Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2016 23:39
Με τον Καβάνι να σκοράρει τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς (78’), η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 2-1 την Τσέλσι στο «Παρκ Ντε Πρενς» και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς του Λονδίνου. Προηγήθηκαν με Ζλάταν (39’) οι γηπεδούχοι, ισοφάρισε προσωρινά με Μίκελ (45+1’) η Τσέλσι.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στο Παρίσι και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες και πήραν δίκαια τη νίκη χάρη στα γκολ των Ιμπραϊμοβιτς (39’) και Καβάνι (78’). Παρόλα αυτά, το εκτός έδρας γκολ του Μίκελ (45+1’) αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου, όπου η ομάδα του Χίντινκ καλείται να ανατρέψει τα δεδομένα προκειμένου να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το ματς:


Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα πρόκρισης για Παρί
Η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 2ο λεπτό έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Βεράτι να επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Κουρτουά σε απόκρουση. Οι «πρωτευουσιάνοι» κυκλοφορούσαν πολύ ωραία την μπάλα, βρίσκονταν συνεχώς έξω από την περιοχή της Τσέλσι, όμως η πίεση τους δεν απέδωσε καρπούς.

Στο 5’ το σουτ του Λούκας έφυγε άουτ, ενώ στο 12’ ο Ιμπραϊμοβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δοκάρι του Κουρτουά. Ένα λεπτό μετά, ο Μάξουελ ξέφυγε από τον Αθπιλικουέτα, όμως το γύρισμα του για τον Ντι Μαρία δεν ήταν καλό και ο Κουρτουά μάζεψε τη μπάλα.

Η Τσέλσι άντεξε την ασφυχτική πίεση των γηπεδούχων και μετά το 20’ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Χίντινκ άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα και στο 23’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν αυτοί το προβάδισμα! Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα για τον Κόστα, αυτός έπιασε την κεφαλιά (από θέση οφσάιντ), όμως ο Τραμπ απόκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως στο 39’ η Παρί κατάφερε να πάρει το προβάδισμα το σκορ. Ο Μίκελ ανέτρεψε τον Λούκας στο ημικύκλιο της περιοχής και ο Ιμπραίμοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, «έγραψε» το 1-0 για τους Παριζιάνους (η μπάλα ακούμπησε στον Μίκελ και κατέληξε στα δίχτυα).

Ο Μίκελ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής των «μπλε» στη φάση του γκολ, όμως ο ίδιος φρόντισε να διορθώσει το λάθος του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους! Ο Γουίλιαν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντιέγκο Κόστα πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Μίκελ και ο Νιγηριανός με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το 1-1.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Παρί Σεν Ζερμέν μπήκε δυνατά στην επανάληψη, όμως η Τσέλσι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη για γκολ. Μετά από αντεπίθεση στο 49’, ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε απέναντι στον Τραμπ, όμως ο Γερμανός του αρνήθηκε το γκολ.

Η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την πλήρη υπεροχή και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναπάρουν το προβάδισμα. Στο 51’ ο Κουρτουά απέκρουσε το σουτ του Ντι Μαρία, και δύο λεπτά μετά ο Βέλγος γκολκίπερ έδιωξε και το σουτ το Ιμπραϊμοβιτς. Στο 60’, ο πορτιέρο των «μπλε» πραγματοποίησε νέα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Λούκας και τέσσερα λεπτά μετά ο Ιβάνοβιτς έδιωξε σχεδόν στη γραμμή το σουτ το Ματουιντί.

Στο 74’ ο Μπλαν έριξε στο ματς τον Καβάνι και ο Ουρουγουανός χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα! Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ντι Μαρία, ο Καβάνι ξέφυγε από τους αμυντικούς και με υποδειγματικό τελείωμα, «έγραψε» το 2-1 δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Χίντινκ αντικατέστησε τον αρνητικό Αζάρ με τον Οσκάρ, ωστόσο ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε άλλες ποιοτικές λύσεις στον πάγκο. Η Τσέλσι δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και μάλιστα απειλήθηκε σε δύο περιπτώσεις με ένα τρίτο γκολ. Στο 84’ ο Κέιχιλ έδιωξε σωτήρια το σουτ του Μαρκίνιος και στο 90’ ο Κουρτουά έδιωξε το πλασέ του Ιμπραϊμοβιτς, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Χίντινκ στον πάγκο της Τσέλσι, ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.