Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αλαφούζος: «Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα»

Αλαφούζος: «Μας έκλεψαν το πρωτάθλημα»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/7/2015 22:36
Για κλοπή στο φετινό πρωτάθλημα έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος, τονίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός δικαιούνταν να βρίσκονταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες στους επόμενους μήνες» ανέφερε.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Θύρας 13 ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και όχι μόνο, κάνοντας λόγο για κλοπή στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες στους επόμενους μήνες και πως ο Αστέρας Τρίπολης θα έπρεπε να έχει ήδη υποβιβαστεί.

Ο ίδιος χαρακτήρισε απόφαση-σκάνδαλο την αθώωση της Βέροιας, αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τον Κωνσταντίνου, σχολίασε τη σχέση με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ μίλησε και για το θέμα της ανακατασκευής της Λεωφόρου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν άλλες μεταγραφές πρώτης γραμμής (θα αποκτηθούν δύο νεαροί σε άμυνα και επίθεση), αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει και έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε:


Για την περασμένη χρονιά του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα ωρίμασε. Κάποια λάθη στο σχεδιασμό και στις μεταγραφές αντιμετωπίστηκαν. Την επιτυχία θα τη δούμε στο τέλος. Με Φύσσα και Βόκολο αισθάνομαι πολύ καλά. Λέμε τα πάντα, σχεδιάζουμε τα πάντα, μιλάμε και με τον Αναστασίου. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισε ο Νίνης και για τις μεταγραφές που έγιναν μετά. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας. Έχουν αποκαλυφθεί πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Πράγματα τα οποία γνωρίζαμε όλοι μας και κανένας δεν μιλούσε».Για τις μεταγραφές: «Τελείωσαν οι μεταγραφές. Δεν είναι όλοι οι παίκτες προς πώληση. Αν κάποιοι πουληθούν, θα πουληθούν πολύ ακριβά. Πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη ομάδα. Αν δεν κρατήσουμε τους καλούς μας παίκτες, πως θα το κάνουμε αυτό; Θέλουμε να έχουμε ένα σταθερό κορμό. Η ομάδα είναι, πλέον, πιο ώριμη. Η φυσική κατάσταση στην προετοιμασία είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι».

Για το χρέος του συλλόγου: «Τα οικονομικά μας δεν έχουν εξυγιανθεί. Μονίμως έχουμε άγχος να τακτοποιούμε τα έξοδά μας και παλαιά χρέη. Δεν έχουμε χρέη που δεν είναι σε ρύθμιση. Πρέπει μια φορά να πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η οικονομική εξυγίανση θα έρθει με μια συμμετοχή σε ομίλους. Αυξήθηκε το μπάτζετ αλλά τα χρήματα που παίρνουμε δεν έχουμε αυξηθεί. Νομίζω ότι δικαιούμαστε να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έγινε κλοπή φέτος και δικαιούμασταν να ήμασταν εμείς».

Για τα έσοδα: «Τα έσοδα των διαφημίσεων είναι 90% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Στην Ευρώπη σε κάποιες χώρες έχουν αυξηθεί δραματικά τα έσοδά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία αγγλική ομάδα παίρνει 100 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και εμείς 7. Μας εγκατέλειψε η Adidas και ενοχληθήκαμε πάρα πολύ. Ενώ μίλαγε μαζί μας πήγε στον Ολυμπιακό. Ήταν άσχημος τρόπος που διεκόπη η μεταξύ μας συνεργασία. Έγινε από τη Γερμανία. Το προϊόν της Puma όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Η ποιότητα της φανέλας είναι καλύτερη»

Για τη μπλε φανέλα και το θέμα με το μάρκετινγκ: «Μόδιστρος δεν είμαι. Η πράσινη είναι η πρώτη μας επιλογή. Υστερούμε στον τομέα του μαρκετινγκ. Κάνουμε κάποιες κινήσεις για να βελτιωθούμε. Έχουμε πρόβλημα στον τρόπο που πουλιέται ο Παναθηναϊκός και θα ενισχυθούμε σε αυτό το κομμάτι. Η Puma κάνει τον σταυρό της να σταθεί όπως είναι τώρα η κατάσταση. Αν η ομάδα τα πάει καλά όμως και στην Ευρώπη αλλάζουν τα πάντα, αλλάζει το brand name».

