Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κρατάει το πρώτο ημίχρονο

Κρατάει το πρώτο ημίχρονο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/7/2015 21:30
Φιλική ήττα με 1-0 από την Ντούκλα Πράγας γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος βάσει των δεδομένων της εποχής, ωστόσο στην επανάληψη έμειναν από δυνάμεις και δέχτηκαν γκολ στο 87’.

Την ήττα 1-0 από την τσέχικη Ντούκλα Πράγας γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους.

Παρότι βρίσκονταν μόλις στην 5η ημέρα της προετοιμασίας, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή στον πρώτο μέρος απέναντι σε έναν αντίπαλο που μόλις ολοκλήρωσε το στάδιο της προετοιμασίας του. Οι παίκτες του Σίλβα πίεζαν ψηλά, έβγαλαν ένταση και δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο παρουσίασαν πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

Τα σημάδια κούρασης από τις σκληρές προπονήσεις έκαναν την εμφάνιση τους στο δεύτερο μέρος και η Ντούγκλα κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε τέρμα του Γιουρέντις στο 87’.

Το ματς:


Κρατάει το πρώτο ημίχρονο
Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε μια διάταξη 4-2-3-1, με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια και τους Σαλίνο, Αυλωνίτη, Σιόβα, Μαζουακού τετράδα της άμυνας. Ο Μπουχαλάκης με τον Ζντιέλαρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, οι Χάρα, Φορτούνης εναλλάσσονταν στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Τσόρι βρίσκονταν πίσω από τον Πουλίδο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και απείλησαν για πρώτη φορά στο 2ο λεπτό με σουτ του Χάρα που έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Γιέραμπεκ με κεφαλιά (14’) και Πρικρίλ με σουτ (17’) είχαν τις πρώτες καλές στιγμές για την Ντούκλα, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο. Οι Τσέχοι απείλησαν ξανά στο 22’ όμως ο Σαλίνο έκοψε σωτήρια με προβολή τον Πρικρίλ που βρέθηκε σε θέση βολής.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του μετά το πρώτο μισάωρο και δημιούργησε καλές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 28’ ο Φορτούνης συνδυάστηκε ωραία με τον Σαλίνο, ο οποίος έκανε το γύρισμα, όμως ο Ράντα μπλόκαρε προ του Χάρα.

Εφτά λεπτά μετά ο Αργεντινός σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων», στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Η φάση ξεκίνησε ξανά μετά από συνεργασία του Φορτούνη με τον Σαλίνο. Στο 40’ ο Χάρα έβγαλε ωραία στον Φορτούνη, όμως το πλασέ του Έλληνα μέσου απόκρουσε ο Ράντα, κρατώντας το μηδέν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σίλβα έριξε στο παιχνίδι τους Λορία, Γιαταμπαρέ, Φουστέρ και Κολοβό αντί των Ρομπέρτο, Ζντιέλαρ, Τσόρι και Χάρα, ενώ λίγο αργότερα στο παιχνίδι πέρασαν και οι Γιαννιώτας, Λάτσι αντί των Φορτούνη και Μπουχαλάκη.

Η κόπωση των παικτών έκανε την εμφάνιση της και το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα χωρίς ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ντούκλα, η οποία έκλεινε σωστά τους χώρους. Καμία ομάδα δεν έφτιαξε ευκαιρία της προκοπής μέχρι το 87’ , όταν οι Τσέχοι κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Γιούρεντιτς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με όμορφο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο (46' Λορία), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ (46' Γιαταμπαρέ), Μπουχαλάκης (66' Λάτσι), Τσόρι (46' Φουστέρ), Χάρα (46' Κολοβός), Φορτούνης (65' Γιαννιώτας), Πουλίδο (85' Ολαϊτάν).

Ντούκλα Πράγας: Ράντα, Γιέραμπεκ, Ματέι Χάνουσεκ, Μάρεκ Χάνουσεκ, Ποβάζανετς, Κάγιτς, Γιούρεντιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Στέτινα και Πρικρίλ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.