Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ισπανική Κυβέρνηση: Σχηματίζει ειδική επιτροπή εποπτείας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – Προειδοποιούν για το αυτοδιοίκητο FIFA και UEFA

Ισπανική Κυβέρνηση: Σχηματίζει ειδική επιτροπή εποπτείας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – Προειδοποιούν για το αυτοδιοίκητο FIFA και UEFA

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/4/2024 21:45
Η ισπανική Κυβέρνηση θα σχηματίσει ειδική επιτροπή που θα εποπτεύει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μετά το σκάνδαλο γύρω από τον πρώην πρόεδρό, Λουίς Ρουμπιάλες, ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να επηρεάσει το αυτοδιοίκητο κάτι που οδήγησε την αντίδραση των FIFA και UEFA.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς η ισπανική Κυβέρνηση αποφάσισε να σχηματίσει ειδική επιτροπή που θα εποπτεύει τη λειτουργία της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου , «ως απάντηση στην κρίση της οντότητας και στην προάσπιση γενικού συμφέροντος της Ισπανίας» έως ότου το διοικητικό όργανο πραγματοποιήσει νέες εκλογές μετά το σκάνδαλο γύρω από τον πρώην πρόεδρό του, Λουίς Ρουμπιάλες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουμπιάλες συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, ενώ θα δικαστεί χωριστά για σεξουαλική επίθεση επειδή φίλησε την Ισπανίδα Γένι Ερμόσο στο στόμα μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «με τη διαμάχη του Euro Cup και των Ολυμπιακών Αγώνων και με τον σχεδιασμό της υποψηφιότητας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 ως βασικούς σταθμούς», η κυβέρνηση θέλει να «εγγυηθεί ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο διατηρεί την αριστεία του σε αθλητικό επίπεδο και ξεχωρίζει για το παραδειγματισμό του και σε θεσμικό επίπεδο. Αυτό απαιτεί και περιμένει η ισπανική κοινωνία από όλους εμάς και από τις αθλητικές ομοσπονδίες».

Αντίδραση από FIFA και UEFA

Ωστόσο η πιθανή παρέμβαση της Κυβέρνησης δεν είναι τόσο απλή, καθώς κινδυνεύει το αυτοδιοίκητο. Οι κανόνες του ποδοσφαίρου προστατεύουν το ίδιο το άθλημα από τις εμφανίσεις των πολιτικών όταν πρόκειται να αποφασίσουν και να κάνουν το βήμα να πάρουν τον έλεγχο στα όργανα διοίκησης. Σε περίπτωση παράβασης αυτοδιοίκητου οι ισπανικές ομάδες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση των FIFA και UEFA που με κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν στενά την κατάσταση γύρω από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με μεγάλη ανησυχία.

Η FIFA και η UEFA θα αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες για να αξιολογήσουν σε ποιο βαθμό ο διορισμός από το Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της λεγόμενης «Επιτροπής Εποπτείας, Κανονοποίησης και Εκπροσώπησης» μπορεί να επηρεάσει την υποχρέωση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς κυβερνητική παρέμβαση.

«Δεν έχουμε άλλο σχόλιο να κάνουμε αυτή τη στιγμή
».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.