Για τη χρηματοδότηση του γηπέδου: «Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα όμως στην χρηματοδότηση του γηπέδου, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και έχουμε βρει άνθρωπο χωρίς κρατικά χρήματα γιατί δεν βλέπω πως τώρα το δημόσιο θα μπορούσε να επιδοτήσει ένα γήπεδο. Είναι λογικό να έχει άλλες προτεραιότητες. Ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν τελειώσει οι διαδικασίες και να αποφασίσουμε εμείς πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Κάνω αγώνα ώστε να μπορέσουμε να παίξουμε παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ στην Λεωφόρο. Η UEFA μας λέει ότι είναι δύσκολο, αλλά εμείς κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι το γήπεδό μας».

Για την αποχώρηση του Νταμπίζα: «:Ναι η συμπάθεια σας. Έγιναν κάποιες αστοχίες και λάθη στην διάρκεια των μεταγραφών πέρυσι. Δεν έγινε ξαφνικά η αποχώρηση του, υπήρχαν σύννεφα από πέρσι τέτοια εποχή. Έκανε πολύ καλή δουλειά την πρώτη χρονιά αλλά μετά είχε μια προσωπική περιπέτεια που μπορεί να τον έβγαλε και εκτός σειράς.

Μετά και στο θέμα του Μπούρμπου πέρασε μια δύσκολη προσαρμογή, αλλά δεν ήταν έτοιμος να παίξει με την Σταντάρ και ήταν θέμα όπως και ότι δεν είχαμε αμυντικό χαφ. Ήταν μοναχικός, δεν μοίραζε τις σκέψεις του ούτε σε εμένα, ούτε στον Γιάννη. Είχα μιλήσει με Τάκη και Λεωνίδα και μου είχαν πει πως δεν μπορούσαν να φύγουν από την Εθνική, μόλις έγινε ήταν δεδομένο να έρθουν σε εμάς. Με τα παιδιά μιλούσαμε συνέχεια και μιλάμε. Δεν κρατάμε κακία στον Νταμπίζα αλλά έπρεπε να αναβαθμιστεί η εσωτερική λειτουργία.

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Τα δικαστικά προχωράνε. Φέτος ελπίζω η κατάσταση να είναι διαφορετική. Στο θέμα του Μποροβήλου έχουμε πάρει θέση. Ουσιαστικά δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Λίγκας, παρά μόνο εκεί που πρέπει. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο. Φέτος, οι συνθήκες νομίζω και ελπίζω ότι θα είναι διαφορετικές. Αν περιμένουμε λίγες μέρες, θα μάθουμε αρκετά πράγματα σχετικά με αυτά που συζητάμε. Δεν θέλω να πω περισσότερα».

Για την επιστολή της Φενέρμπαχτσε στην UEFA για τον Ολυμπιακό: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες μέρες και θα μάθουμε σίγουρα περισσότερα πράγματα, κάτι γίνεται».

Για τη Βέροια και τον Νίκο Καλτσά: «Η μη τιμωρία της Βέροιας είναι σκάνδαλο. Αυτή είναι η γνώμη μου. Προφανώς και του Ολυμπιακού… Ο Ολυμπιακός συμμετείχε. Οσο για τον Νίκο Καλτσά, με τον οποίο μιλάμε από πέρυσι, είναι ένα παιδί που έχει δείξει το ήθος του. Όταν έχεις ένα νέο παιδί και πάει ένας δικηγόρος και του δείχνει ένα χαρτί, τι να ζητήσεις από ένα παιδί. Ηταν σε μια ομάδα, σε μια πόλη με έναν κοινωνικό κύκλο κλπ. Εγώ αναγνωρίζω και μια λεβεντιά, που κάλυψε την πρώην του ομάδα. Ούτως ή άλλως, ο Νίκος δεν είχε άμεση γνώση των γεγονότων».

Για την ΕΠΟ κα τις δηλώσεις του Μποροβήλου στην κλήρωση: «Έχουν 17 κατηγορίες εναντίων τους και θα έχουμε και εκεί εξελίξεις. Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν και θα εκπλαγώ αν ο Αστέρας παίξει φέτος στην Ευρώπη».

