Άλλος αέρας στη Στρόμεν, σε ελεύθερη πτώση η Ρανχάιμ
*Ματς για τη 17η αγωνιστική της 2ης κατηγορίας της Νορβηγίας.
Α' Γύρος: Ρανχάιμ - Στρόμεν 2-2
ΣΤΡΟΜΕΝ
Την περασμένη αγωνιστική πέτυχε με διαφορά τη μεγαλύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, περνώντας με 3-1 από την έδρα της πρωτοπόρου Κόνγκσβινγκερ και μάλιστα με εμφάνιση που δεν άφησε το αποτέλεσμα να μοιάζει με γκέλα, ήταν επιβλητική. Την γκρέμισε από την κορυφή και παράλληλα πήρε τεράστια ανάσα στη δική της μάχη, ξεκολλώντας από την τελευταία θέση και ανεβαίνοντας στη 15η με 15 βαθμούς.Το σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο ξέσπασμα. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια έχει χάσει μόλις μία φορά, από τη Ράουφος, σε ματς μάλιστα όπου η εικόνα της άξιζε περισσότερα. Στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή είχε κρατήσει στο 0-0 την ποιοτικότερη Οντ, παρότι αγωνίστηκε για σχεδόν μισή ώρα με δέκα παίκτες. Συνολικά βρίσκεται στο 4-3-9 με τέρματα 21-37, αριθμοί που εξηγούν γιατί παραμένει μπλεγμένη για τα καλά στην ουρά, αλλά το τελευταίο διάστημα βγάζει μαχητικότητα που δεν είχε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Τώρα το ζητούμενο είναι η διάρκεια.
ΡΑΝΧΑΪΜ
Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση κινείται η Ρανχάιμ. Οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες την έχουν βάλει σε κανονική κατηφόρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα πλέον δεν κρύβεται, πίσω δέχεται γκολ με κάθε τρόπο. Έχει φτάσει τα 41 γκολ παθητικό, τη χειρότερη επίδοση της κατηγορίας μαζί με τη Σόγκνταλ, ενώ μόνο στα πέντε τελευταία δέχθηκε 17. Την περασμένη αγωνιστική μπλέχτηκε ξανά σε ματς-ροντέο και ηττήθηκε 3-4, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δύσκολα μπορεί να προστατεύσει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
Το παράδοξο είναι ότι μπροστά λειτουργεί άψογα. Με 39 γκολ ενεργητικό έχει επίθεση εξάδας, όμως η άμυνα ακυρώνει μεγάλο μέρος αυτής της δουλειάς. Σαν να μην έφτανε η κακή αγωνιστική περίοδος, έχασε και τον Φαμάρα Καμαρά, που είχε σημαντικό ρόλο στον άξονα και πήρε μεταγραφή στο MLS στα τέλη Ιουλίου. Ήταν παίκτης που χρησιμοποιούνταν σταθερά στο πρώτο μισό της σεζόν. Η Ρανχάιμμ χρειάζεται κάπου να πατήσει φρένο στην κατρακύλα, αλλά πηγαίνει τώρα πάνω σε μια Στρόμεν που έχει αρχίσει να πιστεύει πραγματικά στη σωτηρία.
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Εκτίμηση
Από τα ματς που δύσκολα βγαίνει άκρη στο σημείο. Η Στρόμεν έχει πάρει τα πάνω της και έρχεται από τεράστιο διπλό, αλλά μένει να αποδείξει ότι έχει διάρκεια. Η Ρανχάιμ από την άλλη μπάζει πίσω, όμως τα 39 γκολ ενεργητικό δείχνουν ότι μπροστά παραμένει επικίνδυνη. Εδώ θα προτιμούσαμε τα γκολ.