Ερνανγκόμεθ: «Θα παίξουμε μαζί με τον Χουάντσο, είναι όνειρο και των δύο»
Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα, ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ μίλησε στη «Marca» για το τέλος της συνεργασίας του με τους «μπλαουγκράνα», το επόμενο βήμα της καριέρας του, αλλά και τη μεγάλη επιθυμία που μοιράζεται με τον αδελφό του, Χουάντσο, να φορέσουν κάποια στιγμή τη φανέλα της ίδιας ομάδας.Ο Ισπανός σέντερ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, χωρίς όμως η συνεργασία των δύο πλευρών να εξελιχθεί όπως περίμενε.«Δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε και οι δύο. Πάλεψα και έδωσα τα πάντα για την Μπάρτσα. Δεν νομίζω ότι έχασα ούτε ένα παιχνίδι ή μία προπόνηση. Έπαιξα μέσα στον πόνο, πάντα προσπαθούσα να είμαι έτοιμος. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να επιστρέψω από το NBA, όμως τώρα ανυπομονώ για νέες προκλήσεις και να βρω ένα μέρος όπου θα μπορώ πραγματικά να ανταγωνιστώ και να δημιουργήσω κάτι ξεχωριστό».
Για τα σενάρια που τον συνδέουν με την Μπασκόνια, ο 31χρονος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Ίσως με θέλουν εκεί. Δεν ξέρω. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγορά, καθώς υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Είμαι ήρεμος και εμπιστεύομαι τον ατζέντη μου ότι θα βρει την καλύτερη επιλογή», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του χωρίς να αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό του, ήταν κατηγορηματικός. «Όχι, όχι, όχι. Το ξέρουμε και οι δύο. Δεν ξέρω πότε θα γίνει, αν φέτος, του χρόνου ή σε δύο χρόνια, ούτε σε ποια ομάδα, αλλά και οι δύο θέλουμε να παίξουμε μαζί και να διεκδικήσουμε τίτλους όπως κάναμε με την Εθνική. Σίγουρα, θα παίξουμε μαζί... αν και δεν νομίζω ότι θα είναι στην Μπαρτσελόνα», απάντησε.