Για το ότι ο Σαββίδης δεν ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό στην μη επικύρωση της βαθμολογίας: «Είμαστε ανταγωνιστές αλλά έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα. Το πιο βασικό είναι ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού λειτουργεί με τον τρόπο που ξέρουμε όλοι. Ίσως επειδή ο Σαββίδης λείπει αρκετά στο εξωτερικό να μην έχει ο ΠΑΟΚ τόσο γρήγορες λειτουργίες. Έχουμε αναγνωρίσει ότι είμαστε αντίπαλοι και ότι θα "σκοτωνόμαστε" στο γήπεδο. Αντίθετα η ΑΕΚ είναι πιο ενεργή στο συγκεκριμένο θέμα και θα παίξει ρόλο φέτος».

Για το αν θα κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να πω τώρα περισσότερα. Αλλά τα πράγματα δεν τα έχουμε αφήσει στην τύχη τους. Να τα ξαναπούμε σε 3-4 εβδομάδες γι αυτά».

Για τον Σταύρο Κοντονή: «Δίνει αγώνα κατά της διαφθοράς. Τιμωρηθήκαμε με τον Ολυμπιακό, λόγω της συγκυρίας. Έκανε λάθος ότι εκείνη τη στιγμή εμείς ήμασταν η αιτία του κακού. Έχει καλές προθέσεις και το απέδειξε με το νομοσχέδιο. Θα αλλάξουν οι πειθαρχικές επιτροπές. Θα φύγουν οι κύριοι που τιμωρούσαν μόνο εμάς».

Για τον Καπίνο: «Εμείς πριν ένα μήνα επιχειρήσαμε να μιλήσουμε με την Μάιντς για τον Καπίνο, αν μας τον παραχωρεί δανεικός και μας απάντησαν αρνητικά. Μετά μάθαμε όπως και εσείς ότι πήγε στον Ολυμπιακό. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του στην ομάδα αλλά ο λόγος που έφυγε είναι πως δεν κρίναμε ότι θα έπρεπε να είναι στον βασικό κορμό της ομάδας που θέλαμε να φτιάξουμε. Ήταν ένα καλό παιδί αλλά επιπόλαιος και δεν ήμασταν σίγουροι για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Δε νομίζω να πάρουμε χρήματα από την πώληση του. Αν ήταν να πάρουμε 500.000 θα το είχα μάθει.».

Για ενδεχόμενες πωλήσεις παικτών: «Φέτος μας έγινε και πάλι μια αρκετά υψηλή πρόταση για τον Μπεργκ αλλά είπαμε όχι. Για τον Καρέλη επίσης είχαμε μια προσφορά και την απορρίψαμε. Αν έρθει κάτι απίθανο, 7-8 εκατ. ευρώ και θέλει και ο ίδιος θα μπορούσαμε να τον δώσουμε».

Για το αν η ομάδα θα κινηθεί για παίκτες εφόσον προκριθεί στους ομίλους: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το ρόστερ και δεν υπάρχει κενό. Στην επίθεση και τα χαφ θεωρώ ότι είμαστε καλά. Το θέμα του Μαυρία είναι ανοιχτό και κοιτάμε έναν μικρό ταλαντούχο επιθετικό και έναν αμυντικό».

Για την περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ: «Ένα βασικό στοιχείο σε μια ομάδα είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, για παράδειγμα να έχουν συνέπεια οι ποδοσφαιριστές, να είναι σεμνοί. Ο Τζιμπρίλ είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και βεβαίως θα ήταν ευπρόσδεκτος να παίξει σε εμάς αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε φαντεζί ομάδα. Θα θέλαμε να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μίλησα και με τον Νίκο Πατέρα και μου είπε ότι ο Τζιμπρίλ θα ήθελε να παίξει ένα ματς και να κλείσει την καριέρα του σε εμάς».

Για το αν η ομάδα στοχεύει στο πρωτάθλημα: «Όλοι μας, παίκτες, τεχνικό τιμ κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, μπορεί να έγιναν κάποια λάθη αλλά αυτό θα φανεί στους επόμενους μήνες».

