνική κράτησε το μηδέν, κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά στην έδρα της μετά από τρία χρόνια (κόντρα στο Λιχτενστάιν).

Η Εθνική ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 12ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Τζαβέλλας έκλεψε τη μπάλα από τον Χαραλαμπίδη (φώναξαν για φάουλ οι Κύπριοι) και έδωσε στον Φορτούνη, αυτός γύρισε στον Μήτρογλου και εκείνος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της κυπριακής εστίας.

Μετά το 1-0, η Κύπρος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 22’ ο Παπασταθόπουλος έκοψε σωτήρια τον Ντόσα Τζούνιορ, ενώ στο 26’ ο Λαΐφης έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της Ελλάδας μετά το γκολ ήρθε στο 34’. Ο Φορτούνης έβγαλε τον Μήτρογλου σε θέση τετ-α-τετ, όμως το τελείωμα του Έλληνα φορ ήταν απογοητευτικό και η φάση χάθηκε. Ωστόσο, οχτώ λεπτά μετά, ο τερματοφύλακας της Κύπρου, Παναγή υπέπεσε σε τραγικό λάθος, αφού έδωσε πάσα στον Μάνταλο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Η Κύπρος μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα της επανάληψης, αναζητώντας το γκολ που θα της επέτρεπε να επιτρέψει στο ματς. Μάλιστα, στο 54’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 2-1, με το σουτ του Εφραίμ από το ύψος του πέναλτι να χτυπάει στον Μυτίδη και να φεύγει άουτ.

Μετά το 60’ η Ελλάδα κατάφερε να ισορροπήσει και είχε δύο καλές στιγμές με κεφαλιά του Μήτρογλου (62’) και σουτ του Μπακασέτα (64’) για ένα τρίτο γκολ. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν «σβηστά» ώσπου στο 82’ η Κύπρος έφτασε μια… ανάσα από το γκολ. Ο Κάστανος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην ελληνική άμυνα και επιχείρησε το σουτ από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα πήγε στον Καρνέζη. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε στο 90+2’, με τον Φορτούνη να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε, με την Εθνική να κάνει το «2 στα 2» αλλά να χάνει με τραυματισμούς τους Σταφυλίδη και Τζαβέλλα, που αποχώρησαν με ενοχλήσεις στο δεύτερο μέρος. Μένει να φανεί αν θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη «γαλανόλευκη» στο παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην Εσθονία, όπου οι παίκτες στου Σκίμπε στοχεύουν στο «3 στα 3» πριν τα τρία ντέρμπι του ομίλου κόντρα σε Βοσνία και Βέλγιο.

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (88' Καρέλης), Μανιάτης, Σταφυλίδης (70' Κ. Παπαδόπουλος), Φορτούνης, Μάνταλος, Μπακασέτας (77' Χολέμπας), Μήτρογλου.

Κύπρος: Παναγή, Χαραλάμπους, Δημητρίου, Λαΐφης, Ντόσα Τζούνιορ, Λαμπάν, Αρτυματάς (78' Κυριάκου), Κάστανος, Χαραλαμπίδης (66' Χριστοφή), Εφραίμ, Μυτίδης (83' Μακρής).

Τεσσάρες για Βέλγιο και Εσθονία


Προκριματικά Μουντιάλ: Έκανε το 2x2 η Εθνική
Οι Βέλγοι έκαναν επίδειξη δύναμης κόντρα στην Βοσνία, την οποία διέλυσαν με 4-0 στις Βρυξέλλες.

Οι «κόκκινοι διάβολοι «καθάρισαν» από το ημίχρονο την υπόθεση νίκη χάρη στα γκολ των Σπάχιτς (26’ αυτ.) και Αζάρ (29’), ενώ στην επανάληψη, οι Αλντερβάιρελντ (60’) και Λουκάκου (79’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Βέλγων, που μετρούν 7-0 γκολ σε δύο ματς (πρώτο κριτήριο σε ισοβαθμίες οι διαφορές τερμάτων).

Από την άλλη, το Γιβραλτάρ κράτησε στο μηδέν την Εσθονία στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη η προσεχής αντίπαλος της Ελλάδας πέτυχε τέσσερα γκολ και πήρε άνετη νίκη με 4-0 στο Ταλίν, παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Βέλγιο 6 (7-0)
---------------------------
2. Ελλάδα 6 (6-1)
---------------------------
3. Βοσνία 3 (5-4)
4. Εσθονία 3 (4-5)
5. Κύπρος 0 (0-5)
6. Γιβραλτάρ 0 (1-8)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.