«Σύγκρουση» σταθερότητας στο Μόναχο
Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Ίντερ για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τι ισχύει: Πρώτο παιχνίδι για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στο Μιλάνο. Σε περίπτωση συνολικού ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα - Ντόρτμουντ.

Η κλήρωση στους «16» την έφερε αντιμέτωπο με την Μπάγερ Λεβερκούζεν απέναντι στην οποία δυσκολευόταν αρκετά εντός συνόρων, όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η νίκη της με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο στην ουσία «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση αλλά και πάλι στη ρεβάνς οι Βαυαροί έδειξαν χαρακτήρα κι επικράτησαν με 2-0.
Απείλησαν από το ξεκίνημα και έψαξαν το γκολ το οποίο δεν βρήκαν στο πρώτο μέρος. Στο 52’ όμως ο Κέιν από κοντά της έδωσε το προβάδισμα και στο 71’ ο Ντέιβις με ωραίο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το σκορ θα μπορούσε να γίνει και μεγαλύτερο αλλά ο Μουσιάλα στη συνέχεια είχε δύο δοκάρια.
Μπορεί ο πρωταρχικός της φετινός στόχος να είναι η επιστροφή στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος αλλά εδώ που έφτασε σαφώς και θα δώσει βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το Σάββατο μπορεί να ζορίστηκε στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Άουγκσμπουργκ αλλά εν τέλει πήρε τη νίκη με 3-1. Στο πρώτο μέρος βέβαια είδε την αντίπαλο της να παίρνει το προβάδισμα στο 30’, με την ίδια να ισοφαρίζει βέβαια δώδεκα λεπτά μετά με τον Μουσιάλα. Στο 59’ μάλιστα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύτηκε άμεσα σκοράροντας με τον Κέιν και απλά στις καθυστερήσεις πέτυχε και το 3-1 με αυτογκόλ.
Διατήρησε έτσι τη διαφορά των έξι βαθμών από τη δεύτερη θέση κι έχει το περιθώριο να σκεφτεί για λίγο μόνο τα ματς με την Ίντερ. Ακολουθεί βέβαια το Σάββατο το ντέρμπι με την Ντόρτμουντ για την Μπουντεσλίγκα όμως ξέρει και η ίδια ότι το πιο σημαντικό ματς είναι το σημερινό.
«H Ίντερ είναι μία επικίνδυνη ομάδα, όχι μόνο στις αντεπιθέσεις. Είναι καλή στο να «χτίζει» από πίσω το παιχνίδι αλλά και στις στατικές φάσεις. Έχει μία συμπαγή άμυνα, όπως έχει βέβαια και η Λεβερκούζεν απέναντι στην οποία σκοράραμε. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι είμαστε έτοιμοι πνευματικά και θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας», τόνισε ο κόουτς Κομπανί.
Αγωνιστικά Νέα: Νέα απώλεια και σημαντική αυτή του μέσου Μουσιάλα. Παραμένουν εκτός ο μπακ Ντέιβι, οι στόπερ Ουπαμεκανό και Ίτο, ο κίπερ Νόιερ κι ο μέσος Πάβλοβιτς (16/1).

Έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στη League Phase της διοργάνωσης, πήρε απευθείας την πρόκριση για τους «16» κι εκεί βρήκε στον δρόμο της τη Φέγενορντ. Η νίκη της με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία της έδωσε το μισό εισιτήριο για τα προημιτελικά αλλά και στο δεύτερο ματς παρουσιάστηκε το ίδιο σοβαρή.
Δεν έδειξε καμία χαλαρότητα, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με ένα πολύ ωραίο σουτ του Τουράμ στο 8’, είχε ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ αλλά τελικά στο 42’ δέχτηκε την ισοφάριση από ένα πέναλτι του Μόντερ. Απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 51’ με τον Τσαλχάνογλου να κάνει το 2-1 και στη συνέχεια θα μπορούσε να βρει και τρίτο τέρμα.
Έκτοτε ακολούθησαν δύο σερί νίκες στη Σέριε Α απέναντι σε Αταλάντα κι Ουντινέζε όπως το Σάββατο ήρθε ισόπαλη (2-2) στην έδρα της Πάρμα. Βέβαια στο πρώτο μέρος προηγήθηκε στο 15’ με ένα σουτ του Νταρμιάν μέσα από την περιοχή και στο 45’ διπλασίασε τα τέρματα της με τον Τουράμ, έχοντας βέβαια και τον τερματοφύλακα της σε εξαιρετική μέρα. Στην επανάληψη βέβαια ο Ζόμερ δεν είχε αντίδραση στα σουτ των Μπερναμπέ (60’) και Οντρέικα (69’) και κάπως έτσι έγινε το 2-2.
Έχει μπροστά της μία σειρά απαιτητικών αγώνων που θα κρίνουν την τελική έκβαση της σεζόν. Είναι ικανή να κάνει το τρεμπλ, αλλά δεν είναι απίθανο να χάσει και τους τρεις τίτλους. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες αλλά αν είμαι για κάτι σίγουρος είναι ότι σαν ομάδα έχει τη δύναμη και τον χαρακτήρα να αντιδρά όταν έρχονται δύσκολες καταστάσεις.
Έχω μεγάλη περιέργεια να την δω απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μπάγερν και θεωρώ ότι τουλάχιστον στο Μόναχο θα αφήσει περισσότερο χώρο στην αντίπαλο της και θα ψάξει να χτυπήσει κυρίως στις αντεπιθέσεις.
«Όλη η συγκέντρωση μας είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά θα δούμε το πρωτάθλημα. Κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας οπότε πρέπει να εστιάσουμε στις δικές μας δυνάμεις. Η Μπάγερν μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου», επισήμανε ο κόουτς Ιντζάγκι.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Ασλάνι. Παραμένουν εκτός ο μπακ Ντούμφρις, ο φορ Ταρέμι κι ο μέσος Ζιελίνσκι.

Εκτίμηση
Η Μπάγερν Μονάχου στην έδρα της συνήθως είναι το φαβορί απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό συμβαίνει και σήμερα με την Ίντερ και θεωρώ ότι οι Βαυαροί θα πάρουν την πρωτοβουλία. Οι «νερατζούρι» βέβαια δεν είναι ομάδα που θα αφήσει χώρους και θα παραδοθεί εύκολα οπότε περιμένω μεν ένα κλειστό παιχνίδια αλλά αμφότερες οι ομάδες πιστεύω θα βρουν γκολ. Θα πάω με το αμφίσκορο.