Για τη μεταγραφή του Σάντσεθ: «Και ο Σιανί μας είχε πει ότι ήθελε να έρθει αλλά εμείς θέλαμε τον Σάντσεθ, τον βάλαμε γρήγορα στο αεροπλάνο και τον στείλαμε στην Ολλανδία. Το ότι ήρθε ο Σέρχιο είναι μεγάλη επιτυχία των Φύσσα, Βόκολου. Έχουμε την αίσθηση πως όλα τα παιδιά είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι και έχουμε αυτοπεποίθηση».

Για τις μετακινήσεις οπαδών και το θέμα της βίας: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Αλλά να συζητήσουμε και με τα παιδιά της επαρχίας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Χαίρομαι γιατί ο Κοντονής προσπαθεί να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Η βία ξεκινά από τη διαφθορά και τη σαπίλα. Νομίζω το έχει καταλάβει σε μεγάλο βαθμό. Είμαι σίγουρος ότι ο Κοντονής μπορεί να δεχθεί αντιπροσωπία οπαδών. Είναι ανοικτός άνθρωπος».

Για την Παναθηναϊκή Συμμαχία: «Θα αρχίσουμε ξανά περιοδείες. Φέτος τα διαρκείας πήγαιναν καλά, αλλά σταμάτησαν με την οικονομική κατάσταση. Τώρα σιγά σιγά αρχίζουν ξανά. Θα κάνουμε και κάποιες άλλες βελτιωτικές κινήσεις και διευκολύνσεις. Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση και σε Παναθηναϊκή Συμμαχία γιατί σκοπός ήταν να χρηματοδοτείται ο Παναθηναϊκός έτσι. Αρχικός στόχος ήταν τα 20, 30, 40.000 και με 5, 6 και 7.000 μέλη υπάρχει θέμα. Τα διαρκείας έχουμε ένα καλό νούμερο και ανεβαίνει. Πρέπει φέτος να έχουμε πολλά δωρεάν εισιτήρια για τα παιδιά που είναι άνεργα. Θα είναι ακόμα περισσότερο από πέρσι».

Για την απομάκρυνση Ηρειώτη: «Ο Ηρειώτης ήταν δικηγόρος του Σπανού από παλιά. Δεν συμμετείχε στην υπόθεση Φύσσα. Είναι πολύ Παναθηναϊκός, σαν τη μύγα μες το γάλα στον Πειραιά. Σαν επαγγελματίας, βρήκε μια καλή δουλειά. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει μόνος του. Είναι Παναθηναϊκός μέχρι το μεδούλι. Στο θέμα Φύσσα, ο άνθρωπος απείχε ενεργά. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά ο καθένας κάνει ό, τι θέλει. Εγώ αναφέρομαι στο θέμα Κοτσώνη. Στο θέμα Φύσσα, δεν είχε ανάμειξη. Μάλιστα, έκανε προσπάθειες να διευκολύνει τον Φύσσα».

Για τον Sport Fm και την Sport Day: «Δεν έχω καμία σχέση με την Sport Day που είναι και ζημιογόνα εφημερίδα. Την πήρε ο κ. Κοντομηνάς. Όσο για τον Sport Fm έχει έρθει ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος για διευθυντής. Σε ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης μπορεί να υπάρχει μια ζώνη οπαδική αλλά το σύνολο του σταθμού πρέπει να κάνει αποκαλύψεις καθώς το ζήτημα είναι να λέγεται η αλήθεια. Οι δημοσιογράφοι που κάνουν αποκαλύψεις δέχονται μεγάλες πιέσεις καθώς δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει παρακράτος και αλητεία».

