5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Σενεγάλη - Αίγυπτος

6/2/2022 21:00
Κωδ ΟΠΑΠ: 1356
0 - 0*
Τελείωσε
Ο συγκεκριμένος αγώνας παίχτηκε πριν 817 ημέρες. Για να δείτε την τελευταία αναμέτρηση πατήστε εδώ: Σενεγάλη - Αίγυπτος στις 29/3/2022

Προϊστορία

29/3/2022 ΣενεγάληΑίγυπτος 1 - 0
25/3/2022 ΑίγυπτοςΣενεγάλη 1 - 0
6/2/2022 ΣενεγάληΑίγυπτος 0 - 0
15/11/2014 ΑίγυπτοςΣενεγάλη 0 - 1
5/9/2014 ΣενεγάληΑίγυπτος 2 - 0

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 349,344 66.6%
X
€ 98,683 18.8%
2
€ 76,192 14.5%
Over
€ 20,366 23.1%
Under
€ 67,943 76.9%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

122 ψήφοι:

8

Σουτ στην εστία

3

5

Σουτ εκτός εστίας

3

57%

Κατοχή μπάλας

43%

1

Οφσάιντ

1

3

Κόρνερ

4

23

Φάουλ

30

Videos

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Γήπεδο: Stade Olembe
  • Χωρητικότητα: 60000
  • Θεατές: 40000
Μανέ εναντίον Σαλάχ με έπαθλο την κούπα του πρωταθλητή Αφρικής

Μανέ εναντίον Σαλάχ με έπαθλο την κούπα του πρωταθλητή Αφρικής

Σενεγάλη εναντίον Αιγύπτου ή αν προτιμάτε Σαντιό Μανέ εναντίον Μοχάμεντ Σαλάχ, αναμετρούνται στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο. Πρόκειται για τις δύο φιναλίστ των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, οι οποίες θα αναμετρηθούν και τον Μάρτιο στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ

Επιβεβαίωσε έστω και δύσκολα τον τίτλο του φαβορί στον ημιτελικό με την Μπουρκίνα Φάσο (3-1) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για 2η σερί φορά και 3η συνολικά. Είχε την υπεροχή αλλά ζορίστηκε αρκετά απέναντι στην καλά οργανωμένη αντίπαλο της. Εκμεταλλεύτηκε δύο λάθη της αντιπάλου της και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σ’ ένα εξάλεπτο (70’ Ντιαλό, 76’ Ντιένγκ), όμως δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο 82’ και πιέστηκε για το 2-2. Ωστόσο στο 87’ χτύπησε στην αντεπίθεση και «κλείδωσε» τη νίκη με τον Μανέ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Μπήκε στο τουρνουά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και κατάφερε να φτάσει αήττητη στον τελικό, χωρίς πάντως να βγάλει μάτια με τις εμφανίσεις της. Πραγματοποίησε άκρως επαγγελματικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων νικώντας με 1-0 την Ζιμπάμπουε και παίρνοντας «λευκές» ισοπαλίες με Γουινέα και Μαλάουι. Ανέβασε την επίδοση της στα νοκ-άουτ, έχοντας πάντως και ευνοϊκό μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας Πράσινο Ακρωτήρι (2-0), Ισημερινή Γουινέα (3-1) και Μπουρκίνα Φάσο (3-1), ομάδες που έκαναν την υπέρβαση με την πορεία τους. Πρέπει πάντως να της αναγνωρίσουμε την σπουδαία ανασταλτική της λειτουργία, αφού έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ σε έξι παιχνίδια στο τουρνουά και αυτά από τα προημιτελικά κι έπειτα.

Θα διεκδικήσει κόντρα στην Αίγυπτο το πρώτο Κύπελλο Εθνών Αφρικής της ιστορίας της, έχοντας δύο χαμένους τελικούς. Ο τεχνικός της Αλιού Σισέ που ήταν παίκτης της στον τελικό του 2002 και προπονητής της στον τελικό του 2019 θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στην πρώτη μεγάλη επιτυχία: «Δουλεύω έξι χρόνια με αυτήν την ομάδα και είναι η πρώτη φορά όσον αφορά την νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης που έχω τέτοιο σύνολο. Τα παιδιά πραγματικά αξίζουν τη νίκη. Ξέρουμε ότι η Αίγυπτος έχει τη δική της φιλοσοφία και προσωπικότητα. Είναι η καλύτερη αραβική ομάδα. Συγκεντρωνόμαστε στο πως να κερδίσουμε την Αίγυπτο και όχι τον Σαλάχ. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές συγκρίσεις μεταξύ Σαλάχ και Μανέ και ότι εμείς, όπως και η Αίγυπτος χτίζουμε το πλάνο πάνω στους μεγάλους παίκτες. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να σταματήσουμε τον Σαλάχ αλλά στο πως θα αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα. Περίμενα ένα δύσκολο παιχνίδι και το ονειρευόμουν από το ξεκίνημα. Και οι δύο ομάδες αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό».

Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς προβλήματα.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Μεντί (Τσέλσι), Γκομίς (Ρεν), Ντιένγκ (ΚΠΡ)

Αμυντικοί: Σις (Νανσί), Κ. Κουλιμπαλί (Νάπολι), Π. Σισέ (Ολυμπιακός), Σεκ (Αντβέρπ), Μ. Σαρ (Μπάγερν), Εμπαγέ (Μπολόνια), Ντιαλό (Παρί Σεν Ζερμέν), Μπάλο-Τουρέ (Μίλαν)

Μέσοι: Γκουεγέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ν. Μεντί (Λέστερ), Κουγιατέ (Κρίσταλ Πάλας), Ναμέ (Παρί), Π. Σαρ (Μετς), Λουμ (Αλαβές)

Επιθετικοί: Ντιά (Βιγιαρεάλ), Μανέ (Λίβερπουλ), Κεϊτά Μπαλντέ (Κάλιαρι), Ντιαλό (Στρασβούργο), Ντιένγκ (Μαρσέιγ), Ι. Σαρ (Γουότφορντ), Ντιέντιου (Αλάνιασπορ), Τιάμ (Καϊσέρισπορ)ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Απέκλεισε το Καμερούν μέσα στην έδρα του στη διαδικασία των πέναλτι (3-1, 0-0 κ.δ. & παρ.) και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης. Για ακόμα ένα παιχνίδι βασίστηκε στο πλάνο της παίζοντας σφιχτά και με στόχο να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Κινδύνεψε σε 2-3 περιπτώσεις από την πιο επιθετική αντίπαλο της, αλλά είχε και τις δικές της στιγμές για να πάρει το προβάδισμα. Εν τέλει όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, όπου είχε ήρωα τον γκολκίπερ της Γκαμπάλ, ο οποίος έκανε δύο επεμβάσεις.

Η πολυνίκης του θεσμού με 7 τρόπαια επιστρέφει στον τελικό μετά το 2017 και στοχεύει στον πρώτο της τίτλο μετά το 2010. Ξεκίνησε με ήττα τη φάση των ομίλων από την Νιγηρία (0-1), αλλά στη συνέχεια έκανε το 2x2 κόντρα σε Γουινέα Μπισάου (1-0) και Σουδάν (1-0) και στα νοκ-άουτ έδειξε μέταλλο και ανθεκτικότητα, αφού σε κανένα από τα τρία παιχνίδια που έδωσε δεν ήταν το φαβορί. Στους «16» απέκλεισε την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι (5,4 0-0 κ.δ. & παρ.), στους «8» το Μαρόκο στην παράταση (2-1, 1-1 κ.δ.) και στους «4» το Καμερούν ξανά στα πέναλτι.

Όπως έγινε γνωστό, πέρα από το πριμ της αφρικανικής ομοσπονδίας για τον νικητή του τροπαίου, το Υπουργείου Αθλητισμού της Αιγύπτου έταξε στους παίκτες έξτρα πριμ 10 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (553 χιλ. ευρώ) μετά από συνεργασία με χορηγό σε περίπτωση νίκης.

Το προπονητικό τιμ των «Φαραώ» ζήτησε από την αφρικανική Ομοσπονδία ο τελικός να γίνει Δευτέρα καθώς η Σενεγάλη έδωσε τον ημιτελικό μια ημέρα νωρίτερα. Ο προπονητής της Κεϊρόζ δεν θα δώσει το «παρών» στον πάγκο καθώς αποβλήθηκε στον ημιτελικό μετά από παράπονα για τη διαιτησία. Τιμωρημένος είναι και ο βοηθός, Ντε Σα μετά το επεισόδιο στη φυσούνα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Μαρόκο στον ημιτελικό.

Ο θρύλος και τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Αιγύπτου, Γουαέλ Γκομάα που θα αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στο σημερινό, ανέφερε για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η Αίγυπτος στο τουρνουά: «Από την άφιξή μας στο Καμερούν, αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες. Είναι η έκτη φορά που συμμετέχω σε Κύπελλο Εθνών Αφρικής και μπορώ να πω ότι είναι το πιο δύσκολο τουρνουά στο οποίο έχω συμμετάσχει. Η πιο σημαντική από τις δυσκολίες ήταν οι πιέσεις πάνω στον Κεϊρόζ κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Είδαμε την κατάσταση του κινήτρου και της προθυμίας να τιμωρήσουν τον προπονητή, αλλά αυτό δεν είναι σωστό στο όνομα της Αιγύπτου ή του προπονητή της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Και είδαμε απέναντι στο Καμερούν τον τέταρτο διαιτητή να μπαίνει στα αποδυτήρια και να απειλεί τον Κεϊρόζ και εμένα ότι θα μας αποβάλει από το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ περίεργο για μένα, αφού έχω παίξει πολλούς διεθνείς αγώνες και ήταν η πρώτη φορά που μας συνέβη. Θα αναλάβουμε δράση μετά την ολοκλήρωση του τουρνουά».

Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζουν εκτός ο βασικός στόπερ Χεγκάζι (Αλ Ιτιχάντ), ο βασικός μπακ Ταουφίκ (Αλ Αχλί) και ο βασικός γκολκίπερ Ελ Σεναουί (Αλ Αχλί). Ενώ συμπλήρωσε κάρτες ο έτερος βασικός μπακ Καμάλ (Φιούτσουρ) που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στα νοκ-άουτ.

Η αποστολή:


Τερματοφύλακες: Ελ Σεναουί (Αλ Αχλί), Αμπού Γκαμπάλ (Ζάμαλεκ), Σομπχί (Φάρκο), Γκαντ (Ένπι)

Αμυντικοί: Μονέμ (Φιούτσουρ), Καμάλ (Φιούτσουρ), Χεγκάζι (Αλ Ιτιχάντ), Ασράφ (Αλ Αχλί), Ελ Φοτού (Ζάμαλεκ), Χαμντί (Ζάμαλεκ), Αλάα (Ζάμαλεκ), Ταουφίκ(Αλ Αχλί), Νταβούντ (Ένπι)

Μέσοι: Ελ Σολία (Ζάμαλεκ), Φατί (Αλ Αχλί), Τρεζεγκέ (Άστον Βίλα), Ασούρ (Ζάμαλεκ), Σομπχί (Πίραμιντς), Ελνένι (Άρσεναλ), Λασίν (Ταλάεα Ελ Γκαΐς), Ελ Σαΐντ (Πίραμιντς), Σαγέντ (Ζάμαλεκ)

Επιθετικοί: Σερίφ (Αλ Αχλί), Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μοχάμεντ (Γαλατάσαραϊ), Μαρμούς (Στουτγκάρδη), Αντέλ (Πίραμιντς), Μ. Χαμντί (Σμούχα)

Κώστας Καραγιαννόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Σενεγάλη και Αίγυπτος συγκρούονται στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και φυσικά όλα τα φώτα στρέφονται στους δύο αστέρες της Λίβερπουλ, Μανέ και Σαλάχ, οι οποίοι βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα και θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα τους στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Σαφώς πιο ποιοτική από άποψη ρόστερ η Σενεγάλη, η οποία είναι σωστά το φαβορί, όμως η Αίγυπτος του Κεϊρόζ είναι ο ορισμός της σκληροτράχηλης ομάδας και δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε στον τελικό παρότι ήταν το αουτσάιντερ και στα τρία νοκ-άουτ ματς. Θα μπορέσει όμως να κάνει άλλη μια υπέρβαση, έχοντας σαφώς μεγαλύτερη κόπωση από την αντίπαλο της, μιας και έχει δώσει τρεις παρατάσεις ενώ είχε και μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση από την Σενεγάλη; Συν τοις άλλοις, οι «Φαραώ» δεν έχουν στον πάγκο τον τιμωρημένο Κεϊρόζ αλλά ούτε το βοηθό του Ντε Σα, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα απουσιών στα μετόπισθεν. Θα δώσουμε το πρώτο λόγο στα «λιοντάρια της «Τεράνγκα», αλλά από στοιχηματικής σκοπιάς δεν υπάρχει κάποια αξία στον άσο. Ενδεικτικά.

FACTS

  • Στους τελευταίους 10 αγώνες της ομάδας Αίγυπτος, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.27 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Σενεγάλη νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1 με απόδοση 2.10 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Αίγυπτος ήταν ισόπαλη στο ημίχρονο στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες εκτός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: Ημ.X με απόδοση 1.68 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αίγυπτος - Τελ. αγώνες
26/3/2024
Αίγυπτος
Κροατία
2 - 4
22/3/2024
Αίγυπτος
Νέα Ζηλανδία
1 - 0
28/1/2024
Αίγυπτος
Λ.Δ. Κονγκό
1 - 1
22/1/2024
Πράσινο Ακρωτήριο
Αίγυπτος
2 - 2
18/1/2024
Αίγυπτος
Γκάνα
2 - 2
14/1/2024
Αίγυπτος
Μοζαμβίκη
2 - 2
7/1/2024
Αίγυπτος
Τανζανία
2 - 0
19/11/2023
Σιέρα Λεόνε
Αίγυπτος
0 - 2
16/11/2023
Αίγυπτος
Τζιμπουτί
6 - 0
16/10/2023
Αίγυπτος
Αλγερία
1 - 1

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

  • » Ο ARXHGOS με το υψηλότερο yield +0.73% έπαιξε: Ημ.X
  • » Ο Gus, με το υψηλότερο yield +15.52% στο [ΔΙΕΘΝΗ: Κύπελλο Εθνών Αφρικής] έπαιξε: 2
  • » Ο astrix, με το υψηλότερο yield +0.43% στο σημείο X έπαιξε: X

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες