Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό» με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό» με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/9/2016 21:53
Με γκολ του Καμπιάσο στο 42’, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Γιάνγκ Μπόις στην Ελβετία και ξεκίνησε με το… δεξί την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη με ανατροπή για ΑΠΟΕΛ, 2-1 την Αστάνα στο «ΓΣΠ».

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Με γκολ του Καμπιάσο, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Γιάνγκ Μπόις και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έκανε τα απολύτως απαραίτητα στο ματς, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και αυτό ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη απέναντι στους Ελβετούς, που απείλησαν σε ελάχιστες περιπτώσεις την «ερυθρόλευκη» εστία. Όποτε έγινε αυτό, ο Λεάλι, που πήρε τη θέση του Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δήλωσε «παρών», κρατώντας το μηδέν για τους Πειραιώτες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα. Στο 2ο λεπτό, ο Σεμπά έδωσε στον Μαρίν, αυτός μπήκε στην περιοχή, άδειασε έναν αντίπαλο του αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Γιάνγκ Μπόις επωφελήθηκε από λάθος του Μποτία, όμως ο Λεαλί έσωσε τους «ερυθρόλευκους» διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Κούμπο.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ τη μπάλα στα πόδια του, ενώ η Γιάνγκ Μπόις αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογη φάση. Το παιχνίδι κυλούσε «σβηστά» μέχρι το 32’ όταν μετά από σέντρα του Μαρίν, ο Εμβογκό πρόλαβε έγκαιρα τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Ιντέγε, γλιτώνοντας την ομάδα του.

Ένα λεπτό μετά, ο γκολκίπερ των Ελβετών έδιωξε το σουτ του Ελιουνούσι, όμως στο 42’ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Καμπιάσο. Οι Πειραιώτες συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον Ιντέγε να βγάζει παράλληλη μπαλιά στον Αργεντινό και αυτός να «γράφει» από κοντά το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του παιχνιδιού και κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Βέβαια γι’ αυτό χρειάστηκε και η σπουδαία διπλή επέμβαση του Λεαλί στο 61’ σε σουτ των Φράι και Κούμπο. Αυτή ήταν η μοναδική ανησυχητική φάση για τους «ερυθρόλευκους», που έθεσαν γερές βάσεις για την πρόκριση.

Γιουνγκ Μπόις: Εμβογκό - Σούτερ, Ροσέ, Φον Μπέργκερ, Λέτσιακς- Μπερτόνε, Ζακάρια, Ραβέ (86’ Ντουά), Σουλεϊμάνι – Φρέι (78’ Σικ), Κούμπο.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (90’+3’ Ρομαό), Μάριν (63’ Αντρέ Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγε (82’ Καρντόσο).

Με ανατροπή ο ΑΠΟΕΛ


Γιουρόπα Λιγκ: «Διπλό» με Καμπιάσο ο Ολυμπιακός
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Αστάνα στο «ΓΣΠ» και έτσι ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση του γκρουπ.

Οι Κύπριοι ήταν ανώτεροι από την Αστάνα, είχαν φάσεις για ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο στο 45’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, χάρη σε ένα μακρινό σουτ του Μαξίμοβιτς.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η νευρικότητα έκανε την εμφάνιση της στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά οι «γαλαζοκίτρινοι» ανέβαζαν την απόδοση τους και έψαχναν το γκολ για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Η ισοφάριση ήρθε στο 74’ με κοντινό πλασέ του Βινίσιους και η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 87’ με εξαιρετική κεφαλιά του Ντε Καμάργκο. Οι Κύπριοι πήραν τη νίκη και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η βαθμολογία του ομίλου:


1. Ολυμπιακός 3
2. ΑΠΟΕΛ 3
3. Γιάνγκ Μπόις 0
4. Αστάνα 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.