Για το στοίχημα: «Το στοίχημα είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο. Αν παίρνουμε λεφτά από τις εταιρίες; Θα έλεγα τι παίρνουμε… Αν μας τα δώσουν, ως διαφήμιση, θα τα πάρουμε. Αλλά το στοίχημα δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

Για τους δανεικούς: «Είπαμε να πηγαίνουν μέχρι δύο παίκτες και να μην γίνεται αυτό το κακό που γίνεται με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι θέμα δικαιοσύνης και τήρησης των κανόνων. Όταν γίνεται μία απάτη θα πρέπει να βρεις στοιχεία, αλλιώς το ξέρεις το βλέπεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε πακιστανικά, κινέζικα τηλέφωνα, φούρνους, συνομιλίες. Ε, ξέρω εγώ, εάν η ΟΥΕΦΑ κρίνει ότι αυτά τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, τότε τι να πω. Ο Αλ Καπόνε είχε κάνει ληστείες και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Μπορεί η ΟΥΕΦΑ να κάνει τη δουλειά της και ο Ολυμπιακός να τη γλιτώσει. Πιστεύω ότι, επειδή τα στοιχεία είναι τόσα πολλά, το επόμενο 12μηνο, ο Ολυμπιακός θα υποστεί τις συνέπειες.

Έμαθα πρόσφατα ότι η ΕΠΟ δεν είχε στείλει τίποτα για την εμπλοκή του Αστέρα Τρίπολης. Αυτοί είναι ένα στάδιο πριν από τη δίκη. Ο Αστέρας θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα είναι προκλητικά. Στο ποδόσφαιρο η ένδειξη αρκεί για να τιμωρηθείς. Εάν στην Ελλάδα λειτουργούσαν αυτά, η σύνθεση στο ποδόσφαιρο θα ήταν διαφορετική
».

Για την επίθεση στον Βασίλη Κωνσταντίνου: «Εδώ δεν μας έδιναν τα πρακτικά. Υπάρχει μάρτυρας που έχει πει ότι έγινε μέσα. Υπάρχουν τα μαγνητοφωνημένα. Κερδίσαμε ασφαλιστικά μέτρα και πήραμε τα ηχητικά και τα γραπτά. Απλώς, δυστυχώς, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται πολύ αργά. Και η ΕΠΟ είναι απαράδεκτη και ανήθικη που δεν ασχολείται με αυτά. Είναι ντροπή τους. Για τη Σουπερ Λίγκα τι να πω. Είναι άνανδρο. Είναι δυνατόν να έχουν χτυπήσει κάποιον μπροστά στα μάτια του Μποροβήλου και να μην λέει τίποτα. Όλα εδώ, όμως, πληρώνονται κ. Μποροβήλε».

Για τον χορηγό της φανέλας φέτος: «Ο ΟΠΑΠ θα είναι. Απλώς δεν τα βρίσκει ακόμη με τη Σούπερ Λίγκα. Σιγά μη δώσει περισσότερα λεφτά ο ΟΠΑΠ για να ενισχύσει τους δορυφόρους».

Για τον Κομπότη: «Ο Κομπότης τυπικά δεν πρέπει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν σύμμαχος, αλλά είχε το θάρρος της γνώμης του και πολλές φορές αντιτάθηκε στο σύστημα. Ο Κομπότης σήκωνε φωνή. Επίσης, υπάρχουν δυο ομάδες που διαφοροποιήθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα. Έχω ακούσει ανάμικτες πληροφορίες για τις φιλίες του Ηρακλή. Ας ελπίζουμε να θέλουν το καλό του ποδοσφαίρου».

Για τη σχέση με Ερασιτέχνη και ΚΑΕ: «Με τον Ερασιτέχνη έχουμε καλές σχέσεις. Με την ΚΑΕ δεν έχουμε στενές σχέσεις. Λόγω συμπτώσεων και συγκυριών. Έχουν μια οργάνωση, μια δυναμική, είναι μια εξαιρετική ομάδα, έχει τραβήξει τον δρόμο της. Με τον Ερασιτέχνη είμαστε πιο κοντά, λόγω Λεωφόρου και άλλων. Εχει τύχει κάποιες φορές να συνεργαστούμε με την ΚΑΕ, πχ για εισιτήρια. Απλώς με τον Ερασιτέχνη είμαστε σε συνεχή επαφή».

