Για το πρώτο βήμα η Άντερλεχτ
Η Άντερλεχτ υποδέχεται την Σίλκεμποργκ στις Βρυξέλλες για την πρεμιέρα των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/673.png?v=d8ad516485c2e97b1f4d592b4fbd2675)
Δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος χρειάστηκε γκολ στο 85’ για να ισοφαρίσει σε 2-2 την Λέουβεν εντός έδρας. Τρίτο σερί ματς δίχως νίκη (0-1-2), έχει μόλις τρεις στα πρώτα επτά παιχνίδια (3-1-3) και βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας.
Εν όψει της πρεμιέρας, ο τεχνικός της Μαζού δήλωσε: «Έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που παίξαμε σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ανυπομονούμε. Είναι διαφορετική διοργάνωση από το βελγικό πρωτάθλημα όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά αυτή την στιγμή. Η Σίλκεμποργκ είναι μια ομάδα που συνήθως αγωνίζεται με 4-3-3. Είναι δυνατοί τεχνικά με τη μπάλα και έχουν πολλούς καλούς παίκτες στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην Δανία. Νομίζω σ’ αυτό το επίπεδο οι ομάδες δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Αλλά είναι ξεκάθαρο, παίζουμε εντός επομένως θέλουμε να ξεκινήσουμε με τρεις βαθμούς».
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς «φρέσκα» προβλήματα. Συνεχίζουν εκτός ο μέσος Τρέμπελ (3/0) και ο φορ Ραμάν (6/1). Σημαντική ενίσχυση στο φινάλε των μεταγραφών με τον έμπειρο στόπερ Βερτόγχεν και τον μέσο Ντιαβαρά. Αμφότεροι υπολογίζονται κανονικά για το σημερινό.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/6435.png?v=f8b84aa9a94d178a13c3bc215ae661e9)
Δεν έχει ξεκινήσει καλά την πορεία της στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας μόλις 4 νίκες σε 8 παιχνίδια (4-1-3). Στο τελευταίο ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Κοπεγχάγης και γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα. Βρίσκεται στην 4η θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο Νόρτζελαντ. Έχει κρατήσει το μηδέν μόλις σε δύο ματς στο πρωτάθλημα.
Ο τεχνικός της και παλαίμαχος διεθνής άσος Νίελσεν αναφέρθηκε στο σημερινό: «Αντιμετωπίζουμε την μεγαλύτερη ιστορικά ομάδα του Βελγίου. Φυσικά το σεβόμαστε απόλυτα αυτό. Δυσκολεύονται λίγο στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα με τεράστιο στάτους και είμαστε το ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Παρόλα αυτά νιώθουμε ότι αν παίξουμε στο 100% του επιπέδου μας, μπορούμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα και θα έχουμε ευκαιρίες για να πάρουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε απόλυτα αιχμηροί σε επίθεση και άμυνα. Μπορείς εύκολα να συγκρίνεις την Άντερλεχτ με την Κοπεγχάγη αν και η Άντερλεχτ πιθανότατα έχει περισσότερους παίκτες που μπορούν να κρίνουν μεγάλα ματς. Είμαστε αισιόδοξοι και αν παίξουμε με κυνικότητα και ποιότητα μπορούμε να τους εκπλήξουμε. Δεν πάμε για την εμπειρία αλλά για να πάρουμε αποτέλεσμα».
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς τέσσερις μακροχρόνια απόντες. Ο λόγος για τον κάπτεν/μπακ Νταλ, τον μέσο Γκογιάνι (3/0), τον φορ Λιντ (-) και τον επιθετικό μέσο Χολμ Πέντερσεν (-).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/215903.jpg?v=0cce5e6107c6b81eb5b2181add665ff5)
Εκτίμηση
Η Άντερλεχτ δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε τη σεζόν και ψάχνει ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας. Παίζει εντός απέναντι στην θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και έχει μόνο στόχο τη νίκη για να θέσει βάσεις πρόκρισης. Η Σίλκεμποργκ δεν έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μια 20ετια, αποκλείστηκε στα πλει-οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την Ελσίνκι ενώ δεν έχει ξεκινήσει καλά και στο πρωτάθλημα. Πιο ποιοτικοί οι γηπεδούχοι, θα τους δώσουμε τον πρώτο λόγο μέσα στις Βρυξέλλες.