Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Euro U19: Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική

Euro U19: Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/7/2015 20:52
Από όνειρο σε… εφιάλτη! Η Εθνική Νέων γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από την Ρωσία στη Λάρισα και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα τελικά του Euro U19. Με Ισπανία ή Γαλλία στον τελικό οι Ρώσοι.

Η Ρωσία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ελλάδα και με το επιβλητικό 4-0 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Νέων, που διεξάγεται σε Λάρισα, Κατερίνη και Βέροια.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα σπατάλησαν δύο κλασσικές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη δέχτηκαν τέσσερα γκολ, πληρώνοντας τα λάθη στα μετόπισθεν. Ουσιαστικά όλα τελείωσαν σε δύο λεπτά, όταν οι Τσερνόφ (50’) και Γκαζιλίν (52’) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους Ρώσους.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή ψυχολογία της ελληνικής ομάδας αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Τσελεπίδη (68’) πετυχαίνοντας ακόμα δύο γκολ με τους Σεϊντάεφ (65’ πεν.) και Τσερνόβ (78’) για το τελικό 4-0.

Το ματς:


Euro U19: Βαριά ήττα και αποκλεισμός για την Εθνική
Η Ρωσία στέκονταν καλύτερα στο χορτάρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Ελλάδας, χωρίς όμως να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία. Στο 12’ ο Τσελεπίδης απομάκρυνε σωτήρια ένα επικίνδυνο γύρισμα του Γκουλίεβ και ένα λεπτό μετά ο Ρώσος άσος επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η Εθνική προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και στο 22’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σάλιακας έβγαλε ωραία παράλληλη σέντρα για τον Βέργο, ο οποίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, όμως η προβολή του ήταν άστοχη. Εννέα λεπτά μετά η Ελλάδα σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι των Ρώσων.

Οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το γκολ και στο 44’ είχαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν αυτοί το προβάδισμα, όμως ο Μπεζντενέζνιχ δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κότσαρη.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 47’ με σουτ του Βέργου, αναγκάζοντας τον Μιτριούσκιν σε εντυπωσιακή απόκρουση. Η Ρωσία κράτησε το μηδέν και τρία λεπτά μετά κατάφερε να ανοίξει το σκορ, «παγώνοντας» την «AEL FC Arena».

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσερνόφ βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Το γκολ επηρέασε ψυχολογικά την Εθνική και δύο λεπτά μετά οι Ρώσοι πέτυχαν δεύτερο γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Μετά από λάθος του Ρούσου στο χώρο του κέντρου, ο Γκαζιλίν βρέθηκε απέναντι στον Κότσαρη και «έγραψε» το 2-0.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι στο 56’, όμως ο Μιτριούσκιν κράτησε το μηδέν αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Στάικου. Η ελληνική ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό, τα κενά στην άμυνα ήταν μεγάλα και η Ρωσία κατάφερε να πετύχει 3ο γκολ στο 65’ με εύστοχο πέναλτι του Σεϊντάεφ, το οποίο κέρδισε ο Μελκάτζε από τον Ρούσο.

Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, αφού τρία λεπτά μετά ο Τσελεπίδης γκρέμισε τον Σεϊντάεβ και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 78’ ο Τσερνόφ, ο οποίος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και κατάφερε να χριστεί σκόρερ

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.