Για τη Λεωφόρο και τα έργα που γίνονται: «Να προσέξουμε φέτος το θέμα των φωτοβολίδων. Είναι τόσο αυστηροί οι καινούργιοι κανονισμοί και φανταστείτε τι μπορεί να γίνει με έναν στραβό διαιτητή και παρατηρητή. Θα βάλουμε κάποιο πλέξι γκλας και κάποιο δίχτυ. Θα αλλάξει και θα είναι καλύτερο. Στο μάτριξ στόχος είναι να δείχνουμε το παιχνίδι. Η οθόνη είναι καταπληκτική. Μου λένε για τα εισιτήρια και λέω οκ, όποιος έρθει ας έρθει. Έχουν αυξηθεί τα κριτήρια αλλά είμαι αισιόδοξος. Το ένα σημείο είναι τα κόρνερ που χρειάζονται κάποια μέτρα.

Αυτό είναι πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να το δεχθούν όπως είναι. Και λόγω κρίσης κάνουμε τα ελάχιστα που μπορούμε να κάνουμε για την Λεωφόρο, αλλά υπάρχουν πλάνα και σχέδια. Έχουμε βρει τρόπο, η συμφωνία θα είναι σε δυο μήνες και θα κοιτάξουμε να δούμε το χρονοδιάγραμμα. Όταν έχουμε σταθεί στα πόδια μας το κάνουμε, αν περιμένουμε από τους άλλους άστο. Με την κατάσταση που υπάρχει με την ανθρωπιστική κρίση, είναι σωστό να δοθούν 7.000.000 για το γήπεδο του Παναθηναϊκού; Δεν το νομίζω.

Τα λεφτά εμείς τα πήραμε. Γενικά από το κράτος δεν ζητάω πράγματα αλλά επειδή ο Σγουρός έδωσε στην ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένος να δώσει και σε εμάς. Και με την κυρία Δούρου που έχω μιλήσει δεν νομίζω να έχει πρόβλημα και σε εμάς μας φέρθηκε έντιμα
».

Για το θέμα τραυματισμού του Εσιέν: «Θέλει 4-6 έβδομάδες για να παίξει. Θα χάσει το πρώτο ματς αλλά στον δεύτερο γύρο των προκριματικών θα είναι εντάξει».

Για τον Αμπέντ: «Θα θέλαμε να έρθει. Ζητούσαν πάρα πολλά λεφτά και η ομάδα και ο παίκτης».

Για τον Γιάννη Αναστασίου: «Είναι αξιοκρατικός, εντιμότατος, ευθύς. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν αντιξοότητες, πάντα, που προσπαθούμε να τις υπερβαίνουμε».

Για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν έχω κάποια προτίμηση. Όλες καλές είναι, αλλά και εμείς είμαστε καλή ομάδα και ελπίζω η έδρα μας και το ηθικό μας να μας δώσουν ώθηση σε αυτά τα παιχνίδια. Πέρσι με την Λιέγη μας άφησαν πίσω. Όπως και με τον Ολυμπιακό που μετά τους -3 άδειασαν οι παίκτες γιατί κάνεις μια προσπάθεια και μετά εξαφανίζεται. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με αυτούς».

Για τον Μέντες: «Είμαστε σε μια διαδικασία λύσης του συμβολαίου του, ανήκει τυπικά στον Παναθηναϊκό και θα κάνουμε νέες συζητήσεις»

Για την πολιτική στάση που κράτησε ο «ΣΚΑΙ»: «Το κανάλι και εγώ εκφράσαμε την άποψή μας. Αν ήμουν και εγώ 25-30 ετών και δεν είχα ευθύνες και υποχρεώσεις πολλές και βαριές, θα μπορούσα να είμαι πιο επαναστάτης απ' ότι είμαι. Σήμερα πρέπει να είμαι συντηρητικός για να μπορώ να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου.

Καταλαβαίνω πολύ καλά το θυμό του «ΟΧΙ» αλλά εγώ είμαι 58 ετών, στον ΣΚΑΪ δουλεύουν 550 άτομα, ο Παναθηναϊκός είναι μια τεράστια ομάδα που πρέπει να λειτουργεί. Τα βλέπω διαφορετικά. Εμείς κάναμε σχέδιο με τον στρατηγό, πώς θα τροφοδοτείται ο Παναθηναϊκός με τρόφιμα από την Ιταλία. Ανοίξαμε λογαριασμό στο εξωτερικό για να μπορούμε να φέρνουμε χρήματα να πληρώνουμε την ομάδα. Δημιουργεί πρακτικά προβλήματα η κατάσταση
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.