Ζόρισε η κατάσταση για τη Σεβίλλη, όλα για όλα η Λεγκανές
Σεβίλλη και Λεγκανές συγκρούονται στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για την 34η αγωνιστική της Λα Λίγκα, σε μια μάχη δίχως αύριο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για να μείνουν στην κατηγορία.

Αποχώρησε με «σκυμμένο κεφάλι» από το «Ελ Σαδάρ» στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της στη Λα Λίγκα, γνωρίζοντας ήττα με 1-0 από την Οσασούνα. Έμεινε πίσω στο σκορ από τη φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρουμπέν Γκαρθία στο 25’, ενώ επτά λεπτά μετά, μια απερισκεψία του Λουκεμπάκιο έφερε την αποβολή του Βέλγου, γεγονός που «στράβωσε» για τα καλά το ματς. Έκανε πάντως φιλότιμες προσπάθειες στην επανάληψη, απειλώντας κυρίως από τα «στημένα», με τον Αγκουμέ μάλιστα στο 61’ να σπαταλά μια τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ωστόσο το σκορ έμεινε τελικά ως είχε.
Αυτή ήταν η πέμπτη ήττα για τη Σεβίλλη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, και η τρίτη συνεχόμενη μάλιστα μακριά από το «Πιθχουάν», με την ομάδα της Ανδαλουσίας να έχει ρεκόρ 1-3-5 από τα τέλη Φεβρουαρίου και ύστερα, και να έχει αρχίσει πλέον να αγχώνεται σε μεγάλο βαθμό, αφού το ισχνό +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν μοιάζει αρκετό για να της εξασφαλίσει ηρεμία έως το τέλος, ιδίως από τη στιγμή που η ίδια δεν μπορεί με τίποτα να βάλει «φρένο» στην «κατηφόρα» της.
«Τελικός» βέβαια η σημερινή της μάχη με τη «Λεγκανές», η οποία είναι άμεση αντίπαλος εφόσον παλεύει για να σωθεί, και πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Καπαρός είναι σίγουρα να αποφύγει την ήττα, ειδαλλιώς τα «φίδια» θα αρχίσουν να τη «ζώνουν» για τα καλά. Εξακολουθεί δε, να παραμένει πολύ κακή επιθετικά, εφόσον οι επιθετικοί της βρίσκουν δίχτυα με το «σταγονόμετρο», ενώ όσον αφορά το στοιχηματικό σκέλος, η Σεβίλλη μετρά τρία σερί Under και έξι αμφίσκορα στους τελευταίους της επτά αγώνες στο γήπεδό της.
«Διακυβεύονται τρεις πολύ σημαντικοί βαθμοί. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι αυτό το παιχνίδι. Είναι το πιο σημαντικό της σεζόν για εμάς και ελπίζουμε η τύχη να μας «χαμογελάσει». Το να σκεφτόμαστε αρνητικά μπορεί να μας καταστρέψει και το μόνο που πρέπει να έχουμε στο κεφάλι μας είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε ενόψει Λεγκανές ο Καπαρός.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός πλάνων ο στόπερ Νιανζού (6/0), ο χαφ Λοκονγκά (20/0), ο εξτρέμ Βάργκας (11/2) και ο φορ Άνταμς (4/0). Από την άλλη, ανεστάλη η ποινή της μίας αγωνιστικής για τον εξτρέμ Λουκεμπάκιο (33/11) που θα είναι διαθέσιμος, ενώ εξέτισε κι επιστρέφει ο μέσος Γκούντελι (26/0).

Έκανε υπερπροσπάθεια την προηγούμενη αγωνιστική, όπου είχε υποδεχθεί στο «Μπουτάρκε» τη Χιρόνα, και αν και αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν 80 λεπτά, εν τέλει πήρε ισοπαλία με σκορ 1-1, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις. Ξεκίνησε με διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ, αλλά η αποβολή του Σισέ στο 19’ της «έκοψε» τα «πόδια», με τους Καταλανούς από εκεί και πέρα να κυριαρχούν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τελικά να προηγούνται με τον Στουάνι στο 54’. Δεν το έβαλε ωστόσο κάτω η ομάδα του Χιμένεθ, και πιέζοντας μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, τελικά ισοφάρισε με τον Μουνίρ Ελ Χαντάντι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, «κλέβοντας» τον βαθμό.
Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ισοπαλία για τη Λεγκανές, που αν και πήγαινε με σκοπό τη νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, έμεινε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη με το «Χ» σε αυτή την αναμέτρηση, παρ’ όλο που έμεινε για έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς «τρίποντο». Παρέμεινε έτσι προτελευταία στη βαθμολογία αλλά δείχνει ότι θα «το πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της», ούσα στην παρούσα φάση στο -6 από τη σωτηρία της.
Είναι ομολογουμένως πολύ ανταγωνιστική στην τελική ευθεία και αυτό μπορεί να είναι το «κλειδί» που θα της εξασφαλίσει την παραμονή στα «σαλόνια», αλλά έχει τεράστια ανάγκη από ένα «τρίποντο» άμεσα, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Απαιτητική πάντως η αποψινή της επίσκεψη, κόντρα σε μια ομάδα που μόνο αδιάφορη δεν είναι στην παρούσα φάση, με τους Μαδριλένους να ελπίζουν σε θετικό αποτέλεσμα ύστερα από την ισοπαλία που είχαν αποσπάσει από τη Μαγιόρκα στην τελευταία τους έξοδο. Από στοιχηματικής άποψης, μετρούν τέσσερα σερί Under.
Από την πλευρά του, ο προπονητής Μπόρχα Χιμένεθ δήλωσε ενόψει Σεβίλλης τα εξής: «Θεωρούμε ότι ακόμη έχουμε πολλές ελπίδες ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής μας στην κατηγορία. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε στις επόμενες δύο αγωνιστικές να βρούμε «τρίποντα». Δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από εμάς, αλλά εμείς οφείλουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Όσον αφορά τον αγώνα με τη Σεβίλλη, πρόκειται πλέον για μία διαφορετική ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Καπαρός, τόσο στο κομμάτι της επίθεσης όσο και σε εκείνο της άμυνας. Έχουμε αναλύσει καλά τα τελευταία τους παιχνίδια...».
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι μπακ Μπάρισιτς (1/0) και Φρανκέσα (12/1), ενώ τιμωρημένοι είναι ο ακραίος αμυντικός Αλτιμίρα (18/0) και ο χαφ Σισέ (30/2).

Εκτίμηση
Αμφίρροπη όσο δεν πάει η σύγκρουση των δύο ομάδων στην Ανδαλουσία, καθώς αμφότερες παίζουν για την «επιβίωσή» τους, με τη Λεγκανές βέβαια να έχει σαφώς ισχυρότερο κίνητρο για το «τρίποντο», μιας και η Σεβίλλη, ούσα σε καλύτερη μοίρα, δεν θα απέρριπτε πιθανή ισοπαλία. Σε υψηλή απόδοση το αμφίσκορο και θα το τιμήσουμε, εκτιμώντας ότι οι Μαδριλένοι θα τα παίξουν όλα για όλα για το «διπλό», όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δοθούν χώροι στους γηπεδούχους ώστε να σκοράρουν εξίσου.
2 αχαστο