Διαφορά δυναμικότητας
Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο «Αλιάνζ Αρίνα» τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία του.
ΜΠΑΓΕΡΝ
Προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 με τη Λειψία εκτός έδρας και διατηρήθηκε στο -2 από την κορυφή. Κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε έως τις καθυστερήσεις, δεχόμενη την ισοφάριση με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Ερνάντες. Στην επανάληψη είχε φάσεις και δύο δοκάρια για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά την ίδια ώρα χρειάστηκε τις επεμβάσεις του Νόιερ για να κρατήσει το 1-1, το οποίο έμεινε ως το τελικό σφύριγμα.
Απογοητευτική η περσινή σεζόν στην Ευρώπη, αφού αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Από το 2011 είχε να μείνει τόσο νωρίς εκτός διοργάνωσης. Τελευταία της κατάκτηση το 2013, έκτοτε έχει φτάσει τέσσερις φορές στα ημιτελικά. Εν όψει του σημερινού, ο Νίκο Κόβατς δήλωσε: «Πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας. Αν πραγματοποιήσουμε την εμφάνιση που κάναμε κόντρα στη Λειψία έχουμε καλές πιθανότητες να νικήσουμε. Είναι καλή στο να αμύνονται και δεν αφήνουν χώρους. Αν τους επιτρέψουμε να κάνουν το παιχνίδι τους, είναι πολύ επικίνδυνοι. Επομένως θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να έχουν πολύ τη μπάλα στα πόδια τους».
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Τα βρήκε σκούρα το Σάββατο κόντρα στην Ιντίγια και χρειάστηκε δύο πέναλτι στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη με 2-1 στην έδρα της. Ανώτερη από το ξεκίνημα, δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή από τρομερό σουτ του Τόμιτς (35’) και στη συνέχεια πίεσε ασφυχτικά για να φέρει το σκορ στα ίσα. Τελικά χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 88’ (το φάουλ έγινε φανερά εκτός περιοχής) για να ισοφαρίσει, ενώ δύο λεπτά μετά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων τα έκανε... θάλασσα αφού θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα να περάσει άουτ αλλά αντί αυτού έδωσε τη μπάλα στον Γκαρσία, τον οποίο στη συνέχεια ανέτρεψε στην περιοχή. Ο Πάφκοβ πέτυχε και τα δύο γκολ από την άσπρη βούλα και επέτρεψε στην ομάδα του να κάνει το 6x6. Την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι με την Παρτιζάν.
Συνεχίζει να γράφει ιστορία, αφού πέρσι έγινε η πρώτη σερβική ομάδα που έδωσε το «παρών» στους ομίλους και φέτος τα κατάφερε για δεύτερη σερί χρονιά μετά από αγχωτική πρόκριση επί της Γιουνγκ Μπόις. «Δουλέψαμε σκληρά για να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό εδώ. Αντιμετωπίζουμε μια κορυφαία ομάδα αλλά δεν έχουμε λόγο να φοβηθούμε», δήλωσε ο Μιλόγιεβιτς, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα μετά την αποχώρηση του από τον Πανιώνιο και έχει γράψει ιστορία.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος είναι ο επιθετικός Τομανέ, ενώ νοκ-άουτ είναι ο αριστερός μπακ Ρόντιτς. Αμφίβολος ο δεξιός μπακ Γκόμπελιτς, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι ο επιθετικός Μπεν.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/215903.jpg?v=0cce5e6107c6b81eb5b2181add665ff5)
Εκτίμηση
Το πιο αντιστοιχηματικό παιχνίδι, με τον άσο να βρίσκεται max στο 1.08. Ναι οι Βαυαροί είναι το μεγάλο φαβορί αλλά δεν μπορεί να γίνει κουβέντα σε αυτές τις τιμές. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πολύ κακή εικόνα στα εκτός έδρας παιχνίδια στη περσινή διοργάνωση και δέχτηκε 15 γκολ. Παρόλα αυτά οι μπουκ μας κόβουν το παιχνίδι στα γκολ, με το όβερ να βρίσκεται κάτω από το 1.30. Πάσο