Η παράδοση προστάζει όβερ στο "Γκρέιβεν Κότατζ"

Η πρώτη νίκη της σεζόν είναι γεγονός. Έπειτα από μία ήττα (Τσέλσι 2-0) και δύο ισοπαλίες με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπράιτον, αμφότερες 1-1, η Φούλαμ κατάφερε να πάρει το τρίποντο υποδεχόμενη την Λιντς. Η αναμέτρηση ήταν σκληρή και άτεχνη, δίχως φάσεις στις εστίες, το 0-0 διαφαινόταν πως δεν θα άλλαζε. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, από το 70’ και μετά οι «κότατζερς» ανέβασαν ταχύτητα, έγιναν περισσότερο απειλητικοί, είχαν δοκάρι με τον Ρόου. Με υπομονή έψαχναν την κατάλληλη ευκαιρία η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Το 1-0 μπορεί να επήλθε από δική τους πίεση αλλά όχι από δικό τους παίκτη. Ήταν αυτογκόλ που χρεώθηκε ο Γκούντμουνσον ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 94’. Καλή εικόνα άφησε ο 22χρονος Βραζιλιάνος Κέβιν στο λίγο χρόνο που αγωνίστηκε, τωρινό απόκτημα από την Σαχτάρ. Η Φούλαμ είναι μαζί με την Άρσεναλ οι μόνες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν έχουν δεχτεί ακόμη γκολ σε ανοικτό παιχνίδι. Τα τέσσερα γκολ προήλθαν δύο από πέναλτι κι άλλα τόσα από κόρνερ.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Μάρκο Σίλβα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου πως ο Ιγουόμπι δέχτηκε ένα χτύπημα και είναι αμφίβολος. Οριστική απόφαση για τη συμμετοχή του λίγο πριν από τον αγώνα. Ο αριστερός μπακ Ρόμπινσον είναι σχεδόν έτοιμος και θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής.

Οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ από το ξεκίνημα της σεζόν είναι λογικό να επιφέρουν αλλαγές στον τρόπο που αγωνίζονται οι «μέλισσες». Σε αυτή την μεταβατική περίοδο ο Κιθ Άντριους προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα σε υψηλά στάνταρ και να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται την έδρα. Εκεί που μέχρι τώρα έχει πάρει τους τέσσερις βαθμούς στην Πρέμιερ με δύσκολους αντιπάλους. Η έδρα είναι που της έδωσε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Λιγκ Καπ. Επικράτησε της Άστον Βίλα στα πέναλτι έπειτα από το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Οι φιλοξενούμενοι που αποζητούσαν τη ρεβάνς για την ήττα από τον αγώνα πρωταθλήματος, προηγήθηκαν στο 43’ αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 57’ από τον Χίκεϊ ο οποίος δείχνει να έχει βρεί την φόρμα του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε πέρσι. Στο πρωτάθλημα έρχεται από την ισοπαλία που πήρε στο 94’ με τον Καρβάλιο να γράφει το 2-2 στην αναμέτρηση με την Τσέλσι.
Αγωνιστικά Νέα:Ο μέσος Χέντερσον, ο αμυντικός Πίνοκ και ο επιθετικός Τιάγκο πήραν ανάσες, δεν αγωνίστηκαν στον προηγούμενο αγώνα για το Λιγκ Καπ με την Άστον Βίλα, είναι διαθέσιμοι σήμερα. Ο ακραίος μέσος Νούνες και ο κεντρικός χαφ Μαγκόμα που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη, παραμένουν εκτός.

Εκτίμηση
Ένα ακόμη Λονδρέζικο ντέρμπι, αμφίρροπο και δυναμικό όπως αναμένεται να είναι. Αν λάβουμε υπόψιν και την πρόσφατη προϊστορία των αναμετρήσεων θα πρέπει να έχει και αρκετά γκολ. Με εξαίρεση το περσινό 0-0, στα υπόλοιπα οκτώ ματς που έγιναν από το 2020 και εντεύθεν μπήκαν 32 γκολ! Λέτε; Γιατί όχι, το όβερ πληρώνει ικανοποιητικά άλλωστε.
G/G