Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: «Μπλακ-άουτ» στο Κίεβο (video)

Γιουρόπα Λιγκ: «Μπλακ-άουτ» στο Κίεβο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/2/2015 22:01
Δεν τα κατάφερε στο Κίεβο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και ηττήθηκαν με 2-0 από τη Ντνίπρο χάρη σε δύο... φτηνά γκολ των Κανκάβα (50') και Ροτάν (54'), με αποτέλεσμα τα πράγματα να γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα για την ελληνική ομάδα όσον αφορά την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Φωνές στο φινάλε για ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου.

Αρκετά δύσκολο έγινε το έργο του Ολυμπιακού για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 2-0 από την Ντνίπρο στο Κίεβο, πληρώνοντας την κακή αντίδραση της άμυνας τους στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Η ομάδα του Περέιρα δεν επέτρεψε τους Ουκρανούς να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις στο πρώτο μέρος. ωστόσο στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν υπνωτισμένοι και δέχτηκαν δύο… φτηνά γκολ (50’ Κανκάβα, 54’ Ροτάν).

Παρά τις αλλαγές του Πορτογάλου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, έχοντας φλύαρη υπεροχή αν και στις καθυστερήσεις διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι των γηπεδούχων αλλά και σε ακυρωθέν γκολ του Μήτρογλου για επιθετικό φάουλ.

Σε μία εβδομάδα (26/2) ο επαναληπτικός στο «Καραϊσκάκη», όπου ο Ολυμπιακός καλείται να πραγματοποιεί άριστη εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση εάν θέλει να ελπίζει στην ανατροπή του σκορ.

Ντνίπρο: Μπόικο, Λουτσκέβιτς, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκ, Εζίντιο, Ροτάν, Κάνκαβα, Μπέζους (46' Κάλινιτς), Κονοπλιάνκα, Ματέους (89' Μπρούνο Γκάμα), Ζοζούλια (70' Φεντορτσούκ).

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μαζουακού, Σαντάνα (57' Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Κασάμι, Μανιάτης, Ντομίνγκες (57' Φορτούνης), Ντοσεβί (72' Ντουρμάζ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Το ματς:


Γιουρόπα Λιγκ: «Μπλακ-άουτ» στο Κίεβο (video)
Χωρίς κλασική ευκαιρία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στην Ντνίπρο να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, τότε πιθανότατα θα είχαν πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 13’. Ο Ντοσεβί βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων, ωστόσο αντί για τον αμαρκάριστο Μήτρογλου, προτίμησε να γυρίσει πιο πίσω την μπάλα με αποτέλεσμα να χαθεί η κατοχή.

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού ήρθε στο 21’ με σουτ του Μήτρογλου που δεν ανησύχησε τους Ουκρανούς, ενώ στο 45’ ο Μπόικο μπλόκαρε το σουτ του Μαζουακού, ο οποίος προτίμησε να σουτάρει αντί να βγάλει κάθετη στον Μήτρογλου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν υπνωτισμένοι στο γήπεδο και η Ντνίπρο κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα! Στο 50’, μετά από ωραία συνεργασία των Ουκρανών, ο αμαρκάριστος Κανκάβα επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει στον Σαντάνα και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός δεν πρόλαβε να συνέλθει και στο 54’ δέχτηκε και δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον Ροτάν. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουκρανού, η μπάλα βρήκε αρχικά στον Μανιάτη και ύστερα στον Σιόβα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Αμέσως μετά το δεύτερο γκολ, ο Περέιρα έριξε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Μιλιβόγιεβιτς αντί των Τσόρι και Σαντάνα, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά την Ντνίπρο. Στο 64΄ η άμυνα των Ουκρανών έκοψε σωτήρια τη πάσα του Αφελάι στον Ντοσεβί, πριν αυτός σουτάρει από πλεονεκτική θέση και ομοίως στο 68’, ο Ντάγκλας έκοψε με προβολή την πάσα προς τον Μήτρογλου, ο οποίος θα έβγαινε απέναντι στον Μποϊκό.

Στο 71’ ο Περέιρα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, με τον Ντουρμάζ να περνάει στη θέση του Ντοσεβί αντί του αρνητικού Αφελάι. Οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού δεν βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν φλύαρη υπεροχή και στο 76’ κινδύνεψαν με ένα 3ο γκολ, καθώς ο Κονοπλιάνκα βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ευκαιρίες ώσπου στο 90+3’ ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι παίκτη των Ουκρανών μετά από γύρισμα του Φορτούνη. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου κατάφερε να σκοράρει, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ, προκαλώντας την οργή των φιλοξενούμενων.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να χάνει και τον Μανιάτη καθώς ο αρχηγός της ομάδας είδε την κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.